Ajans Bakırçay

Tunç Soyer, Yaylayurt'un su sorununa sahip çıktı

ÖZELHABER

Yaylayurt Köyü sakinlerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sahip çıktı.

Su kaynakları azalan ve yaşanan su sıkıntısı nedeniyle köyde hastalıkların arttığını belirten Yaylayurt Köyü sakinlerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sahip çıktı.

Dikili’nin Yaylayurt Köyü’nde var olan su kaynakları yıllar içinde azaldı. Kaynaktan kullanılan su; nüfusun da artmasıyla birlikte köylüye yetmez oldu. Köyde hastalıklar arttı. Yaşanan sorun karşısında Çandarlı Halk Meclisi Gönüllüleri de Yaylayurt Köyü sakinlerine destek oldu.

Çandarlı Halk Meclisi tarafından başlatılan imza kampanyası sonrası toplanan imzalar ise; üç kişilik heyet tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne götürüldü.

Çandarlı Halk Meclisi Üyesi Eyyüp Sabri Gamsız’ın verdiği bilgiye göre; “Yaylayurt’ta yaşanan sorun halkın sağlığını tehdit ediyordu. Bizde bu soruna ortak olduk. Topladığımız imzaları Türk Öğün Koç ve Ayşe Hanım ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sekreterliğine getirdik. Burada son derece ilgiyle karşılandık. Tunç Başkan sorunumuza sahip çıktı ve yönlendirmesiyle İZSU Genel Müdürlüğü’ne geldik. Burada da yetkililer dilekçelerimizi ve topladığımız imzaları hemen aldılar. Gereken prosedürü hızla işle soktular. Kısa zamanda gerekeni yapacaklarını ve halkımızın sağlığını ilgilendiren bu sorunu çözeceklerini söylediler. Başkan Tunç Soyer’e, İZSU Genel Müdürümüz başta olmak üzere orada bizimle ilgilenen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.