Ajans Bakırçay
2021-12-24 11:33:10

Devrim Şehidi Kubilay’i Anmak Üzere Bir Öneri

Hasan Zeki Sungur

24 Aralık 2021, 11:33

23 Aralık sıradan bir tarih değil 91 yıl önce 23 Aralık 1930 da tutucu, bağnaz, cumhuriyet ve onun yarattığı devrimlerin karşıtı yobazlar ve bunların yarattığı ortamda güç bulan şeriatçı bir gurup Menemen’de isyan ederek Asteğmen Kubilay, bekçiler Hasan ve Şevki’yi şehit ettiler.

Devrim Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

İki yıl öncesine kadar katıldığım Menemende yapılan şehitlerimizi anma törenlerine Covid önlemleri kapsamında bu yılda katılamadım ve sabah yürüyüş esnasında Bostanlı Arabalı vapur iskelesinde Kubilay isimli vapuru görünce aşağıdaki yazıyı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına gönderdim.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA (23.12.2021)

İzdeniz şirketi tarafından körfezde işletilen KUBİLAY isimli arabalı vapur adını, 23 Aralık 1930 tarihinde irtica yanlısı, devrim düşmanları tarafından şehit edilen Atğm. Mustafa Fehmi Kubilay’dan almıştır.

Kubilay gemisine;

Şehit Atğm. Mustafa Fehmi Kubilay’ın özgeçmişini anlatan bir pano konulmasını,

Menemen olaylarını anlatan bilgi panolarının geminin yolcu salonlarına konulmasını,

23 Aralık tarihinde gemideki dijital ekranda bu günün önemi ile ilgili kısa film yayınlanmasını, ayrıca ses yayın vasıtasıyla bilgilendirme yapılmasını,

İzdeniz Genel Müdürlüğünce 23 Aralık gününde Menemende yapılan anma töreni ile aynı saatlerde gemide anma töreni yapılmasını,

Öneriyorum.

Basit ve sıradan bir işlem gibi görülebilir ancak hiçte öyle değil bu öneri gönderilinceye kadar yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum sizlerle, vatandaş ve bürokrasi açısından.

Kubilay arabalı vapurunu orada görünce merak ettim acaba gemide bu özel günle ilgili bir etkinlik var mıydı olmadığından emindim ama hatırlatmakta fayda var dedim. Ve konuyu hatırlatmak üzere kaptanla görüşmek üzere gemiye yöneldim. Girişte görevlilere konuyu anlattım telsizle kaptana bildirdiler salgın tedbirleri kapsamında görüşemeyeceğini söyleyince biraz ilerideki İzdeniz Genel Müdürlüğüne yürüdüm. Kapısından bile içeri alınmadım. Personel haricinde girilmezmiş, vatandaşla görüşme diye bir prosedür yokmuş. Israr ettim, sesimi yükselttim CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu örnek gösterdim, hani CHP lideri TUİK e gitmiş ve kapıdan içeri alınmamıştı ya işte aynı konu benim başıma gelmişti. Vatandaş derdini anlatacak müdürlüğe alınmıyor. Burası CHP Belediyesine bağlı bir birimdi ve vatandaş kapıda bekletilmezdi diye düşünmüştüm. Nafile güvenlik görevlisi içeri almıyor.

Israrlarım devam edince konu ile ilgisi olmayan Bostanlı İskele sorumlusuna derdimi anlattım ve yukarıda ki konuları içeren bir öneri formu doldurdum on metre uzaktaki makama gönderilmek üzere

Sonrasında Mavişehir Mahallesi Muhtarı Gürol beyin yanına giderek aldığım telefon numaraları ile yüz yüze görüşecek bir ilgili aradım Belediye’de ve İzdeniz’de. Santralın otomatik yönlendirmelerinden usanmıştım ki ulaşabildiğim Halkla İlişkiler birimi konuyu sosyal medyada paylaştıklarını oradan takip etmemi, gemide bunun mümkün olmadığını anlatınca anlaşamadık ve son denememde görüştüğüm Kültür ve Sanat Dairesinin sekreterlik görevlisi dinledi ve konuyu ilgilere ileteceğini belirtti.

Bu arada Mahalle Muhtarımızda konuyu Belediye Muhtarlar birimine ve Genel Sekreterliğe de öneri olarak bildirdi.

Şimdi bu sene olmadı ama seneye ne olacak merak ediyorum.

Hiç, dediğinizi duyuyorum sanki ama ben ısrarcı olacağım, hatta diyorum ki İzmir’de 23 Aralık Kubilay Anma Günü ilan edilsin, günün mana ve önemi ile ilgili paneller, toplantılar yapılsın… Zor mu? Ama önce şu önerime gelecek cevabı görelim bakalım… 

Yorumlar (1)

Hasan Zeki Sungur 2 Yıl Önce

Özür diliyorum, heyecandan olsa gerek lütfen son paragraftaki 26 Aralık'ı 23 olarak değerlendiriniz...

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.