22.04.2023, 12:26

Kaos Heveslileri Kendinize Gelin!

Türkiye’yi boydan boya kendi mülkü, Türkiye topraklarını kendi evi sananlara seslenmek istiyorum: Kendinize gelin!

Türkiye sizin değil, hepimizin ülkesi.

Bu ülkede Türk, Kürt, Arap, Laz, Ermeni, Rum, Çerkez ve daha başka milletlerden seksen beş milyon insan yaşıyor.  Bu insanların kimisi Müslüman, kimisi Hristiyan, kimisi Katolik, kimisi Protestan, Şaman, Ortodoks, Musevi, Süryani, Ezidi, Ateist, Deist… Ve hepsinin de bu ülke üzerinde, kendini ev sahibi sanma gafletine düşen kişi kadar hakkı var. Ne eksik ne fazla, her vatandaşın ülke üzerindeki hakları eşit.

Bu topraklarda yaşama, ülke hakkında düşünme, düşündüğünü söyleme, nasıl yönetilmek istediğini bildirme, yönetim biçiminin belirlenmesinde söz sahibi olma, kendini yönetecek kişiyi seçme hakkı, herkesin eşit. Kimse Türkiye mülkü sahibi, kimse de onun kiracısı değil. Kimse konak sahibi, kimse misafir değil. Bu topraklar, kendini ayrıcalıklı bir yerlere yükseltip oturtan hiç kimsenin değil; bu cumhuriyetin vatandaşı olan herkesin. Kimse kimseyi kendi özbeöz ülkesinden kovamaz. Kimse kimseyi kendi ülkesinde öteki yapamaz. Kimsenin böyle şeyler yapmaya hakkı yoktur. Herkes bu topraklarda yaşamaktadır ve kimse de bir yere gitmeyecektir. Yapılabilecek tek şey birlikte insan gibi yaşamayı öğrenmek, kimseye kendi yaşantı biçimini dayatmamaktır. Herkes bunu bir iyice anlasa iyi olacak.

Ayrımcılık yapan ya aptaldır ya da zorbadır. Çünkü bunun başka bir açıklaması olamaz. Aklı olan hiç kimse, seksen beş milyon farklı kişinin yaşadığı toprakları kendi grubunun tapulu malı sanma ve kendi yaşam biçimini herkese dayatma zırvalığına düşmez. Orta Çağ’da yaşamıyoruz.

Orta Çağ’da yaşamıyoruz ama yine de hangi inancın içine doğmuş isek, bizler de doğar doğmaz o dinden sayılıyoruz. Çünkü bir bebek, Orta Çağ’da olduğu gibi bugün de “Ben bu dinden olmak istiyorum veya istemiyorum.” deme becerisiyle doğmuyor. Aileler, çocuklarını inandıkları dinin geleneklerine göre büyütüyorlar. Büyüme süresinde çocuk, o dini benimsiyor. Büyürken farkında bile olmadan benimseyip kabul ettiği dini, hiç kimse de büyüdükten sonra değiştirmeyi düşünmüyor. Din değiştirmeyi düşünenler ve de değiştirenler oluyorsa da böyle kişilere çok rastlanmıyor. Deizm ve Ateizm ise çoğunlukla sonradan gelişiyor.

Onlarca farklı dini inanca sahip insan grupları var ülkemizde. Bu yüzden de herkes Fatiha bilmek zorunda değil. Herkes nasıl ki Ortodoks dualarını bilmek zorunda değil, öyleyse herkes Fatiha’yı da bilmek zorunda değil. Hem ayrıca kimin neyi bilip neyi bilmediğini siz nereden biliyorsunuz? Ne hadsiz bir kendine güven bu böyle?

