12.07.2021, 12:21

28 Şubatın Getirdikleri ve Götürdükleri

Bu günlerde sık kullanılan ve savcının tutuklama talebi olarak kullandığı bir söz var; "Ergenekon ve Balyoz davalarını itibarsızlaştırmak"

Yani gittikçe karmaşık bir durum alan ve yeni delil ve hatta gizli delilleriyle ne zaman ve nasıl sonuçlanacağı, kime ve nereye uzanacağı bilinmeyen bu davalar hakkında yazdığın aleyhte yazılar ve sözler davayı itibarsızlaştırma suçunu oluşturabiliyor. Sonrası ise malum gel içeri.

Bir dava nasıl itibarsızlaştırılırmış anlayabilmiş değilim. Ama anladığım ve bildiğim AKP iktidarının ilk gününden beri giderek artan ve sıradanlaşan TSK’yı itibarsızlaştırma kampanyasının yürütüldüğünü ve hiçbir işlem yapılmadığını gördüğüm ve yaşadığımdır.

Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren yapılan tüm devrim ve kazanımlara karşı savaş açanlar bunların bekçisi olan TSK’lerine saldırmayı ve yok etmeyi kendilerine bir görev bilmişler ve her dönemde bu görevlerini artan bir kampanya ile yerine getirmişlerdir.

Son günlerde moda olan ise 28 Şubat 1997 tarihinde yapılan MGK toplantısında alınan kararları ve sonrasında yaşanan süreci TSK’lerine mal etmek bu kararları bir darbe bir muhtıra gibi sunma gayretleridir.

Dönemin Başbakanı Erbakan’ın ölüm tarihinin bu güne gelmesi de 13 yıl önceki bu kararları ve yaşanan olayları TSK’yı itibarsızlaştırma ve bir linç kampanyasına dönüştürmüştür.

Konu hakkında yazıp çizenler ahkâm kesenler Erbakan’ı nerdeyse demokrasi şehidi ilan etmişler ancak o kararları aldıran olayları ve aşağıya yazdığım 18 maddelik kararları hiç gündeme getirmemişlerdir.

Erbakan’ın Devrim Kanunlarına aykırı kıyafetle tarikat ve cemaat şeyhlerine Başbakanlık konutunda verdiği iftar yemeği, Sincan Belediye Başkanının düzenlediği Kudüs Gecesindeki şeriatçı kalkışmayı,
Kayseri Belediye Başkanının “…Müslümanlar içinizden kin ve nefreti eksik etmeyin” söylemi, Kutlu Doğum Haftası uygulamasını başlatılması, Libya gezisinde TC Devletinin aşağılanması, D – 8 örgütü toplantılarının şer’i usullere göre icra edilmesi, Atatürk’e İzmir’de suikast yapmayı planlayanların iadei itibar teklifi sanki Erbakan hükümeti zamanında yapılan uygulamalar değildi.

Bu konuları gündeme getirmeyenler o günkü iktidar değişikliği ve alınan kararları TSK ya mal ederek itibarsızlaştırma kampanyasını son hızla devam ettirmektedirler.

13 yıl önce alınan kararlar bu güne kadar ciddi bir şekilde uygulansaydı, bugün; “Korku imparatorluğundan, korku cumhuriyetinden, teokratik bir rejime gidişten, tek adam yönetiminde federatif bir Türkiye oluşum çalışmalarından” bahsedilir ve bu korkular ortaya saçılır mıydı? Bence hayır.

Sadece 8 yıllık eğitimin hayata geçirildiği ve diğer kararların gelen hükümetler tarafından Bakanlar Kurulu kararı olmasına rağmen yok sayılarak bu kararların uygulanmaması Türkiye’nin bu günkü durumuna düşmesine sebep olmuştur.

Aşağıdaki kararları incelediğinizde bu gün bu kararların teker teker gündemden düşüren ve kendi düşüncesine göre bu kararların tersini uygulayan bir parti iktidardadır.

Bakın o kararlar bu gün ne hale getirilmiştir;

Erbakan’ın ölümü yandaş bir gazetede “Ümmetin başı sağ olsun” başlığı ile verilmiş.

