27.10.2021, 10:51

Okuduklarım: "Asla Vazgeçme Asla" ve "Kozmik Oda Operasyonu"

Tarih 2008, iktidarın başının ‘ne istedilerse verdik dediği’ daha sonra FETÖ terör örgütü olarak anılacak devlet içindeki paralel yapının yargıç ve savcıları ucube davalarla TSK’lerini Bitirme Planını uygulamaya başlarlar. TSK’nın görevdeki ve emekli olmuş pek çok personeli darbeci suçlamasıyla gözetim altına alınır, tutuklanır.

İşte bu tutuklananlardan iki emekli Albay bu süreçte yaşadıklarını gözler önüne seriyorlar yazdıkları kitaplarla. Okunmalı ve ders alınmalı hatta tedbir alınmalı FETÖ ‘nün yerine saf tutan yeni cemaat ve tarikatlara karşı…

* Kozmik Albay- Kozmik Oda Operasyonu/ Erkan Yılmaz Büyükköprü

* Asla Vaz Geçme Asla/ Ali Türkşen

KOZMİK ALBAY- KOZMİK ODA OPERASYONU

22 Aralık 2009 günü iktidara yandaş Star Gazetesi diğer gazetelerde birkaç sütunda verilen bir haberi manşete çıkarıyor ve bu haber Amirallere suikast davasında gözaltına alınmak istenirken “Hukuksuzluk sürecine hukuk adına saygı gösterilemez” diyerek yapılan hukuksuzluğa isyan ve bu karanlığa bir nebze ışık olabilmek için hayatına son veren Deniz öğretmen Yarbay Ali Tatar’ın cenaze törenini ve intihar nedenlerini gölgeliyordu. Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen haber başlıkları şöyleydi.

“Adresi yutamadan yakalandı. Arınc’a suikast timine filim gibi operasyon.”

“Suikast şüphesiyle gözaltına alınan iki subaydan biri Arınc’ın adresi yazılı kâğıdı yutmaya çalıştı.” “Subayların Özel Harpçi olduğu ve üzerlerinden sahte kimlik çıktığı da belirtildi.”

Ve bu haberin arkası çorap söküğü gibi geldi.

Gözaltına alınan iki subayın ve beraber çalıştıkları mesai arkadaşlarının odaları ve evleri arandı, tutuklandılar. Suikast ikinci plana atılmıştı artık savcının hedefinde tutuklu askerlerin görev yaptıkları Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığının (Birliğin görevi, ülke işgale uğradığında, işgal edenlere karşı nasıl bir teşkilatlanma olacak; kimler, nasıl karşı koyacak; irtibatları, lojistik destekleri nasıl olacak, bunun barıştan itibaren planlaması yapılıyor) çok gizili dosyaları vardı ve bunların saklandığı 11-16 nolu odalara girilmeliydi. Mahkemeden karar çıkarılmıştı ama birlik komutanları direniyordu.

-Altı savcıyla birlikte polisler geldi. Arama kararı olduğunu söylediler. Yusuf Albay, “Savcıyı alın” dedi. Savcı Mustafa Bilgili’yi aldık içeri. Arama kararını gösterdi. Her tarafı arayacağını söyledi.

– Savcı “girerim” diyordu. Yusuf Albay, “Hodri meydan, biz emaneti aldığımız yere teslim ederiz. Onun dışında cesedimizi çiğnemeden buradan içeri giremezsiniz” dedi.

– Aramalar esnasında hâkimin ve savcının bir dolu hukuksuz uygulamalarına tek başına Selahattin Paşa direndi; hâkim ve savcı hakkında birçok tutanak tuttu. Hâkim ve savcı da Selahattin Paşa’yı yıldırmak için onun hakkında birçok tutanak tuttu. Ama yıldıramadılar. Bunun bedelini 2011’de emekli edilerek ödedi.

Çareyi buldular Genelkurmay Başkanına gidildi, konuyu askeri savcılık inceledi ve kararı verdi. Çok gizli bilgilerin olduğu oda aranabilir.