12 Eylül darbe yönetiminin, Diyarbakır cezaevindeki tutuklulara işkenceyle İstiklal Marşı ezberlettirmesi nasıl ki Türk milliyetçisi Kürt yaratamamışsa, bugün Fatiha bilmemeyi kötü bir şeymiş gibi göstermek de hiç kimseyi Sünni Müslüman yapmaz. Bu zorbalıklar yüzünden Türkiye’de deist ve ateist sayısı arttı. Bunu bilmeyen mi var aranızda ki mahalle baskısına devam ediyorsunuz? İslamiyet’i, para musluklarınız kesilecek korkusuyla bir tür tabanca olarak elde tutuyorsunuz ve kıt akıllı taraftarlarınızı maşa niyetine sahaya sürüyorsunuz.

Türkiye bu numaraları öyle çok yaşadı ki artık, en kıt akıllılar dışında kimse kolay kolay kandırılamaz. Onca katliam yaptınız, yaptırdınız malum ama aynı şeylere yine yeltenmeyin o yüzden. Hem herhangi bir katliam, düşmekte olan kimseyi kurtarmadı, kimseyi arşa çıkarmadı, ülkeyi kalkındırmadı, ülkeye huzur getirmedi; sadece Sam Amca destekli darbeler getirdi. Her darbe de ülkeyi geriye götürdü. En sonunda da bataklığa çevirdi.

Ülkeyi kaosun içine atma hazırlığı yapanlar, kendinize gelin. Kaos dediğiniz şeyin kimi yutacağı belli olmaz. Adı üzerinde kaos bu. Başlamaya görsün, sonunun nasıl geleceğini kimse önceden kestiremez. Ne Saddam kestirebilmişti ne Kaddafi ve hatta ne de Hitler.

Ayrıca ülkeyi karıştırmak vatan düşmanlığıdır, vatan hainliğidir. Bunu yapmayı aklından geçirenler, yapmayın, altında kalırsınız; tüm Türkiye altında kalır. Bu güzel vatana bu yapılmaz. Yapılmamalı. Aklınızı başınıza alın ve bu eskimiş oyunları aldığınız yere bırakın.

Parti kurşunlattırmaktan vazgeçin. İnsanların üstüne hadsiz insanlar salmaktan vazgeçin. Kaba saba konuşmaktan vazgeçin. Karşınızdakilerin de insan olduklarını, her bir insanın da sizinki kadar bu vatan üzerinde hakkı olduğunu anımsayın. İnsanları bölmeyin. Ülkeyi paramparça etmeyin. Sinirlerinizi tedavi ettirin ve biraz sakinleşin. Şiddete zemin hazırlamayın. Yazıktır bu vatana, yazık!

Herkes biliyor neyi, kimin ve neden yaptırdığını. Çoluk çocuk bile biliyor. Deve kuşu gibi davranmayın. Açıktasınız. Üstelik bunların hiçbirisi de patlamış borulardan akan lağımı gizleyemiyor. Unutturamıyor. Unutturamaz da.  

Siz en iyisi, yapabilirseniz kendinize gelin ve kaos planlarınızı çöpe atın.

Bu güzelim ülke iyi şeylere layık. Topraklarımızın yabancı postallar tarafından çiğnenmesine yol açmayın. “Sallarız bir bomba!” demeyin. Yapmayın! Sorumluluk sahibi insanlar gibi davranmayı deneyin. Bu vatandan bizler kadar sizler de sorumlusunuz. Vatandaşı vatandaşa düşman etmeyin, halkı bölmeyin.

Savaşa gitmiyoruz, seçime gidiyoruz.

Diğer partiler düşman kuvvetleri değil. Hepiniz aynı ülkenin partilerisiniz.

Yarışacaksanız huzur getirmek için yarışın, huzur bozmak için değil.

Diğer partiler karşısında politik gücünüzü kullanın, silah değil.

Devletin silahları ülkemize saldıracak olası düşmanlar içindir, vatandaş için değil.

Politikacılara konuşmak yaraşır, saldırmak değil.

Biraz kendi kendinizle kalın ve düşünün. Kendinize “Ne yapıyorum ben?” diye sorun.

Ülkemizin hayrı için gerekli bu.

