Ajans Bakırçay

Dikili'de sokakta tiyatro yeniden perde aldı

TİYATRO

4 skeç ve 2 müzik dinletisinden oluşan oyunlarıyla Dikili Sokak Tiyatrosu izleyenlerden tam not aldı.

2018 yılında bir araya gelerek oluşan tiyatroya gönül vermiş gençler Dikili Sanat Tiyatrosu adıyla 2020 yılının ilk oyununu sergiledi.

25 Temmuz günü Mutlu Tatil Sitesi'nde halka açık oyunlarını sergileyen genç oyuncular 26 Temmuz yani yarın 19.30'da kaçıranlar için tekrar sahne alacaklar.

Haber: Murat Solmaz

4 skeç ve 2 müzik dinletisinden oluşan oyunlarıyla Dikili Sokak Tiyatrosu izleyenlerden tam not aldı.

İdil Aslanöz (16), Şehnaz Dilci (15), Ezgi Cansız (14), Ediz Suan (15), Melikşah Yağız Elmalı (14), Ece Dinçer'den (15) oluşan Dikili Sokak Tiyatrosu, Mutlu Tatil Sitesi sakinlerinin sahip çıktığı ve desteklediği bir amatör tiyatro topluluğu. Tiyatro ekibinin bir de küçük üyeleri var. Abi ve ablalarının arasında oyunculukla ilgili eğitim alıyorlar. İlerleyen yıllarda yeni oyunlarda oynamak istiyorlar.

Dikili Sokak Tiyatrosu sadece kendi sitelerinde oyunlarını sergilemiyor, çevre sitelerden de davet alarak minik çaplı turnelere çıkıyorlar. Dikili Sokak Tiyatrosu'na en büyük destek ailelerden ve site sakinlerinden geliyor. Sahnenin hazırlanmasında imece usulü herkes evinden bir eşya ve oyunda kullanılacak aksesuar getiriyor.

Mizah ağırlıklı skeçlerden oluşan oyunları ise İdil Aslanöz kaleme alıyor. İzmir Karşıyaka' da oturan İdil Aslanöz Ajans Bakırçay'a şunları söyledi; "Ben küçüklüğümden beri tiyatroyla ilgiliyim. İleride bu dalda eğitim almak, akademiye gitmek istiyorum. Daha önce bir tiyatro atölyesinde de oyunlarda oynadım. Yaz aylarında sitemizde komşu arkadaşlarımla bir araya geldiğimizde küçük oyunlar oynar, canlandırmalar yapardık. Ve kendimizde bu yeteneği keşfettiğimizde bu oyunlarımızı projelendirdik. 2018den beri de oynuyoruz. Sokağımız bir sahne oluyor. Bir sanat atolyesi gibi, amatör bir ruhla, site sakinlerinin desteğiyle skeçlerimizi sunuyoruz. 2020 ye geldiğimizde tüm dünyayı saran Covid-19 salgını bizi de etkiledi. Önce tereddüt ettik ancak insanlarımız oldukça sıkılmış ve moralleri bu uzun süren süreçte bozulmuştu. Bizler tedbirlerimizi alarak yeniden sahne alma kararı aldık. Bir nebze site sakinlerine tebessüm ettirdiysek ne mutlu bize."

Dikili Sokak Tiyatrosu, Mutlu Tatil Sitesi'nde yaşlısından gencine site sakinlerini bir araya getirmeyi başarmış durumda. Site sakinlerinden Mustafa Yıldırım duygularını şöyle anlattı; "2018'den bu yana çocuklarımızı keyifle izliyoruz. Tiyatro sevgisiyle, amatörce oyunlarını sergileyen çocuklarımız arasında benimde torunum var. Onları çok beğeniyoruz. Bu güzel etkinliğin devam etmesini tüm site sakinleri olarak istiyoruz. Yaptıkları iş o kadar güzel duygular taşıyorki bizlerde evlerimizden katkı koyuyoruz. Kimimiz perdesini veriyor, kimimiz tel çekiyor, evlerden dekor için eşyalar taşınıyor. Herkes evinden sandalyesini kapıp geliyor, bir tiyatro ortamı oluşuyor."

Oyunlarını sergileyen genç tiyatrocular Covid-19 tedbirlerine de dikkat ederek sahne düzenini sağladılar. Oyuna gelen seyircilere de salgınla ilgili hassasiyetlerini dile getirmeyi ihmal etmediler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.