Doğru bir karar mıydı, daha sonra teröristle suçlanacak ve tutuklanacak olan arama kararına onay veren Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ kendini şöyle savunuyordu:

“…Silahlı Kuvvetler Bülent Arınç’a suikast planlaması yaptı. Burayı açmasaydık ortadaki delilleri kararttılar” diyeceklerdi. Ama bizim için önemli olan ve yüreğimizi dağlayan bir olay var. Burada Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitlioğlu ve Uğur Mumcu suikastlarıyla ilgili bilgi arandı. Biz Kozmik Oda’yı açmasaydık bu cinayetlerin arkasında TSK var denecekti. Genelkurmay’ın tepesindeki bir kişinin gereken işlemi yapmadan bu iddiaları havada bırakması doğru değildi…”

“Hayır, gerekeni yaptığımızı düşünüyorum. Bugün olsa yine Kozmik Oda’yı açardım. Kozmik Oda olayı basında gereğinden fazla büyütüldü.”

“…Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda bakılan her şey, Genelkurmay Destek Kıtaları Komutanlığı’nın kasasına çift mühürle kitlendi. Bu süreçte Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndan bir tek kâğıt parçası, belge, bilgi dışarıya çıkmadı. Ne zaman çıktı, 16 Mart 2013… Hassasiyet gösterenler bu konu üzerinde dursunlar. 16 Mart 2013’te bu bilgiler verildi, dönemin Genelkurmay Savcısı da Muharrem Köse’ydi. Tamamen yasadışı. Bu bilgiler nereye gitti, ne oldu? Bunun üzerinde durulmalı. Biz kozmik odayı açarak aslında FETÖ’nün oyununu bozduk.”

Aslında oyun bozulmamıştı, Genelkurmay Başkanı Başbakan karşısında bir Yusuf Albay, bir Selahattin Paşa gibi dik duramayarak kendisinin de tutuklanmasına gidecek süreci açmış ve gerisi gelecekti…

Bütün bu olayları yaşayan kişi (1987) Top. Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü 19 Aralık 2009 da gözetim altına alındığı andan itibaren hükümeti yıkmaya teşebbüs, darbeye teşebbüs, silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek suçundan 2015 de beraat edinceye kadar yaşadıklarını, komutanlar arasında ki iletişimi, karartılan bilgileri, savcı ve yargıcın kararı çıkarmak için yaptıkları hamleleri ve komutanların direnişini,20 günlük arama sürecinde tutulan tutanakları, kozmik odada yapılan çalışmalar ve çatışmalar, gizli bilgileri kimler korudu, kimler daha sonra teslim etti? Kozmik Oda’dan çıkan belgeler ne oldu? Bütün bu soruların cevabını olayın üzerindeki sis perdesini kaldırarak açıklıyor.

Bülent Arınç, olayın hemen ardından şöyle bir açıklama yapıyordu. “hedefin kendisi olduğunu” şu sözlerle ifade etmişti: “Biliyorum ve inanıyorum ki hedef alınmış bir insanım. Bunları görmek için MİT’e bile ihtiyaç yok. Ailem ve ben halen endişe içindeyiz. Bir açıklama, bir özür bekliyorum.”

Aynı Bülent Arınç 2012 yılında ise kendisine suikast girişimi olmadığını belirterek, “Bu soruşturmanın bir şekilde ya takipsizlikle neticelenmesini ya da bir dava açılmasını bekliyorum. Ben bunun bir suikast girişimi olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Yazar yazdığı kitabı şu satırlarla imzalayarak Arınç’a gönderdiğini ifade ediyor.

“Sn. Bülent Arınç, 2009 yılında şahsınıza suikast yapacağımı iddia eden hain organize suç örgütü FETÖ’nün kumpasıyla Kozmik Oda’ya girildi. TSK’nın sefere yönelik planları bu örgüt adına hain savcı tarafından çalındı. Bildiğinizi zannettiğim gerçekleri bir kez de benim kalemimden okumanız dileğiyle bu kitabı size sunuyorum. Saygılarımla.”

