Ajans Bakırçay
2023-03-01 13:44:52

Yüksek Seçim Kurulu’na,

Aysel Korkut

01 Mart 2023, 13:44

Vatandaşlık görevlerinin farkında olan vatandaşlarda, önümüzdeki seçimin seçim güvenliğinin sağlanıp sağlanamayacağını bilme ihtiyacı oluşmuş ve bu da sizlere bazı sorular sormamız ve sizlerden bazı taleplerde bulunmamız mecburiyeti doğurmuştur.

Bu ihtiyacın ve mecburiyetin oluşma-doğma sebeplerinden bazıları şunlardır:

Bilgi sahibi olmadan ustalık sahibi olanlar tarafından yapılan binaların altında kalan on binlerce vatandaşımızın hayatlarını kaybetmeleri;

Depremde, kurtarma ekiplerinin, işin ehli oldukları söylenmesine rağmen, ilk kırk sekiz saatte kurtarma yapamamaları ve bu durumun, on binlerce insanımızın canına mal olması;

Devletimizin bazı kurumlarının liyakatsiz insanlar tarafından yönetilmeleri sonucunda oluşan akıl almaz Kızılay skandalıdır.

Daha da sayabileceğimiz benzer nedenlerden kaynaklanan endişe sebebiyle bilmek istiyoruz ki:

Yüksek Seçim Kurulu’nun şimdiki Sayın Üyeleri, acaba liyakatli üyeler midirler? Her biri, yapacakları ve yapamayacakları işler hakkında gerçek bilgi, gerçek liyakat sahibi midir? Üyelerinizin her biri, bulunduğu yere liyakati sayesinde mi gelmiştir?

Yüksek Seçim Kurulu’nun şimdiki Sayın Üyeleri, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı tanımakta ve ilk uyulması gerekenin Anayasa’mız olduğuna inanmakta mıdırlar?

Yüksek Seçim Kurulu’nun şimdiki Sayın Üyeleri, kanunları ve yönetmelikleri, yorumlara mahal bırakmadan gerektiği şekilde uygulayacaklar mıdır?

Yüksek Seçim Kurulu’nun şimdiki Sayın Üyeleri, daha önce yanlış karar veya kararlar vermişler midir?

“AKP seçim olsun diyecek, YSK da yapamayız diye karşı çıkacak.” söylentisi ne kadar doğrudur? Bu bir dedikodudan mı ibarettir?

Sizlerin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin değil bir siyasi partinin Yüksek Seçim Kurulu olduğunuz hakkında çok yoğun söylentiler var. Bu söylentiler doğru mudur?

Yüksek Seçim Kurulu’nun şimdiki Sayın Üyeleri, sizlere güvenmeye ihtiyacımız var. Sizlere güvenebilir miyiz?

Biz vatandaşlar, alacağınız kararlara saygı duyabilmemiz ve kararlarınıza harfiyen uyabilmemiz için sizlerin, bu dedikoduları gidermeniz ve bir partinin değil bizzat devletimizin yüksek bir kurulu olduğunuzu bizlere göstermeniz gerektiğine inanıyoruz.

Bunun için yukarıdaki soruların cevaplarının vatandaşlara verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Amacımız saygısızlık etmek değildir. Bizler, sadece güvenmek istiyoruz.

Güven sağlamanın ve güvenli seçim yapmanın yollarından biri olan parmak boyasının geri getirilmesini talep ediyoruz.

Ayrıca seçmen zarflarının seçmen sayısından fazla olmamasını, varsa fazlasının yakılarak yok edilmesini ve bunun bizlere duyurulmasını da talep ediyoruz.

Bir başka talebimiz de depremde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımızın tek tek belirlenerek seçmen kütüklerinden düşürülmesi ve bu işlemlerin şeffaf biçimde halka duyurulmasıdır.

Gereği bilgilerinize saygıyla arz olunur.

Yorumlar (1)

Alev Subaşı 1 Yıl Önce

Sayın Aysel Hanım Seçim güvenliği ve güvenirliği son derece mühim bir konudur Seçmenin önemli bir bölümünün bu hususda yüksek kaygı taşımaktadır Neden mi ? . Yazınızda yer verdiğiniz tüm soruların cevabını biliyor da ondan :((

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.