94. İEF muhteşem kortej ve renkli görüntülerle başladı
19. Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali’yle eş zamanlı başlayan fuarın korteji, Balkan ülkelerinin dans şovlarıyla renkli görüntülere sahne oldu.
Türkiye fuarcılığının 94 yıllık dev çınarı İzmir Enternasyonal Fuarı, muhteşem kortejle başladı. 19. Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali’yle eş zamanlı başlayan fuarın korteji, Balkan ülkelerinin dans şovlarıyla renkli görüntülere sahne oldu. Gündoğdu Meydanı’ndan başlayan yürüyüş, binlerin katılımıyla Kültürpark’a ulaştı.
İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 94’üncü buluşmasına muhteşem kortejle merhaba dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından “Fuar Şehrin Kalbinde” sloganıyla 29 Ağustos-9 Eylül tarihlerinde düzenlenen 94. İEF, 29-31 Ağustos tarihlerindeki 19. Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali’yle eş zamanlı olarak başladı. İki dev organizasyonun renkli korteji, fuar coşkusunu İzmir sokaklarına taşıdı. Gündoğdu Meydanı’ndan başlayan korteje İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkan Vekili Barış Özdemir, geçmiş dönem CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, ilçe belediye başkanları, büyükelçiler, Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan’dan gelen konuk ülkelerin temsilcileri ve dans ekipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, oda ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda İzmirli katıldı.

İEF coşkusu balkonlara taştı
Kortej İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu ve dans ekiplerinin gösterileri eşliğinde Gündoğdu Meydanı’ndan başladı. Marşlar ve şarkılar eşliğinde ilerleyen kortej, Plevne Bulvarı üzerinde coşkuyla devam etti. Korteje katılamayan İzmirliler, evlerinin camlarından ve balkonlarından alkışlarla, marşlarla coşkuya ortak oldu. Başkan Dr. Cemil Tugay, kortej boyunca İzmirlileri selamladı. Plevne Bulvarı’nın ardından Lozan Meydanı’ndan Kültürpark’a girildi. Kortej, Lozan Meydanı’nda konfeti şovlarıyla karşılandı. 94. İEF şerefine balonlar gökyüzüne yükseldi.

Tugay: Dünyayı güzellik kurtaracak
Dünyanın en köklü uluslararası genel ticaret fuarlarının başında gelen, Türkiye’nin ilk fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 94. kez kapılarını açtı. İzmir’in kurtuluşu 9 Eylül’e kadar “Fuar Şehrin Kalbinde” sloganıyla devam edecek İzmir Enternasyonal Fuarı’nın kent için önemine vurgu yapan Başkan Dr. Cemil Tugay, “Ne kadar zor günler yaşarsak yaşayalım biliyoruz ki dünyayı güzellik kurtaracak. İnsanları sevmekle başlayacak her şey. Aramızda olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından “Fuar Şehrin Kalbinde” sloganıyla düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) açılış töreni, Gündoğdu Meydanı'ndan Kültürpark'a gelen renkli kortejle başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 29-31 Ağustos tarihlerindeki Uluslararası Balkanlılar Halk Dansları Festivali ile eş zamanlı başlayan ve 9 Eylül’e kadar Kültürpark’ta ziyaretçilerini ağırlayacak İEF’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile eşi Öznur Tugay ev sahipliğindeki açılışına T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Özgür Volkan Ağar, onur konuğu ülke Bosna Hersek’in Büyükelçisi Mirsada Colakovic, Bosna Hersek İnsan Hakları ve Mülteciler Bakanı Sevlid Hurtic ve Bosna Hersek delegasyonu, CHP Kültür ve Turizm Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ile eşi Arbil Akın, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkan Vekili Barış Özdemir, milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri, konsoloslar, büyükelçiler, ilçe belediye başkanları, odalar, birlikler, dernekler ile sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları, meclis üyeleri, basın temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Açılışta Bosna Hersek'in halk dansları ekibi ve drone ile uçan ekranların da gösterisi vardı.
Tugay: Fuar İzmirlilerin kalbinde her zaman var ve olmaya devam edecek
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bu sene 'Fuar Şehrin Kalbinde' diye bir sloganla fuarımızı açtık. Bu slogan şu anlama geliyor; İzmir Fuarı'nın açıldığı ve devam ettiği günlerde İzmirlilerin kalpleri ayrı bir heyecanla çarpar. Bu fuar döneminde mutlaka İzmirliler fuarı ziyaret eder. Anılarına yeni anılar eklerler. İzmir Fuarı hepimizin hayatı boyunca farklı şekillerde kalbinde yer etmiş bir etkinliktir. Fuar İzmirlilerin kalbinde her zaman var ve olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.
“Uluslararası barışa da katkı sağladığını söylemek isterim”
İzmir Enternasyonal Fuarı'nın tarihi, Atatürk'ün fuarcılık hedefleri ve fuarcılığın geleceği hakkında konuşan Başkan Dr. Cemil Tugay, “Kapılarını tüm dünya insanlarına açmak, kültürlerin kavşağı olmak, hem ticari hem de sosyal açıdan gelişmeyi amaçlamıştı İzmir Fuarı. Uluslararası Fuarlar Birliğine üye olan ilk fuar olarak bu görevini yerine getirdi. 1946 yılından bu yana birlik üyesi İEF, ülkemizin ufkunu açtı. Türkiye’deki fuarcılığı geliştirmekle kalmadı, aynı zamanda yurt dışı fuarlarla ilgili vizyonumuzu da geliştirdi. Bu noktada fuarımızın dünya barışına, uluslararası barışa da katkı sağladığını söylemek isterim” dedi.
“İnsanları sevmekle başlayacak her şey”
Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Başkan Dr. Cemil Tugay, “İzmir Fuarı kente dostluğun, barışın, eğlencenin, coşkunun yanında, dünyanın yeniliklerini taşıdı. Bugün de yeni çağın fuarcılık anlayışını bilerek, farkında olarak kendine yeni roller, kimlikler kazandırmaya çalışıyor. Bizim değişmeyen özelliğimiz, fuarımızın bir buluşma alanı olması. Biz iyiliği, dostluğu, barışı, umudu bir araya gelerek kurabileceğimizi düşünüyoruz. Ne güzel ki burada hemşehriler olarak, hem Türkiye'den katılan konuklarla, hem uluslararası konuklarımızla birlikteyiz. Sadece ticaret konuşmuyoruz, sadece turizm konuşmuyoruz, dostluğu, neşeyi, coşkuyu bir arada paylaşıyoruz. Ne kadar zor günler yaşarsak yaşayalım, önümüzde canımızı sıkan, moralimizi bozan ne kadar zorluk olursa olsun, biliyoruz ki dünyayı güzellik kurtaracak. İnsanları sevmekle başlayacak her şey. Aramızda olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Başkanlar ve eşlerinden stant gezisi
Açılışın ardından stantları dolaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, vatandaşlarla sohbet etti. İzmirlilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Tugay. çocuklarla fotoğraf çektirdi. Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve İzmir’deki ilçe belediye başkanlarının eşlik ettiği Başkan Tugay’a stantlarda çeşitli hediyeler takdim edildi. Ayrıca Başkan Tugay eşi Öznur Tugay, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve eşi Arbil Akın bir stant önünde fotoğraf da çekildi.