Nasıl bir cevap geldi daha doğrusu cevap verebildi mi sulu göz?

Hiç düşündü mü o odadan çıkan belgeler kimlere servis edildi? O bilgiler, o planlar şu anda nerede? Suikast planına inanan iktidar ‘TSK yı Bitirme Planı’ çerçevesinde modern Kuvâ-yi Milliye olarak adlandırılan Seferberlik Tetkik Kurullarının ilgili birimlerinin pek çoğunu kapattırdı (2013 yılında Gnkur. Bşk. Org. Necdet Özel zamanında 16 bölge başkanlığından 11’i kapatıldı. Ankara Bölge başkanlığının planları ifşa oldu, planların nerede olduğu belli değil. Kalan beş tanesi, bölge başkanlığı da kısım amirliği seviyesine indirildi) Açığa çıkan o planlar uygulanamayacak, savaş planlarında o ele geçirilen planlarla ilgili görevler nasıl yerine getirilecek?

Bunların cevabını kim nasıl verecek? O gün o kararı veren ve uygulayan hâkim bugün FETÖ hükümlüsü yeter mi? O gün öncesinde ve sonrasında TSK ya yapılan operasyonları destekleyen siyasiler nerede? Nasıl bir oyuna alet olduklarının farkında mı hele o ne istedilerse verdik dedikleri yapının ülkeyi getirdiği durumdan vicdan azabı duyuyorlar mı?

Kırmızı Kedi yayınları-2017

ASLA VAZ GEÇME ASLA

Tarih 31 Ocak 1996 sabahı, Yunanistan’ın bir oldubitti ile el koymak istediği Bodrum’a 3 mil uzaklıktaki Kardak kayalıklarını başarılı bir operasyonla tekrar geri alan komando timi Bodrum/Gümüşlük Limanı’na döndüğünde kalabalık bir basın ordusu ve halkın sevgi seli karşılanır. Kalabalığın içinden yirmili yaşlarda bir çift yaklaşır time. Genç anne, dört beş yaşlarındaki çocuğuna dönüp:

“Bak oğlum, bu abilerin yüzlerini sakın unutma.”, “Biz dün akşam onların sayesinde evimizde huzur içinde uyuduk. Bu akşam ve yarın akşam da onlar sayesinde huzur içinde uyuyacağız. Bu kahramanları sakın unutma!” der.

Tarih 2008, iktidarın başının ‘ne istedilerse verdik dediği’ daha sonra FETÖ terör örgütü olarak anılacak devlet içindeki paralel yapının yargıç ve savcıları ucube davalarla TSK’lerini Bitirme Planını uygulamaya başlarlar. TSK’nın görevdeki ve emekli olmuş pek çok personeli darbeci suçlamasıyla gözetim altına alınır, tutuklanır.

Kardak’ta Türk bayrağını diken tim komutanı Yzb. Ali Türkşen, Kardak olayından 12 yıl sonra 2008 de Poyrazköy ve devamında Balyoz davalarında Kurmay Albay rütbesi ile tutuklanır.

“O Kardak’ta kahraman iken, Hasdal Askeri cezaevinde esirdir”.

3.5 yıllık esaret hayatından sonra davaların TSK ya kurulan bir kumpas olduğu anlaşılır TSK ya geri döner ve 2015 yılında emekli olur.

‘Emekli Bir SAT Komandosunun Olağandışı Hayat Hikâyesi’ alt başlığıyla 3.5 yıllık cezaevi yaşamı yanında otobiyografik özelliği ile de hayatını anlattığı ‘Asla Vazgeçme Asla’ kitabı kişisel gelişime özellikle gençlere tavsiye edilecek pek çok özellikleri kitabın sonunda ‘Elli beş yaşa 55 maddelik öz saygı yasasını sunuyor…

Yazar basit bir yol hikâyesi olarak değerlendirdiği kitabında emekli bir askerin anılarının; liderlik, yönetim, organizasyon, karar verme süreçleri, zorlu bir hayatla başa çıkma ve hedeflere ulaşabilme konusunda okuyucunun hayatını kolaylaştıracak ipuçlarına dönüşebileceğini amaçladığını belirtiyor.