Tevhidi tedrisat kanunu delinmiş.

Tarikat ve cemaatler cirit atmakta.

Din ve siyaset hiç olmadığı kadar iç içe girmiş, TSK’lerinden irticai uygulamaları nedeniyle ilişkisi kesilenler baş tacı edilmiş, TSK yandaş medya tarafından itibarsızlaştırma kampanyasına tabi tutulmuş.

İran Türkiye için vazgeçilmez bir ülke olmuş.

Kurban derilerini kanunen toplamasına müsaade edilen dernek yöneticileri hapsedilmiş.

Atatürk’e hakaret ve aşağılamak sıradanlaşmış, özel koruma ve silah alım satımı ise çıkarılan kanunlarla iyice serbestleştirilmiştir.

Türkiye’nin bu günkü içinde bulunduğu durumdan ağlayıp sızlayan ama bir taraf dan da 28 Şubat kararlarına itiraz edenler otursun “Kendim ettim kendim buldum” şarkısını söylesin.

MGK nun 28 Şubat 1997 tarih ve 408 sayılı kararına EK-A eklenen kararlar:

1) Anayasamızda Cumhuriyetin temel nitelikleri arasında yer alan ve yine anayasanın 4’ncü maddesi ile teminat altına alınan lâiklik ilkesi büyük bir titizlik ve hassasiyetle korunmalı, bunun korunması için mevcut yasalar hiçbir ayırım gözetmeksizin uygulanmalı, mevcut yasalar uygulamada yetersiz görülüyorsa yeni düzenlemeler yapılmalıdır.

2) Tarikatlarla bağlantılı özel yurt, vakıf ve okullar devletin yetkili organlarınca denetim altına alınarak Tevhidi Tedrisat Kanunu gereği Milli Eğitim Bakanlığına devri sağlanmalıdır.

3) Genç nesillerin körpe dimağlarının öncelikle Cumhuriyet, Atatürk, Vatan ve Millet sevgisi, Türk Milletini çağdaş uygarlık düzeyine çıkarma ülkü ve amacı doğrultusunda bilinçlendirilmesi ve çeşitli mihrakların etkisinde korunması bakımından;

a) 8 yıllık kesintisiz eğitim, tüm yurtta uygulamaya konulmalı.

b) Temel eğitimi almış çocukların, ailelerinin isteğine bağlı olarak devam edebileceği Kuran Kurslarının Milli Eğitim Bakanlığı sorumluluğu ve kontrolünde faaliyet göstermeleri için gerekli idari ve yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

4) Cumhuriyet rejimine ve Atatürk ilke ve inkılâplarına sadık aydın din adamları yetiştirmekle yükümlü Milli Eğitim kuruluşlarımız, Tevhidi Tedrisat Kanununun özüne uygun ihtiyaç düzeyinde tutulmalıdır.

5) Yurdun çeşitli yerlerinde yapılan dini tesisler belli çevrelere mesaj vermek amacıyla gündemde tutularak siyasi istismar konusu yapılmamalı, bu tesislere ihtiyaç varsa, bunlar Diyanet İşleri Başkanlığınca incelenerek mahalli yönetimler ve ilgili makamlar arasında koordine edilerek gerçekleştirilmelidir.

6) Mevcudiyetleri 677 Sayılı Kanunla men edilmiş tarikatların ve bu kanunda belirtilen tüm unsurların faaliyetlerine son verilmeli, toplumun demokratik, siyasi ve sosyal hukuk düzeninin zedelenmesi önlenmelidir.

7) İrticai faaliyetleri nedeniyle Yüksek Askeri Şura kararları ile TSK den ilişkileri kesilen personel konusu istismar edilerek, TSK’yi dine karşıymış gibi göstermeye çalışan bazı medya gruplarının silahlı kuvvetler ve mensupları aleyhindeki yayınları kontrol altına alınmalıdır.

8) İrticai faaliyetleri, disiplinsizlikleri veya yasa dışı örgütlerle irtibatları nedeniyle TSK’dan ilişkileri kesilen personelin diğer kamu kurum ve kuruluşlarında istihdamı ile teşvik unsuruna imkan verilmemelidir.

