Ajans Bakırçay
2024-04-14 03:22:51

Kitaplık: "Martı Jonathan Livingston" ve "Murtaza"

Ezgi Masat

14 Nisan 2024, 03:22

Martı Jonathan Livingston - Richard Bach

Martı Jonathan Livingston, Richard Bach'in büyük ilgi gören, benim de favori kitaplarımdan olan, kişisel gelişim ve fantastik türündeki kitabıdır.

Oldukça motive edici bir kitap olan Martı Jonathan Livingston insanın bir şeyi istediği takdirde her şeyi başarabileceğini bir martı üzerinden bize anlatıyor.

Ben, her yaşın okuyabileceği bir kitap olduğunu düşünüyorum. Kitap incecik olmasına rağmen anlattığı konu ders niteliğindedir. Martı kitabının okurlarına verdiği en önemli mesaj ise öğrenmenin sınırının olmadığıdır. Martı Jonathan Livingston hayatın yalnızca denizde balık avlamak olmadığını düşünen, kendini keşfetmek isteyen bir martı. Fakat diğer martılar tarafından dışlanıyor olsa da o her seferinde yeni şeyler deneyen bir martı. İyi okumalar…

Orhan Kemal - Murtaza

Murtaza, Orhan Kemal’in Türk edebiyatıdaki en güzel romanlarından biridir. Türk edebiyatının en önemli klasiklerinden biri olan Murtaza, her okurun okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.

Yazıldığı günden bu zamana kadar defalarca filmlere, oyunlara konu olan bu kitap, insanın en çapraşık durumlarından birini kara mizahla yüklü bir dille anlatır. Kitap, otorite ile doğru kavramı arasında sıkışıp kalan, doğruculuğundan ödün vermemeye çalışan bazı zamanlarda başaramayan, bekçi Murtaza’nın başına gelenleri anlatır. İyi okumalar…

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.