Ajans Bakırçay
2023-04-19 11:58:42

Kitaplık: Büyük Bölünme, Kuru Kız, Yarın FM

Ezgi Masat

19 Nisan 2023, 11:58

KİTAPLIK

BÜYÜK BÖLÜNME

Peter Watson’un Ocak 2023 tarihinde yayımladığı bir kitap. Kitabı "SAY" yayınlarında görüyoruz. Kitapta, Eski Dünya (Avrasya) ve Yeni Dünya (Amerika) da geçmişte meydana gelen gelişmeleri farklılıklarını anlatılıyor.

Gelişimler dünyanın her yerinde aynı oranda olmadığından İnsanların temelde 1.Bir coğrafyaya, bir çevreye yerleşme. 2.Dünyayı anlayıp yorumlama bir yolunu bulma. 3.Kendilerini kuşatan çevrenin ve geliştirdikleri teknolojilerin sonucu olarak insanların özümsedikleri bakış açısını göre çevreyle etkileşimde bulunma.

Büyük Bölünme’de Peter Watson insanlık tarihine yeni bir anlayış kazandırmak için arkeoloji, antropoloji, jeoloji, meteoroloji, kozmoloji ve mitolojinin ustaca ve orijinal bir sentezini sunuyor.

KURU KIZ

Kuru Kız Ayfer Tunç'un Nisan 2023’te çıkardığı romanı. Kitap Can yayınlarından çıkıyor.

Şimdiye kadar yazdıklarından biraz farklı bir romanla karşımıza çıkıyor. Kısa kısa bölümlerden oluşan kitap akıcı dili ve anlatımı, hafif mizahi tarafı ile keyifle, yormadan sıkmadan okutuyor kendini. Aslında yaşadığımız bugünleri anlatıyor bize. İnternet ve akıllı telefonların hayatımıza girmesinden sonra yaşadığımız hızlı değişim ve dönüşümleri, toplumda çokça rastladığımız, bireysel gibi görünen ama aslında çoğu toplumsal olan meseleleri koyuyor ortaya. İnsanın kalabalıkların içindeki yalnızlığından, kadının olmanın zorluklarından, özgürlükten, farklılıklardan, çıkar üzerine kurulu ilişkilerden ve daha pek çok şeyden bahsediyor.

YARIN FM

Dikili’de öğretmenlik yapan Çağdaş Küçük daha önce çeşitli edebiyat dergilerinde öyküler yazmış ve büyük beğeni kazanmıştı.

Çağdaş Küçük’ün ilk öykü kitabı Yarın FM, Ocak 2023 tarihinde Epona yayınlarıyla okuyucu ile buluştu. Yarın FM, öykü içindeki kişilerinin özgün dil ve biçimde, özenle yazılmış edilmiş bir kitap. Çocukluktan yaşlılığa, insanımızın gündelik hayatta fark etmediğimiz renkli taraflarının, korkularının, sevinçlerinin, hayallerinin ve hayal kırıklıklarını güzel bir gözlem ve yüksek bir mizah duygusuyla aktarılıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.