Kentin kültür ve eğlence hayatına damgasını vuracak
Müzik, tiyatro, stand-up ve dansla dolu etkinlikler sayesinde İzmirliler, fuar boyunca her akşam farklı bir sanat deneyimi yaşayacak. 29 Ağustos – 9 Eylül tarihleri arasında Kültürpark’ta gerçekleşecek İzmir Enternasyonal Fuarı, yine kentin kültür ve eğlence hayatına damgasını vuracak. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ana sponsoru Folkart, etkinlik sponsoru ise Migros oldu. Fuar giriş ücretleri tam 40 TL, öğrenci 25 TL olarak belirlendi. Fuar, her gün 16.00 – 23.00 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.
İEF’te Candan Erçetin rüzgârı
Bu yıl 94. kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), Çim Konserleri serisine Candan Erçetin ile başladı. Birbirinden güzel şarkılarını İzmirliler için seslendiren Erçetin, “Bugün o kadar güzel bir gün ki; Büyük Taaruz, fuarın açılışı, Çim Konserleri’nin başlangıç günü… Hoş geldiniz” dedi.

Ünlü sanatçı Candan Erçetin, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Çim Konserleri kapsamında sahne aldı. Fuarın açılış gününde konser serisinin ilk performansını yapan Erçetin, en sevilen şarkılarını dinleyenleri için seslendirdi. Erçetin’in Gamsız Hayat, Yalan, Meğer, Annem gibi şarkılarına hep bir ağızdan eşlik eden İzmirliler, keyifli bir akşam geçirdi. Pek çok sanatsever de sandalyelerini yanlarında getirerek konser alanının yan tarafında bulunan çim alanda Erçetin şarkıları ile coştu.

