Ajans Bakırçay
2021-09-17 11:58:11

İlk Üçü Bilelim

Recai Şeyhoğlu

recaiseyhoglu1952@gmail.com 17 Eylül 2021, 11:58

2021 Haziranının son günlerinde Marmaris’te denize ve yerleşim yerlerine yakın yerde çıkan yangın 8 saatte zorlukla söndürülürken bir orman işçisi de şehit oldu. Amfibi uçaklarımız dururken Marmaris’te helikopter kullanılması kuşkular yarattı. THK uçakları duruyorken neden kullanılmıyor, sorusu kafaları karıştırdı. AKP döneminde atıl hale getirilen uçaklar nedeniyle 150 futbol sahası büyüklüğündeki 110 hektar ormanlık alanın kül olması Tarım Ve Orman Bakanını ne kadar üzüyor, çok merak ediyorum.

Marmaris’imiz yanarken sahte içkiden de Tekirdağ’da ölenlerin sayısı 7’ye yükseliyordu.

Utanç bitmiyor ki…

Antalya’nın Elmalı’sında 7 ve 10 yaşlarındaki iki kardeşin öz anne ve üvey babaları tarafından uğradıkları cinsel istismarı resmederek anlattığı davada sanıkların tahliye edilmesi ise bir skandaldı.

2 Mayıs 2021 ‘den bu yana çektiği video konuşmalarıyla ortalığı allak budak eden skandalları anlatan Sedat Peker’e karşı ise AKP gıkını çıkarmıyor. İddialara yanıt veremiyor.

Garip değil mi?

Başka bir gariplik de Cumhurbaşkanı kararıyla 7 üniversiteye ait 13 enstitü, fakülte ve yüksekokulun kapatılması… Öte yandan da 9 üniversiteye 10 yeni enstitü, fakülte ve yüksekokulun kurulması…

Neden ihtiyaç duyuldu ki buna?

Cumhurbaşkanının keyfince yönettiği bir ülkede polis de keyfince adam döver tabii ki…

'Onur Haftası' kapsamında LGBTİ’nin yürüyüşünde polis resmen terör estirdi İstanbul’un Taksim’inde. Polislerin başındaki sorumlu müdürün "Ağzından laf çıkanı alın!" deyişi ve polislerin yere yatırdıkları birinin gırtlağına çöküp arkadan kelepçe takmaları insanlık dışıydı.

Oysa aynı polis, haziran ayı ortalarında HDP İzmir İl Başkanlığını basıp genç bir kadını öldüren katile ne ters kelepçe takıyor ne de gırtlağına çöküyor.

Belleklerimizden silinmeyecek bir soru soruyor katile polislerden biri: "Adın neydi abicim senin?"

Eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Nietzsche’nin "Kim namus ve ahlâk şövalyeliği yapıyorsa bilin ki en namussuzu odur" sözünden çok etkilenmiş olmalı ki şöyle diyor: "Bize önce ahlâk reformu lazım. Hem de en babasından!"

Bir de…

Ülkemizde en çok ahlâk lafı eden kişi ve kişilerden ilk üçünün belirlenmesinde büyük yarar var.

Nietzsche’yi doğrulamak adına…

Adam, koca feylesof!

Yalan ve yanlış söyleyecek değil ya…

Biz de sayesinde ilk üçü öğrenmiş oluruz.

İlk üçün kim olduğunu belirlemeye…

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.