Ajans Bakırçay

Bergama’da uluslararası tiyatro şöleni!

TİYATRO

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Hülya-Özdemir Nutku Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali kapsamında Bergamalı tiyatroseverler iki oyun izleyebilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Hülya-Özdemir Nutku Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Moda Sahnesi’nin “Yeraltından Notlar” oyunuyla başladı. 17 Mayıs’a kadar sürecek festival kapsamında Bergamalı tiyatroseverler de iki oyun izleyebilecek.

40. yılında 40 ekibe ev sahipliği yapacak ve 17 Mayıs’a kadar sürecek festival kapsamında 30 yetişkin oyunu, 4 uluslararası performans ve 6 çocuk oyunu sergilenecek.

Festival sadece İzmir’in merkezinde değil Tire’den Torbalı’ya Bergama’dan Foça’ya birçok ilçede 17 ayrı sahnede tiyatro severlerle buluşacak.

BERGAMA KÜLTÜR MERKEZİ (BERKM)

22 Mayıs Cuma – 21.00

UNİCORN THEATRE

Oyun Adı/Name: MYTHOS

Yazan/Writer: Martha Howe

Yöneten/Director: Nadja Putner

Kategori-Yaş/Category-Age: Yetişkin/Adult (-)

Oyuncular/Cast: Sascha Becker, Nadja Putner

Penelope dokuma hikâyelerinden Odysseus gökyüzünün mavisi anlatılıyor. Hikâyede Sevgiyle ve gerçekliği şekillendirme konusundaki ortak yetenekleriyle birbirlerine bağlıdırlar. Savaşla ayrılmış. Suçluluk ve yalanlar, ahlak ve şüphe, ölüm ve tutku ağına dolanmış. Erkekler savaşa gittiğinde ve kadınlar çocuklarıyla baş başa kaldıklarında hakikatten geriye ne kalır? Yabancı bir ülkede kendinizi evinizde hissetmeniz gerekirken, kendi vatanınız her zaman yabancı kaldı. Bekâr bir anne sosyal destekten yoksunken, bir oğul babasından yoksun olduğunda. Yerleşik hiyerarşiler ve yeni toplum biçimleri kontrolsüz bir şekilde çarpıştığında. Değişim için zaman basıldığında ve eski düzen artık geri yüklenemez. “Erken” özlemi sizi bunalttığında, ama bir daha asla eskisi gibi olmayacağını anlamalısınız. 20 yıl sonra Odysseus evine döner. Hikâyenin sonunun başlangıcı mı? Homer’in Odyssey’inden başlayarak, MYTHOS, Penelope ve Odysseus arasındaki ilişkiyi, genel destan için kadın rolünün önemine ve Homer’in orijinal metninde gündeme getirilen ve çağdaş araştırmalarda giderek daha fazla tartışılan toplumsal cinsiyet konularına özel olarak odaklanarak inceler.

BERGAMA KÜLTÜR MERKEZİ (BERKM)

24 Mayıs Pazar – 15.00

RAFF PRODÜKSİYON

Oyun Adı/Name: Gefährliche Liebschaften (Tehlikeli İlişkiler)

Yazan/Writer: Choderlos de Laclos

Yöneten/Director: Johannes Schaefer

Kategori-Yaş/Category-Age: Yetişkin/Adult (+13)

Oyuncular/Cast: Johannes Schafer, Marcel Casper, Priscila Geille, Corinna Beitelmann, Christian Georg Sabisch

“Gefährliche Liebschaften” 18. yüzyıl sonlarında, dönemin Fransız aristokrasisinde sosyal ve aşk ilişkilerinin nasıl yozlaştığını işleyen oyun, günümüzün sosyal sorunlarını çağrıştıran yüksek tempolu trajik komedi tarzında bir oyun. Choderlos de Laclos tarafından yazılan eserde, tutkulu bir aşk hikâyesi ekseninde çifte standartlı toplumun tüm değerlerden yoksun, yıkıcı görüntüsü çiziliyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.