9) TSK ne aşırı dinci kesimden sızmaları önlemek için mevcut mevzuat çerçevesinde alınan tedbirler; diğer kamu kurum ve kuruluşları, özellikle üniversite ve diğer eğitim kurumları ile bürokrasinin her kademesinde ve yargı kuruluşlarında da uygulanmalıdır.

10) Ülkemizi çağ dışı bir rejimden ve din istismarının sebep olabileceği muhtemel bir çatışmadan korumak için, İran İslam Cumhuriyeti’nin ülkemizdeki rejim aleyhtarı faaliyet, tutum ve davranışlarına mani olunmalı. Bu maksatla İran’a karşı komşuluk münasebetlerimizi ve ekonomik ilişkilerimizi bozmayacak, fakat yıkıcı ve zararlı faaliyetlerini önleyecek bir tedbirler paketi hazırlanmalı ve yürürlüğe konulmalıdır.

11) Aşırı dinci kesimin Türkiye’de mezhep ayrılıklarını körüklemek suretiyle, toplumda kutuplaşmalara neden olacak ve dolayısıyla milletimizin düşmanca kamplara ayrılmasına yol açacak çok tehlikeli faaliyetler yasal ve idari yollarla mutlaka önlenmelidir.

12) T.C Anayasası, Siyasi Partiler Yasası, Türk Ceza Yasasına ve bilhassa Belediyeler Yasasına aykırı olarak sergilenen olayları sorumluları hakkında gerekli yasal ve idari işlemler kısa zamanda sonuçlandırılmalı ve bu tür olayların tekrarlanmaması için her kademede kesin önlemler alınmalıdır.

13) Kıyafetle ilgili kanuna aykırı olarak ortaya çıkan ve Türkiye’yi çağdışı bir görünüme yöneltecek uygulamalara mani olunmalı, bu konudaki kanun ve Anayasa Mahkemesi kararları taviz verilmeden, öncelikle ve özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında titizlikle uygulanmalıdır.

14) Çeşitli nedenlerle verilen kısa ve uzun namlulu silahlara ait ruhsat işlemleri polis ve jandarma bölgeleri esas alınarak yeniden düzenlenmeli, bu konuda kısıtlamalar getirilmeli, özellikle pompalı tüfeklere olan talep dikkatle değerlendirilmelidir.

15) Kurban derilerinin mali kaynak sağlamayı amaçlayan ve denetimden uzak rejim aleyhtarı örgüt ve kuruluşlar tarafından toplanmasına mani olunmalı, kanunla verilmiş yetki dışında kurban derisi toplattırılmamalıdır.

16) Özel üniforma giydirilmiş korumalar ve buna neden olan sorumlular hakkında yasal işlemler ivedi olarak sonuçlandırılmalı ve bu tür yasa dışı uygulamaların ulaşabileceği vahim boyutlar dikkate alınarak, yasa ile öngörülmemiş bütün özel korumalar kaldırılmalıdır.

17) Ülke sorunlarının çözümünü “Millet kavramı yerine Ümmet kavramı” bazında ele alarak sonuçlandırmayı amaçlayan ve bölücü terör örgütüne de aynı bazda yaklaşarak onları cesaretlendiren girişimler yasal ve idari yolardan önlenmelidir.

18) Büyük kurtarıcı Atatürk’e karşı yapılan saygısızlıklar ve Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkındaki 5816 sayılı kanunun istismar edilmesine fırsat verilmemelidir.

Yorumlar (0)
17
parçalı bulutlu
banner17
Günün Karikatürü Tümü
Günün Anketi Tümü
Bergama İl Olmalı mı?
Bergama İl Olmalı mı?
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. Liverpool 33 74
3. M.City 32 73
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 33 43
12. Fulham 34 42
13. Bournemouth 33 42
14. Crystal Palace 33 36
15. Brentford 34 35
16. Everton 33 30
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 33 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14

Gelişmelerden Haberdar Olun

@