27.10.2021, 10:51

Okuduklarım: "Asla Vazgeçme Asla" ve "Kozmik Oda Operasyonu"

Tarih 2008, iktidarın başının ‘ne istedilerse verdik dediği’ daha sonra FETÖ terör örgütü olarak anılacak devlet içindeki paralel yapının yargıç ve savcıları ucube davalarla TSK’lerini Bitirme Planını uygulamaya başlarlar. TSK’nın görevdeki ve emekli olmuş pek çok personeli darbeci suçlamasıyla gözetim altına alınır, tutuklanır.

İşte bu tutuklananlardan iki emekli Albay bu süreçte yaşadıklarını gözler önüne seriyorlar yazdıkları kitaplarla. Okunmalı ve ders alınmalı hatta tedbir alınmalı FETÖ ‘nün yerine saf tutan yeni cemaat ve tarikatlara karşı…

* Kozmik Albay- Kozmik Oda Operasyonu/ Erkan Yılmaz Büyükköprü

* Asla Vaz Geçme Asla/ Ali Türkşen

KOZMİK ALBAY- KOZMİK ODA OPERASYONU

22 Aralık 2009 günü iktidara yandaş Star Gazetesi diğer gazetelerde birkaç sütunda verilen bir haberi manşete çıkarıyor ve bu haber Amirallere suikast davasında gözaltına alınmak istenirken “Hukuksuzluk sürecine hukuk adına saygı gösterilemez” diyerek yapılan hukuksuzluğa isyan ve bu karanlığa bir nebze ışık olabilmek için hayatına son veren Deniz öğretmen Yarbay Ali Tatar’ın cenaze törenini ve intihar nedenlerini gölgeliyordu. Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen haber başlıkları şöyleydi.

“Adresi yutamadan yakalandı. Arınc’a suikast timine filim gibi operasyon.”

“Suikast şüphesiyle gözaltına alınan iki subaydan biri Arınc’ın adresi yazılı kâğıdı yutmaya çalıştı.” “Subayların Özel Harpçi olduğu ve üzerlerinden sahte kimlik çıktığı da belirtildi.”

Ve bu haberin arkası çorap söküğü gibi geldi.

Gözaltına alınan iki subayın ve beraber çalıştıkları mesai arkadaşlarının odaları ve evleri arandı, tutuklandılar. Suikast ikinci plana atılmıştı artık savcının hedefinde tutuklu askerlerin görev yaptıkları Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığının (Birliğin görevi, ülke işgale uğradığında, işgal edenlere karşı nasıl bir teşkilatlanma olacak; kimler, nasıl karşı koyacak; irtibatları, lojistik destekleri nasıl olacak, bunun barıştan itibaren planlaması yapılıyor) çok gizili dosyaları vardı ve bunların saklandığı 11-16 nolu odalara girilmeliydi. Mahkemeden karar çıkarılmıştı ama birlik komutanları direniyordu.

-Altı savcıyla birlikte polisler geldi. Arama kararı olduğunu söylediler. Yusuf Albay, “Savcıyı alın” dedi. Savcı Mustafa Bilgili’yi aldık içeri. Arama kararını gösterdi. Her tarafı arayacağını söyledi.

– Savcı “girerim” diyordu. Yusuf Albay, “Hodri meydan, biz emaneti aldığımız yere teslim ederiz. Onun dışında cesedimizi çiğnemeden buradan içeri giremezsiniz” dedi.

– Aramalar esnasında hâkimin ve savcının bir dolu hukuksuz uygulamalarına tek başına Selahattin Paşa direndi; hâkim ve savcı hakkında birçok tutanak tuttu. Hâkim ve savcı da Selahattin Paşa’yı yıldırmak için onun hakkında birçok tutanak tuttu. Ama yıldıramadılar. Bunun bedelini 2011’de emekli edilerek ödedi.

Çareyi buldular Genelkurmay Başkanına gidildi, konuyu askeri savcılık inceledi ve kararı verdi. Çok gizli bilgilerin olduğu oda aranabilir.

