Ajans Bakırçay

Dikili, Kabakum’da ki arazisine tel çekti, saldırıya uğradı

ÖZELHABER

Dikili Kabakum'da oturan Hülya Meder, komşuları tarafından şiddete uğradığını, taşlandığını ve tehdit edildiğini iddia ederek huzurla evinde oturamadığını söyledi.

Dikili’nin Kabakum Mahallesi’nde 8.sokak oturan Hülya Meder (63), evinin yol tarafındaki arsasını çitle çevirince komşusunun ve yakınlarının saldırısına uğradı. Konuyu yargıya taşıyan Meder, şiddete uğradığını, taşlandığını ve tehdit edildiğini iddia ederek huzurla evinde oturamadığını söyledi.

2007 Yılından bu yana Dikili Kabakum Mahallesi’nde ikamet eden Hülya Meder, tapulu arazisinin yol tarafından işgal edilen alanı için Dikili Belediyesi’ne başvurdu. Belediye görevlileri tarafından yapılan incelemelerde Meder’e arazisinin önüne tel çekebilmesi için gerekli izinler verildi. Meder arazisine tel çekmeye başladığında ise komşusu tarafından engellendi, işçiler çalıştırılmadı. Arazisine çit çekebilmek için yasal yollara başvuran Meder, evine geldiğinde komşusu ve yakınlarının saldırısına uğraması üzerine, 2019 yılında komşusuyla ilgili tedbir kararı alındı. Daha sonra kolluk kuvvetlerin desteği ile ancak çitini çekebildi. 28 Nisan 2020 günü Belediye komşusunu uyarıp gittikten hemen sonra, akrabalarıyla bir olup, yolda bulunan işgallerini kaldırmak yerine, Meder’in çekilen tellerini direklerini kesti, tahrip etti, mülküne zarar verdi.

Karşı komşusunun akrabalarıyla, çocuklarıyla beraber taşlı, küfürlü saldırısına uğradığını ve tehdit edildiğini ileri süren Meder, yaşamının tehlike altında olduğunu söyledi.

“KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDE SALDIRI ANI VAR”

Komşusunun saldırgan tavırları nedeniyle yaşadığı korku ve endişe sonucu evine kamera taktıran Hülya Meder, yargıya başvurduğunu belirterek; “Kadastro ölçülerine göre arazimize telimizi, kolluk kuvvetlerinin desteğiyle çekebildik. Hâlbuki bu kişi aldığı arsaya yolu işgal edecek şekilde ev, bahçe, kaldırım yapmıştır. Yol daralacak diye, kendi işgallerini kaldırmak yerine, benim arazime tel çekmeme engel oldular. Daha sonra çekilen tel ve direkleri ailecek söküp attılar. Çocuklarını da kullanarak evimi, kapımı ve kameramı taşladılar. Hakaret, küfür ve tehdit ederek, ‘seni evinden dışarı çıkarmayacağım’ diye bağırdı" dedi. Meder, bu esnada evde yalnız olduğunu, yapılan tahribata müdahale edemediğini, korku, endişe içerisinde evinden dışarı çıkamadığını, jandarma geldikten sonra dışarı çıkabildiğini söyledi.

ENDİŞELİYİM

Meder; “Ben 63, eşim 67 yaşında. Eşime, çocuğuma zarar verirler diye endişeliyim. Her gün bu korkuyla evime girip çıkıyorum. Beni tehdit eden bu kişiyle ilgili koruma kararı devam ediyor. Tedbir kararına istinaden bana yaklaşmaması gerekirken, halen arabasını telleri kestiği arazime koyuyor. Kadınların yaşadığı şiddet eylemlerinden dolayı yeni şiddet merkezleri kurulmuş. Sıkı takipler, kontroller yapılıyor. Buna rağmen bu ailenin yasa dışı tavırları ve şiddet eğilimlerinden dolayı kendim, ailem ve gelip giden misafirlerim için çok endişeliyim” dedi.

BU SÜREÇLER KADINA ŞİDDETE KATKI KOYUYOR

Meder ayrıca; “Halen bu kişi, tedbir kararı olmasına rağmen, arabasını telleri kestiği arazime, hatta zaman zaman bahçe kapımın önüne park ederek eve girişimi engelliyor, evime gelen misafirlerimi sorgulayarak rahatsız edebiliyor. Tedbir kararını ihlal etmekten çekinmiyor. Bahçe çitimi tamir ettirmekte tereddütlüyüm. Yargı, kolluk kuvvetlerine rağmen bu cesareti gösteren komşumun daha neler yapabileceğini düşünmekten sağlığım bozuldu” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.