Ajans Bakırçay
2022-04-14 09:03:35

Biyoloji

Recai Şeyhoğlu

recaiseyhoglu1952@gmail.com 14 Nisan 2022, 09:03

Adam adama kızınca 'Hayvan herif' der ya…

Neden 'İnsan herif' değil de illâ da 'hayvan herif'?

Biyolojik bir nedene mi yoksa antropolojik bir gerçekliğe mi dayalı olduğunu bir türlü çözemediğim bir konu bu.

Atletik / kıllı benzerlerimizin çiftleşme konusundaki bilinen ritüelleri bana bu konunun ipucu gibi geldi.

Maymunlar, çiftleştikleri hemcinsleriyle aralarında derin sevgi bağı kurmazlarmış. Flört ya da çiftleşme öncesi davranışları da sınırlıymış. Dişi, cinsel yönden olgunlaştığı aylık döneminin ilk günlerinde erkeğe yaklaşır arkasını dönermiş. Hafifçe öne eğilir, kıçını çıkarırmış. Erkek de arkadan abanır, penisini dişinin vajinasına sokar, bir iki kalça hareketinden sonra boşalır, dişinin üstünden iner ve yoluna devam edermiş.

Bonnet maymunlarında erkek en az beş, en çok otuz kalça hareketinden sonra boşalırmış. Howler maymunu sekiz ilâ yirmi sekiz, Baboonlar on beş, şempanzeler dört ilâ sekiz kalça hareketinden sonra boşalırmış. Şipşak çiftleşme yani…

Güney Afrika Baboonları ikişer dakikalık aralarla üç ilâ altı kez çiftleşirmiş.

Ruhsuz, sevgisiz, heyecansız bir cinsellik…

Bunlar, kitapların gerçeği… Meraklısı edinip öğrenebilir pekâlâ…

***

Yurtlardaki küçücük çocuklara, sokaktaki / parktaki / tarladaki / otobüsteki kadınlara vahşi vahşi bakan/ fırsatını bulunca tecavüz eden ve öldüren yaratıkları göz önüne getirince insan düşünmeden edemiyor. Bu ahlak yoksunu yaratıklar maymun soyundan mı yoksa?

İşlerini bitirip de yollarına devam ettiklerini öğrenince gayri ihtiyari 'Hayvan herif' diyorsunuz bu insan kılıklı tiplere. Hakaret amaçlı kullandığınız bu söz aslında bir gerçeğin de dışavurumu.

Maymunla bu yaratıkların yaptığı iş, sevgisiz cinsellik.

Tatmine/ boşalmaya dayalı, ilkel bir cinsel birleşme şekli. Oysa insan, cinsel birleşme öncesinde ön sevişme yaşamak istiyor. İşin tadına varmak için süreyi uzatmanın yollarını arıyor. Beş duyusuyla yaşamak istiyor bu güzelliği. Erotik filmlerin gişe rekorları kırması da bundan değil mi zaten?

Anımsayın Emmanuelleri, dokuz buçuk haftaları, özel bir kadını…

Ya maymun…

Şipşak!

Maymuna benzeyen herifler giderek arttı. Çoğaldı mı, yoksa ürediler mi?

Hiç kuşkunuz olmasın, maymunlarla olan benzerliklerini dile getirirseniz homurdanırlar.

Koca koca adamlar küçücük çocuklara – basın diliyle söyleyecek olursak - istismarda bulunuyorlar. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle ebeveynlerinin hiç olmazsa üç öğün yemeklerini yesinler/ bir şeyler öğrensinler düşüncesiyle yurtlara verilen küçücük öğrencilere tecavüz eden insan kılıklı yaratıklara yaptığınız iş hayvanlık desek, çemkirirler. Çocuklara ve kadınlara yaptıkları maymunumsu eylemi (!) yazsanız pafkırırlar, dalarlar ya da ısırmaya çalışırlar.

İnsanın maymunla olan ilişkisi ya da benzerliği çoğu kişi tarafından henüz kabul görmüş değil. Darwin adı anılınca hoplayıp zıplayan az değil. Şükürler olsun ki sivri zekalının biri henüz Darwin’i mahkemeye verip de tarihe geçmiş değil…

Bu eğitim sistemiyle önümüzdeki yıllarda bunun yaşanmayacağının da garantisi yok.

Gene şükürler olsun ki Darwin’in mezarı ülkemizde değil. Zira mezar taşını un ufak edecek kindar nesil çoktan yetişti gibi…

Hayvanlara özgü davranışları gözlemleme ve yorumlama dalında uzmanlaşmış bir zoolog olan Desmond Morris’in 'Sevmek Dokunmaktır' kitabını okuyunca, sokakta / meydanda birbirlerine 'Hayvan herif' diyenler geldi gözümün önüne.

Lisedeyken biyolojim hep on’du. Dokuz bile aldığım yoktu.

Geçenlerde rüyamda gördüm Berin Uyanık hocamı. Soruyordu: "Biyolojiye olan ilgin devam ediyor mu?" diye…

Neden biyoloji okumadım diye vahsınmışımdır hep.

Yorumlar (2)

Arif Yılmaz 2 Yıl Önce

"Sevmek Dokunmaktır" gerçekten. Bazen teninize bazen de duygularımıza. Teşekkürler.

Ömer Karcı 2 Yıl Önce

İnsan olmak kolay değil.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.