Doğru bir karar mıydı, daha sonra teröristle suçlanacak ve tutuklanacak olan arama kararına onay veren Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ kendini şöyle savunuyordu:

“…Silahlı Kuvvetler Bülent Arınç’a suikast planlaması yaptı. Burayı açmasaydık ortadaki delilleri kararttılar” diyeceklerdi. Ama bizim için önemli olan ve yüreğimizi dağlayan bir olay var. Burada Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitlioğlu ve Uğur Mumcu suikastlarıyla ilgili bilgi arandı. Biz Kozmik Oda’yı açmasaydık bu cinayetlerin arkasında TSK var denecekti. Genelkurmay’ın tepesindeki bir kişinin gereken işlemi yapmadan bu iddiaları havada bırakması doğru değildi…”

“Hayır, gerekeni yaptığımızı düşünüyorum. Bugün olsa yine Kozmik Oda’yı açardım. Kozmik Oda olayı basında gereğinden fazla büyütüldü.”

“…Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda bakılan her şey, Genelkurmay Destek Kıtaları Komutanlığı’nın kasasına çift mühürle kitlendi. Bu süreçte Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’ndan bir tek kâğıt parçası, belge, bilgi dışarıya çıkmadı. Ne zaman çıktı, 16 Mart 2013… Hassasiyet gösterenler bu konu üzerinde dursunlar. 16 Mart 2013’te bu bilgiler verildi, dönemin Genelkurmay Savcısı da Muharrem Köse’ydi. Tamamen yasadışı. Bu bilgiler nereye gitti, ne oldu? Bunun üzerinde durulmalı. Biz kozmik odayı açarak aslında FETÖ’nün oyununu bozduk.”

Aslında oyun bozulmamıştı, Genelkurmay Başkanı Başbakan karşısında bir Yusuf Albay, bir Selahattin Paşa gibi dik duramayarak kendisinin de tutuklanmasına gidecek süreci açmış ve gerisi gelecekti…

Bütün bu olayları yaşayan kişi (1987) Top. Albay Erkan Yılmaz Büyükköprü 19 Aralık 2009 da gözetim altına alındığı andan itibaren hükümeti yıkmaya teşebbüs, darbeye teşebbüs, silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek suçundan 2015 de beraat edinceye kadar yaşadıklarını, komutanlar arasında ki iletişimi, karartılan bilgileri, savcı ve yargıcın kararı çıkarmak için yaptıkları hamleleri ve komutanların direnişini,20 günlük arama sürecinde tutulan tutanakları, kozmik odada yapılan çalışmalar ve çatışmalar, gizli bilgileri kimler korudu, kimler daha sonra teslim etti? Kozmik Oda’dan çıkan belgeler ne oldu? Bütün bu soruların cevabını olayın üzerindeki sis perdesini kaldırarak açıklıyor.

Bülent Arınç, olayın hemen ardından şöyle bir açıklama yapıyordu. “hedefin kendisi olduğunu” şu sözlerle ifade etmişti: “Biliyorum ve inanıyorum ki hedef alınmış bir insanım. Bunları görmek için MİT’e bile ihtiyaç yok. Ailem ve ben halen endişe içindeyiz. Bir açıklama, bir özür bekliyorum.”

Aynı Bülent Arınç 2012 yılında ise kendisine suikast girişimi olmadığını belirterek, “Bu soruşturmanın bir şekilde ya takipsizlikle neticelenmesini ya da bir dava açılmasını bekliyorum. Ben bunun bir suikast girişimi olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Yazar yazdığı kitabı şu satırlarla imzalayarak Arınç’a gönderdiğini ifade ediyor.

“Sn. Bülent Arınç, 2009 yılında şahsınıza suikast yapacağımı iddia eden hain organize suç örgütü FETÖ’nün kumpasıyla Kozmik Oda’ya girildi. TSK’nın sefere yönelik planları bu örgüt adına hain savcı tarafından çalındı. Bildiğinizi zannettiğim gerçekleri bir kez de benim kalemimden okumanız dileğiyle bu kitabı size sunuyorum. Saygılarımla.”

Nasıl bir cevap geldi daha doğrusu cevap verebildi mi sulu göz?

Hiç düşündü mü o odadan çıkan belgeler kimlere servis edildi? O bilgiler, o planlar şu anda nerede? Suikast planına inanan iktidar ‘TSK yı Bitirme Planı’ çerçevesinde modern Kuvâ-yi Milliye olarak adlandırılan Seferberlik Tetkik Kurullarının ilgili birimlerinin pek çoğunu kapattırdı (2013 yılında Gnkur. Bşk. Org. Necdet Özel zamanında 16 bölge başkanlığından 11’i kapatıldı. Ankara Bölge başkanlığının planları ifşa oldu, planların nerede olduğu belli değil. Kalan beş tanesi, bölge başkanlığı da kısım amirliği seviyesine indirildi) Açığa çıkan o planlar uygulanamayacak, savaş planlarında o ele geçirilen planlarla ilgili görevler nasıl yerine getirilecek?

