Ajans Bakırçay

Büyükşehir, Bergamalılar'ın sanat hasretine son veriyor!

TİYATRO

Sanata ve tiyatroya hasret kalan Bergamalılar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin oyun desteği ile tiyatroyla buluşuyor...

İlk açıldığı 2016 yılından itibaren 2019 yılına kadar, her sezonda binlerce Bergamalıyı tiyatro ile buluşturan Bergama Kültür Merkezi (BerKM), uzun bir aradan sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi Deneme Sahnesi'nin üç oyunuyla perdelerini açıyor.

Yönetmenliğini Serdar Saatman'ın üstlendiği tek perdelik Gangster adlı oyun 25 Ekim Pazar günü saat 16.00 ve 20.00'da, yönetmenliğini Ayşe Emel Mesçi’nin üstlendiği tek perdelik Kuvâyi Milliye Destanı adlı oyun 27 Ekim Salı günü saat 20.00'da, Yönetmeliğini Yasemin Şimşek Tüzün’ün yaptığı Don Kişot’un Rüyası adlı çocuk oyununu 30 Ekim Cuma günü saat 14.00'da izleyici ile buluşacak.

Koronovirüs salgını nedeniyle pandemi önlemleri çerçevesinde seanslar 150 kişiyle sınırlı kalacak.

Gangster

Yönetmenliğini Serdar Saatman'ın üstlendiği Gangster'in oyuncu kadrosunda ise Aytuğ Çelik, Burak Özbaykuş, Cana Gerdik Aykutlu, Ege Erdoğ, Emrah Şenışık, Fatih Paşalı, Hülya Yılmaz, Kağan Uluca, Müşerref Göksever, Ruhat Kılıç ve Yılmaz Tüzün yer alıyor. Oyun altmışlı yılların gazete sayfalarını “Türkiye’nin ilk gangsteri” başlıklarıyla dolduran Necdet Elmas’ın hikayesini anlatıyor.

25 Ekim Pazar günü saat 16.00 ve 20.00'da...

Kuvâyi Milliye Destanı

Ali Berktay’ın sahneye uyarladığı, Ayşe Emel Mesçi’nin yönettiği Nazım Hikmet Ran’ın Kuvâyi Milliye Destanı’nın müziklerini Okay Temiz, sahne dekorunu ise Selim Cinisli yapıyor. Tek perdelik oyunun oyuncu kadrosunda ise Özgün Aytar, Onur Taşdemir, Kübra Kalabalık, Ulaş Narlı, Çağla Kuba, Gizem Karasu Mersinli, Ege Derin, Canan Kesebir, Gülşah Kocabıyık, Ecem Aydın, Ferhat Susan, Onur Çatal ve Uğur Akipek yer alıyor. 

27 Ekim Salı günü saat 20.00'da...

Don Kişot’un Rüyası

Özlem Erbil’in yazdığı, yönetmeliğini Yasemin Şimşek Tüzün’ün yaptığı Don Kişot’un Rüyası adlı çocuk oyununun oyuncu kadrosunda Okan Kam, Çetin Ok, Atakan İlbey Gür, Berkan Köse, Yasemin Şimşek Tüzün, Özlem Erben, Elif Özdemir, Gülşah Akbulut, Gürkan Yüksel, Pınar Taş ve Serdar Göncüoğlu yer alıyor.

30 Ekim Cuma günü saat 14.00'da...

BERGAMA KÜLTÜR MERKEZİ (BerKM)

Dünyaca ünlü Türk Mimar Emre Arolat (EAA/Emre Arolat Architecture) tarafından tasarlanan ve dünyanın 4 farklı ülkesinden mimari alanda finale kalan Bergama Kültür Merkezi 2016 yılında açıldı.

Açıldığı ilk yıl sezon 89 etkinlik yapılırken 20'den fazla sergi yer aldı. Etkinliklerde 18'i çocuk, 23'ü yetişkin olmak üzere 41 tiyatro oyunu sergilendi. Operalar ile birlikte 32 konser verildi, 16 panel düzenlendi. BerKM'deki 18 çocuk tiyatrosundan 4'ü 8 seans halinde gösterildi. 7 bin çocuk tiyatro izledi. Sadece tiyatro seyircisi yetişkinler ile birlikte 14 bini aştı. BerKM'de düzenlenen etkinlikleri konser ve düzenlenen paneller ile birlikte yaklaşık 26 bin kişi, sergiler ile birlikte ise 30 bin kişi takip etti.

Bergama Kültür Merkezi’nin içerisinde; tiyatro, müzik, sahne sanatları, söyleşi ve bilimsel toplantılar gibi etkinliklerin düzenlenebileceği 350 kişilik salon, 120 kişilik 2 adet cep sineması, açık hava sineması, sergileme alanları ve Bergama Araştırma Kütüphanesi bulunuyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.