Bergama Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait olan Millet Bahçesi bünyesindeki 25 adet dükkanı ihale usulüyle kiraya vermeye hazırlanıyor. Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik’in düzenlediği basın toplantısıyla duyurduğu ihale ilanı, belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden de vatandaşlarla paylaşıldı.
Başkan Çelik; “Millet Bahçesi dükkanları için ihale sürecini başlatıyoruz. 25 dükkan 10 yıllığına kiralanacak. Tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.
Bergama Belediyesi sosyal medya hesaplarından yayınlanan duyuruya göre; Millet Bahçesi içerisinde yer alan 25 dükkan, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45. maddesi uyarınca açık teklif usulüyle 10 yıllığına kiralanacak. İhale, 8 Temmuz 2026 Çarşamba günü saat 10.00 ile 15.10 saatleri arasında Bergama Belediyesi Haluk Elbe Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.
İhaleye çıkacak olan taşınmazların brüt yüzölçümleri 15,74 metrekare ile 127,18 metrekare arasında değişiklik gösterirken, geçici teminat bedelleri ise dükkanın niteliğine göre 90 bin TL ile 900 bin TL arasında belirlendi.
İhaleye katılmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin, ihale şartnamesini 5 bin TL karşılığında Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nden temin etmeleri gerekiyor. Katılımcıların istenilen belgeleri en geç 7 Temmuz 2026 Salı günü saat 17.30’a kadar ilgili müdürlüğe elden teslim etmeleri zorunlu tutuldu.
Belirlenen ihale tarihinde herhangi bir dükkan için istekli çıkmaması durumunda ise süreç devam edecek. Söz konusu taşınmazlar için 14 Temmuz 2026 tarihinde, aynı yer ve saatte pazarlık usulü ihale düzenlenecek.