Bunların cevabını kim nasıl verecek? O gün o kararı veren ve uygulayan hâkim bugün FETÖ hükümlüsü yeter mi? O gün öncesinde ve sonrasında TSK ya yapılan operasyonları destekleyen siyasiler nerede? Nasıl bir oyuna alet olduklarının farkında mı hele o ne istedilerse verdik dedikleri yapının ülkeyi getirdiği durumdan vicdan azabı duyuyorlar mı?

Kırmızı Kedi yayınları-2017

ASLA VAZ GEÇME ASLA

Tarih 31 Ocak 1996 sabahı, Yunanistan’ın bir oldubitti ile el koymak istediği Bodrum’a 3 mil uzaklıktaki Kardak kayalıklarını başarılı bir operasyonla tekrar geri alan komando timi Bodrum/Gümüşlük Limanı’na döndüğünde kalabalık bir basın ordusu ve halkın sevgi seli karşılanır. Kalabalığın içinden yirmili yaşlarda bir çift yaklaşır time. Genç anne, dört beş yaşlarındaki çocuğuna dönüp:

“Bak oğlum, bu abilerin yüzlerini sakın unutma.”, “Biz dün akşam onların sayesinde evimizde huzur içinde uyuduk. Bu akşam ve yarın akşam da onlar sayesinde huzur içinde uyuyacağız. Bu kahramanları sakın unutma!” der.

Tarih 2008, iktidarın başının ‘ne istedilerse verdik dediği’ daha sonra FETÖ terör örgütü olarak anılacak devlet içindeki paralel yapının yargıç ve savcıları ucube davalarla TSK’lerini Bitirme Planını uygulamaya başlarlar. TSK’nın görevdeki ve emekli olmuş pek çok personeli darbeci suçlamasıyla gözetim altına alınır, tutuklanır.

Kardak’ta Türk bayrağını diken tim komutanı Yzb. Ali Türkşen, Kardak olayından 12 yıl sonra 2008 de Poyrazköy ve devamında Balyoz davalarında Kurmay Albay rütbesi ile tutuklanır.

“O Kardak’ta kahraman iken, Hasdal Askeri cezaevinde esirdir”.

3.5 yıllık esaret hayatından sonra davaların TSK ya kurulan bir kumpas olduğu anlaşılır TSK ya geri döner ve 2015 yılında emekli olur.

‘Emekli Bir SAT Komandosunun Olağandışı Hayat Hikâyesi’ alt başlığıyla 3.5 yıllık cezaevi yaşamı yanında otobiyografik özelliği ile de hayatını anlattığı ‘Asla Vazgeçme Asla’ kitabı kişisel gelişime özellikle gençlere tavsiye edilecek pek çok özellikleri kitabın sonunda ‘Elli beş yaşa 55 maddelik öz saygı yasasını sunuyor…

Yazar basit bir yol hikâyesi olarak değerlendirdiği kitabında emekli bir askerin anılarının; liderlik, yönetim, organizasyon, karar verme süreçleri, zorlu bir hayatla başa çıkma ve hedeflere ulaşabilme konusunda okuyucunun hayatını kolaylaştıracak ipuçlarına dönüşebileceğini amaçladığını belirtiyor.

“Neye katlandığın değil, nasıl katlandığın önemlidir” diyor “Şimdi vazgeçersen bir daha her zorlandığında vazgeçersin. Beynin; bırakma, kaybetme, pes etme, vazgeçme, başarısızlık hissini tatmasına izin verme.”

“Erken kalk. Çok çalış. Başarısız ol. Bir daha başarısız ol. Fakat asla asla vazgeçme.”

Kitabın önsözünü yazan Sunay Akın’ın deyimiyle; “Birbirinden güzel öyküler bekliyor sizi bu kitapta, hayatımıza örülmek istenilen duvarlarda, gecenin karanlığında yanıp sönen umut ışığını görmemizi sağlayan nice öykü”

Kırmızı Kedi Yayınevi, 2020

Yorumlar (0)
17
parçalı bulutlu
banner17
Günün Karikatürü Tümü
Günün Anketi Tümü
Bergama İl Olmalı mı?
Bergama İl Olmalı mı?
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13

Gelişmelerden Haberdar Olun

@