Ulu; “Bugünlere model yarınlara ışık olsun”

Adana Altın Koza Film Festivali’nde finalist olma başarısını gösteren  “Komünist Osman” belgeseli Aliağa’da gösterildi. DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Temsilciliği organizasyonu ile düzenlenen etkinliğe Osman Özgüven onur konuğu olarak katıldı.

GÜNDEM 15.10.2023, 16:04 28.10.2023, 01:52
Ulu; “Bugünlere model yarınlara ışık olsun”

Emek, demokrasi ve barış mücadelesinin simge isimlerinden Dikili'nin eski Belediye Başkanı Osman Özgüven ve yoldaşlarının olağanüstü serüveninin anlatıldığı "Komünist Osman" belgeseli, Aliağalılarla buluştu.

DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Başkanı Sabahattin Yeşiltepe ev sahipliğinde gerçekleştirilen belgesel film gösterimine, Emek İzmir İl Başkanı Emine Uyar, CHP Aliağa İlçe Başkanı Ali Serçe, Aliağa DİSK Emekli-Sen Şube Başkanı Osman Durmaz, Eğitim-Sen Temsilcisi Yalçın Aydın, DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Temsilci Yardımcısı Levent Taşkın, Alevi Kültür Derneği Başkanı Celal Süslü ve vatandaşlar katıldı.

GEÇMİŞİMİZE BAKARAK GELECEĞİMİZE YÖN ÇİZMELİYİZ

Film gösterimi öncesi konuşan DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Başkanı Sabahattin Yeşiltepe; “Öncelikle emekten, demokrasiden, barıştan yana tüm dostlarımıza hoş geldiniz diyorum. Yönetmenliğini gazeteci dostumuz Gökmen Ulu’nun yaptığı bu belgesel filmin galasını İzmir Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde ilk seyrettiğimde, belgeselin mutlaka Bakırçay’da da gösterilmesi gerektiğini düşünmüştüm. Bakırçay Osman Özgüven ile bir mihenk taşıdır. Biz geçmişimize bakarak geleceğimize yön çizmeliyiz. Bu bizim için çok önemli. Çünkü Bakırçay’da özellikle 2014 sonrası adeta yaprak kımıldamıyor. Seçilen belediye başkanları halkı ile ilgilenmiyor, çevresine bakmıyor. Biz yıllar önce Bakırçay’da olduğu gibi güçlü başkanlarla tekrar bir sinerji yaratılmasını istiyoruz. Çünkü o dönemlerde Bakırçay övgüyle bahsedilen emeğin, demokrasinin, barışın simgesiydi. Birazdan bu belgeselde dönemin mücadelelerini izleyeceğiz ve umarım özlem duyduğumuz bu yönetim biçimlerine tekrardan kavuşacağız” dedi.

BİR ÖRNEK GÖSTERİYORUZ

Gösterim sonrası konuşan belgeselin yönetmeni Gökmen Ulu ise; “Bugün bu yörenin bir evladı olarak burada bulunmaktan kıvanç ve sevinç duyuyorum. Sabahattin Yeşiltepe’nin de belirttiği gibi hayat ileriye doğru yaşanır geriye doğru anlaşılır. O nedenle biz yaşanan çağın tanığı, toplumun hafızası gazeteciler olarak, yaşadığımız bu dönemin unutulmamasını bilinmesini istedik. Bugünlere model yarınlara ışık olsun. Bugünlerde yenilenme, yapısal değişim tartışmaları çokça yaşanıyor. Bizde işte örnek gösteriyoruz. Tarihimizde bu var. Bu çok değerli bir pratik. Çok önemli bir deneyim. Yeniden öze dönüş ve o kimlikle, o felsefeyle arzu edinilen Türkiye’yi yeniden geri getirecektir. Buna yürekten inanıyoruz” dedi.

Etkinliğin onur konuğu olan Osman özgüven ise; “Hepinize teşekkür ederim. Çok fazla söylenecek bir şey kalmadı. Belgesel her şeyi anlatıyor. Ancak şunu eklemeliyim. Bizler düşüncelerimiz ne olursa olsun, birleşmeliyiz ve faşist iktidarlardan kurtulmanın yollarını hep birlikte aramalıyız” dedi.

Etkinlik sonrası katılımlarından dolayı Osman Özgüven’e DİSK Emekli-Sen Ege Bölge Başkanı Sabahattin Yeşiltepe, belgeselin yönetmeni gazeteci-yazar Gökmen Ulu’ya Aliağa DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Osman Durmaz, belgeselin yapımcısı gazeteci Oben Ulu’ya CHP Aliağa İlçe Sekreteri Canan Özgür tarafından birer plaket takdim edildi.

KOMÜNİST OSMAN BELGESELİ

Yönetmen koltuğunda Gökmen Ulu’nun yer aldığı, yapımcılığını ise Ajans Bakırçay'ın üslendiği “Komünist Osman” belgeselinin anlatıcıları arasında siyasetçiler, hukukçular, çevreciler, işçiler ve yurttaşların yanı sıra ünlü sanatçılar Zülfü Livaneli, Genco Erkal, Rutkay Aziz, Suavi, Cahit Berkay, Orhan Aydın da yer alıyor.

Kaynak: AJANS BAKIRÇAY
Yorumlar (2)
Ergin Düzkaya 2 yıl önce
Emeklerinize Sağlık Kolaylıklar Diliyoruz
Sabahattin yeşiltepe 2 yıl önce
Sosyal belediyeciliğin çınarı osman özgüvenin belgeseli gelece ışık tutacaktır aliağa gösterime sunulduğu için sonsuz teşekürler oben ve gökmen uluya sagolun bakırçay da osman özgüvenler çıkar bakırçay soluk alır
12
parçalı az bulutlu
banner17
Günün Karikatürü Tümü
Günün Anketi Tümü
Bergama İl Olmalı mı?
Bergama İl Olmalı mı?
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
1. Amed SK 17 35
2. Pendikspor 17 33
3. Esenler Erokspor 17 32
4. Bodrum FK 17 31
5. Çorum FK 17 29
6. Iğdır FK 17 29
7. Erzurumspor FK 17 27
8. Boluspor 17 26
9. Bandırmaspor 17 26
10. Serik Belediyespor 17 25
11. Keçiörengücü 17 22
12. Sakaryaspor 17 22
13. Sivasspor 17 21
14. Van Spor FK 17 21
15. İstanbulspor 17 21
16. Manisa FK 17 19
17. Ümraniyespor 17 18
18. Sarıyer 17 17
19. Hatayspor 17 5
20. Adana Demirspor 17 2
Takımlar O P
Takımlar O P
1. Barcelona 17 43
2. Real Madrid 17 39
3. Villarreal 15 35
4. Atletico Madrid 17 34
5. Espanyol 16 30
6. Real Betis 16 25
7. Athletic Bilbao 17 23
8. Celta Vigo 16 22
9. Sevilla 16 20
10. Getafe 16 20
11. Elche 16 19
12. Deportivo Alaves 16 18
13. Rayo Vallecano 16 18
14. Mallorca 16 17
15. Real Sociedad 16 16
16. Osasuna 16 15
17. Valencia 16 15
18. Girona 16 15
19. Real Oviedo 16 10
20. Levante 15 9

Gelişmelerden Haberdar Olun

@