“Neye katlandığın değil, nasıl katlandığın önemlidir” diyor “Şimdi vazgeçersen bir daha her zorlandığında vazgeçersin. Beynin; bırakma, kaybetme, pes etme, vazgeçme, başarısızlık hissini tatmasına izin verme.”

“Erken kalk. Çok çalış. Başarısız ol. Bir daha başarısız ol. Fakat asla asla vazgeçme.”

Kitabın önsözünü yazan Sunay Akın’ın deyimiyle; “Birbirinden güzel öyküler bekliyor sizi bu kitapta, hayatımıza örülmek istenilen duvarlarda, gecenin karanlığında yanıp sönen umut ışığını görmemizi sağlayan nice öykü”

Kırmızı Kedi Yayınevi, 2020

Yorumlar (0)
12
parçalı az bulutlu
banner17
Günün Karikatürü Tümü
Günün Anketi Tümü
Bergama İl Olmalı mı?
Bergama İl Olmalı mı?
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 16 39
2. Fenerbahçe 16 36
3. Trabzonspor 16 35
4. Göztepe 16 29
5. Beşiktaş 16 26
6. Samsunspor 16 25
7. Gaziantep FK 16 23
8. Başakşehir FK 16 20
9. Kocaelispor 16 20
10. Alanyaspor 16 18
11. Çaykur Rizespor 16 18
12. Konyaspor 16 16
13. Gençlerbirliği 16 15
14. Kasımpaşa 16 15
15. Antalyaspor 16 15
16. Kayserispor 16 14
17. Eyüpspor 16 13
18. Fatih Karagümrük 16 9
Takımlar O P
1. Amed SK 17 35
2. Pendikspor 17 33
3. Esenler Erokspor 17 32
4. Bodrum FK 17 31
5. Çorum FK 17 29
6. Iğdır FK 17 29
7. Erzurumspor FK 17 27
8. Boluspor 17 26
9. Bandırmaspor 17 26
10. Serik Belediyespor 17 25
11. Keçiörengücü 17 22
12. Sakaryaspor 17 22
13. Sivasspor 17 21
14. Van Spor FK 17 21
15. İstanbulspor 17 21
16. Manisa FK 17 19
17. Ümraniyespor 17 18
18. Sarıyer 17 17
19. Hatayspor 17 5
20. Adana Demirspor 17 2
Takımlar O P
1. Arsenal 16 36
2. Manchester City 16 34
3. Aston Villa 16 33
4. Chelsea 16 28
5. Crystal Palace 16 26
6. Liverpool 16 26
7. Sunderland 16 26
8. Manchester United 15 25
9. Everton 16 24
10. Brighton & Hove Albion 16 23
11. Tottenham 16 22
12. Newcastle United 16 22
13. Fulham 16 20
14. Brentford 16 20
15. Bournemouth 15 20
16. Nottingham Forest 16 18
17. Leeds United 16 16
18. West Ham United 16 13
19. Burnley 16 10
20. Wolverhampton 16 2
Takımlar O P
1. Barcelona 17 43
2. Real Madrid 17 39
3. Villarreal 15 35
4. Atletico Madrid 17 34
5. Espanyol 16 30
6. Real Betis 16 25
7. Athletic Bilbao 17 23
8. Celta Vigo 16 22
9. Sevilla 16 20
10. Getafe 16 20
11. Elche 16 19
12. Deportivo Alaves 16 18
13. Rayo Vallecano 16 18
14. Mallorca 16 17
15. Real Sociedad 16 16
16. Osasuna 16 15
17. Valencia 16 15
18. Girona 16 15
19. Real Oviedo 16 10
20. Levante 15 9

Gelişmelerden Haberdar Olun

@