Ajans Bakırçay
2023-05-18 03:39:08

Kitaplık: Cumhuriyetin 100 İsmi, Yarın Yok, Bir Güvercinin Hazin Hayatı

Ezgi Masat

18 Mayıs 2023, 03:39

Emrah Safa Gürkan- Cumhuriyet’in 100 İsmi, Büyük Devrim’in Portreleri

Cumhuriyetin 100 İsmi, Büyük Devrimin Portreleri adlı kitap Mayıs 2023 tarihinde Mundi yayınlarından yayınlanıyor. Ufuk açıcı, farklı bir Kurtuluş ve Cumhuriyet değerlendirmesi yapmış. Objektif, tarafsız değerlendirmelerden biri. Emrah Safa Gürkan, Cumhuriyet’in kuruluşunda rol oynayan 100 ismi, onların hareketlerine yön veren arka planlarıyla kaleme alıyor. Ezbere anlatıların dışına çıkan bu portreler, kişileri olduğu kadar, o günün şartlarını da anlamamız için bize yol gösteriyor. Bu kitapta Nezihe Muhittin gibi kadın hakları aktivistlerinden Mustafa Suphi gibi devrimci Bolşeviklere, Mehmet Âkif gibi gelenekçi entelektüellerden Ahmet Ağaoğlu ve Yusuf Akçura gibi fikir adamlarına, Fuat Köprülü gibi biliminsanlarından Ahmet Emin gibi gazetecileri göreceksiniz.

Ayşe Kulin- Yarın Yok

Ayşe Kulin- Yarın Yok romanı Everest yayınlarından Mayıs 2023 tarihinde çıkıyor. 

Ayşe Kulin Yarın Yok romanında, her zamanki ustalıklı ve sürükleyici üslubuyla bizi bu kez bambaşka bir zamana götürüyor. Ayşe Kulin’den bugün hafife aldığımız sorunların olası sonuçlarına işaret eden, aynı zamanda kıymetini bilmediğimiz zenginliklerin altını çizen ve umudu asla bırakmamaya çağıran bir roman.

Üstün Dökmen- Bir Güvercinin Hazin Hayatı

Prof. Dr. Üstün Dökmen'in "Bir Güvercinin Hazin Hayatı" adlı kitabı Epsilon Yayınevi etiketiyle Mayıs 2023 tarihinde yayımlandı.

Bir mayıs günü, Ankara’daki Kumrular Sokak’ta bir güvercin, üçüncü kattaki bir evin balkonuna kondu. Yaman adındaki bir çocuk o güvercini fark etti. Güvercinin ayağına bir saç dolandığı için yaralanmıştı. Ve bu güvercin birden Türkiye’de yeni bir gündemin başlangıcı oldu...

Prof. Dr. Üstün Dökmen’den bir güvercinden yola çıkarak Türkiye gerçeklerini anlattığı çarpıcı bir hikâye. Aile, ilişkiler, gençlerin ve kadınların sorunları anlatılıyor, toplumsal problemleri görüyoruz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.