En sevilen sanatçılar Çim Konserleri’nde
Kültürpark’ta düzenlenen Çim Konserleri, fuar boyunca birbirinden sevilen sanatçıları ağırlamaya devam edecek. 30 Ağustos’ta Edis ve ön performansta yer alacak Ali Altay İzmirlilere Zafer Bayramı coşkusunu yaşatacak. 31 Ağustos’ta Yıldız Tilbe, 1 Eylül’de Ceza, 2 Eylül’de Nihat Sırdar ile 90’lar Kafası sahne alacak. 3 Eylül’de Derya Uluğ, 4 Eylül’de de Gripin Migros sponsorluğunda Çim Konserleri’nde sahneye çıkacak. 5 Eylül’de Mustafa Sandal, 6 Eylül’de Selda Bağcan, 7 Eylül’de Sertab Erener, 8 Eylül’de Duman sevenleriyle buluşacak. Fuarın son günü 9 Eylül’de ise Mor ve Ötesi, İzmir’in kurtuluşunun 103. yılına yakışır bir final yapacak. Konserler saat 21.15’te başlayacak.

Bergama İl Olmalı mı?
| Takımlar | O | P |
|---|---|---|
| 1. Galatasaray | 15 | 36 |
| 2. Trabzonspor | 15 | 34 |
| 3. Fenerbahçe | 15 | 33 |
| 4. Göztepe | 15 | 26 |
| 5. Beşiktaş | 15 | 25 |
| 6. Samsunspor | 15 | 25 |
| 7. Gaziantep FK | 15 | 23 |
| 8. Kocaelispor | 15 | 19 |
| 9. Başakşehir FK | 15 | 17 |
| 10. Alanyaspor | 15 | 17 |
| 11. Konyaspor | 15 | 16 |
| 12. Gençlerbirliği | 16 | 15 |
| 13. Çaykur Rizespor | 15 | 15 |
| 14. Kasımpaşa | 16 | 15 |
| 15. Antalyaspor | 15 | 15 |
| 16. Eyüpspor | 15 | 13 |
| 17. Kayserispor | 15 | 13 |
| 18. Fatih Karagümrük | 15 | 8 |
| Takımlar | O | P |
|---|---|---|
| 1. Pendikspor | 16 | 32 |
| 2. Amed SK | 16 | 32 |
| 3. Esenler Erokspor | 16 | 31 |
| 4. Bodrum FK | 16 | 30 |
| 5. Çorum FK | 16 | 28 |
| 6. Iğdır FK | 16 | 28 |
| 7. Boluspor | 17 | 26 |
| 8. Erzurumspor FK | 16 | 26 |
| 9. Bandırmaspor | 16 | 26 |
| 10. Serik Belediyespor | 16 | 25 |
| 11. Keçiörengücü | 16 | 21 |
| 12. Van Spor FK | 16 | 21 |
| 13. Sivasspor | 16 | 20 |
| 14. Sakaryaspor | 16 | 19 |
| 15. İstanbulspor | 16 | 18 |
| 16. Sarıyer | 16 | 17 |
| 17. Manisa FK | 16 | 16 |
| 18. Ümraniyespor | 16 | 15 |
| 19. Hatayspor | 16 | 5 |
| 20. Adana Demirspor | 17 | 2 |
| Takımlar | O | P |
|---|---|---|
| 1. Arsenal | 15 | 33 |
| 2. Manchester City | 15 | 31 |
| 3. Aston Villa | 15 | 30 |
| 4. Crystal Palace | 15 | 26 |
| 5. Chelsea | 15 | 25 |
| 6. Manchester United | 15 | 25 |
| 7. Everton | 15 | 24 |
| 8. Brighton & Hove Albion | 15 | 23 |
| 9. Sunderland | 15 | 23 |
| 10. Liverpool | 15 | 23 |
| 11. Tottenham | 15 | 22 |
| 12. Newcastle United | 15 | 22 |
| 13. Bournemouth | 15 | 20 |
| 14. Brentford | 15 | 19 |
| 15. Fulham | 15 | 17 |
| 16. Leeds United | 15 | 15 |
| 17. Nottingham Forest | 15 | 15 |
| 18. West Ham United | 15 | 13 |
| 19. Burnley | 15 | 10 |
| 20. Wolverhampton | 15 | 2 |
| Takımlar | O | P |
|---|---|---|
| 1. Barcelona | 16 | 40 |
| 2. Real Madrid | 16 | 36 |
| 3. Villarreal | 15 | 35 |
| 4. Atletico Madrid | 16 | 31 |
| 5. Espanyol | 15 | 27 |
| 6. Real Betis | 15 | 24 |
| 7. Athletic Bilbao | 16 | 23 |
| 8. Getafe | 15 | 20 |
| 9. Elche | 15 | 19 |
| 10. Celta Vigo | 15 | 19 |
| 11. Deportivo Alaves | 15 | 18 |
| 12. Rayo Vallecano | 15 | 17 |
| 13. Sevilla | 15 | 17 |
| 14. Real Sociedad | 16 | 16 |
| 15. Osasuna | 15 | 15 |
| 16. Valencia | 15 | 15 |
| 17. Girona | 16 | 15 |
| 18. Mallorca | 15 | 14 |
| 19. Real Oviedo | 15 | 10 |
| 20. Levante | 15 | 9 |