Ajans Bakırçay
2022-09-26 10:35:42

Bir Başarı Öyküsü

Çağdaş Güneş Gündüz

26 Eylül 2022, 10:35

Şırnak’ın yaklaşık yüz otuz üç bin nüfuslu tarih kokan güzel ilçesi Cizre’de son yıllarda spor alanında önemli başarılara imza atılıyor. 2013 yılında belediye personeli tarafından kurulan Cizre Belediyespor Kulübü tarihinde ilk kez Voleybol Efeler Ligi’nde kimsenin olanak vermediği bir başarıya imza atarak geçtiğimiz sezonu 6. olarak bitirdi ve bu yıl ülkemizi Avrupa’da temsil etme hakkı kazandı.

Türkiye’deki genel yönetim tarzının aksine ilk başkan Mahmut Duru 2020 yılında; “Memleketin başarısı için biz perdenin arkasında değil gerekirse duvarın arkasında bile dururuz, yeter ki Cizre’mizin adı yükselsin, memleketimiz iyi yerlere gelsin.” diyerek görevi Ümit Satıcı’ya devretti. Ümit Satıcı’nın ardından da Süleyman Çağlı ve ekibi Cizre’de salon bulunmamasına karşın hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan voleybolda tarih yazdı.

Peki, bu başarı tesadüf mü?

Tabii ki hayır!

Cizre halkı özellikle salgın döneminde sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında izin verilen saatlerde sokak aralarında iki duvar arasına file kurup mahalle turnuvaları düzenledi. Hatta her maçını ortalama 20 otobüs doldurup, gidiş dönüş 100 km mesafede il merkezindeki salona giderek Türkiye’nin şu anda en önemli erkek voleybol takımını izlediler.

Tüm bunların ardından ülkemizi Avrupa’da temsil eden Cizre Belediyespor Voleybol Takımı, Sırp takımı Şırnak’a gelmediğinden 4’lü turnuvadaki diğer iki takım olan Kosovalı ve Moldovalı rakiplerini yenerek Balkan Kupası’nı kazandı.

Cizre Belediyespor, kupayı kazandığı için yoluna CEV Challenge Cup’tan devam edecekti. Ancak CEV, talimatlardaki “Balkan Kupası 4 takımla oynanır.” maddesinden dolayı üç takımla oynanan bu yılki turnuvada şampiyon takımın Challenge Cup’a katılmasına izin vermedi. Bunun üzerine Türkiye Voleybol Federasyonu ve aynı zamanda Balkan Voleybol Birliği başkanı olan Mehmet Akif Üstündağ, CEV yetkilileriyle durumun düzeltilmesi için görüşmelerde bulunmak üzere Hollanda’ya gitti. Umarım ev sahibi olduğu turnuvada tüm sorumluluklarını yerine getiren temsilcimize yapılan haksızlık en kısa zamanda giderilir.

Renkli reklamlara konu olan P&R gücü yüksek sponsorları olmasa da Cizre Belediyespor çok önemli bir başarıya imza attı.

Sosyal, siyasal ve ekonomik olarak sıkıntılı günlerden geçerken haber değeri taşıyan bu ve benzeri başarıların ülke gündeminde daha fazla yer alması gerektiğini düşünüyorum. Hele ki yıllarca unutulmuş, sürgün bölgesi olarak görülüp ihmal edilirken öte yandan türlü olanaksızlıklarla boğuşan coğrafi olarak doğu ve güneydoğu bölgelerimizi birleştiren bir ilçede sporla ilgili yaşananlar başarıya daha da anlam katıyor.

Rivayete göre yerleşimleri Nuh tufanına dayanan, destansı aşk öyküsü “Mem u Zin”in (Mehmet ile Zeynep) yaşandığı Cizre’den önce yurdumuza ardından da balkanlara yayılan bu başarı öyküsü ilerleyen yıllarda bütün Avrupa’ya ulaşacaktır.

Yeter ki ulusal basın üç maymunu oynamasın…

Yorumlar (1)

Ferah Bayramoğlu 2 Yıl Önce

Yürekten kutluyorum bu güzel yazınız için. Bu inanılmaz başarı öyküsünün ulusal basınımızda daha fazla yer alması dileğimle.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.