Söz konusu olan siz değilsiniz çünkü.

Söz konusu olan ülkemiz, vatanımız, geleceğimiz.

Yorumlar (1)
Alev Subaşı 3 yıl önce
İnsanları kamplaştıran , ötekileştiren , kutuplaştıran böylece safları sıklaştırdığını zanneden zehirli dilin sayesinde , bir kesimin kendini ülkenin sahibiymiş zannetmesi sürpriz olmadı.
Umarım iktidarın el değiştirme ihtimaline bile gösterilen tahhammülsüzlük bu kesime daha büyük yanlışlar yaptırmaz
Fatihaya gelince bazılarının ülkede hak, hukuk ,adaletin ruhuna fatiha okuduklarını görünce , fatiha okumanın tek değerli kriter olmadığını öğrendik zaten .
12
parçalı az bulutlu
banner17
Günün Karikatürü Tümü
Günün Anketi Tümü
Bergama İl Olmalı mı?
Bergama İl Olmalı mı?
Puan Durumu
Takımlar O P
1.  Galatasaray 20 49
2.  Fenerbahçe 19 43
3.  Trabzonspor 20 42
4.  Göztepe 20 39
5.  Beşiktaş 20 36
6.  Başakşehir FK 20 30
7.  Samsunspor 20 30
8.  Gaziantep FK 20 25
9.  Kocaelispor 19 24
10.  Alanyaspor 20 22
11.  Gençlerbirliği 20 22
12.  Çaykur Rizespor 20 20
13.  Antalyaspor 20 20
14.  Konyaspor 20 19
15.  Eyüpspor 20 18
16.  Kasımpaşa 20 16
17.  Kayserispor 20 15
18.  Fatih Karagümrük 20 9
Takımlar O P
1.  Amed SK 23 46
2.  Erzurumspor FK 23 45
3.  Esenler Erokspor 22 41
4.  Çorum FK 23 41
5.  Bodrum FK 23 39
6.  Pendikspor 23 39
7.  Bandırmaspor 23 36
8.  Boluspor 23 35
9.  Iğdır FK 23 34
10.  Keçiörengücü 23 33
11.  Van Spor FK 23 31
12.  Manisa FK 23 31
13.  İstanbulspor 23 31
14.  Sivasspor 23 30
15.  Ümraniyespor 22 27
16.  Sarıyer 23 27
17.  Serik Belediyespor 23 26
18.  Sakaryaspor 23 23
19.  Hatayspor 23 7
20.  Adana Demirspor 23 2
Takımlar O P
1.  Arsenal 24 53
2.  Manchester City 24 47
3.  Aston Villa 24 46
4.  Manchester United 24 41
5.  Chelsea 24 40
6.  Liverpool 24 39
7.  Brentford 24 36
8.  Fulham 24 34
9.  Everton 24 34
10.  Newcastle United 24 33
11.  Sunderland 23 33
12.  Bournemouth 24 33
13.  Brighton & Hove Albion 24 31
14.  Tottenham 24 29
15.  Crystal Palace 24 29
16.  Leeds United 24 26
17.  Nottingham Forest 24 26
18.  West Ham United 24 20
19.  Burnley 23 15
20.  Wolverhampton 24 8
Takımlar O P
1.  Barcelona 22 55
2.  Real Madrid 22 54
3.  Atletico Madrid 22 45
4.  Villarreal 21 42
5.  Real Betis 22 35
6.  Espanyol 22 34
7.  Celta Vigo 22 33
8.  Real Sociedad 22 28
9.  Osasuna 22 26
10.  Deportivo Alaves 22 25
11.  Athletic Bilbao 22 25
12.  Girona 22 25
13.  Elche 22 24
14.  Sevilla 21 24
15.  Valencia 22 23
16.  Getafe 22 23
17.  Rayo Vallecano 22 22
18.  Mallorca 21 21
19.  Levante 21 18
20.  Real Oviedo 22 16

Gelişmelerden Haberdar Olun

@