Ajans Bakırçay

Ayvalık'ta pandemi sonrası ilk oyun "Plastik Aşklar"

TİYATRO

Mart’ta oyunlarına ara veren Oya Başar, Begüm Birgören ikilisi beş ay sonra Ayvalık amfi tiyatroda seyirciyle buluştu.

Usta oyuncu Oya Başar, Begüm Birgören ile birlikte başrollerini paylaştığı 'Plastik Aşklar' oyununa pandemi nedeniyle ara vermelerinin ardından beş ay sonra ilk kez Ayvalık Büyük Park, amfitiyatroda seyirciyle buluştu.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’e sanata ve sanatçılara kucak açması nedeniyle teşekkür eden ünlü sanatçı Oya Başar,”Pandemi nedeniyle sahneden ve seyircilerden uzak kaldık. Ayvalık Belediyesi’nden davet gelince tereddüt ettik. Çok heyecanlandık. Sosyal mesafe kuralları, izleyicilerde maske var. İletişim kurabilir miyiz, güldürebilir miyiz? Ancak Ayvalık’ta sahnede çok güzel bir atmosfer yakaladık. Amfiyatro çok muhteşem bir şekilde dizayn edilmiş, seyirciyle çok rahat iletişim kurduk. Begüm ile birlikte beş ay sonra adeta bir şölen yaşadık. Seyircinin ilgisi o kadar sıcak ve yakındı ki defalarca sahneye çıktık, vedalaşmak bile zor geldi. Ayvalık’ta olmaktan çok keyif aldık” diye konuştu.

Oyun Özeti

Plastik Aşklar, eğitimli, kültürlü, hayatla eğlenebilen, elit ama bir o kadar da alaturka Alev’le; çekingen, kendini savunmaktan korkan, geleneklerden bihaber, saf Sezen’in yüzleşmelerini, gelgitlerini, hayatla, kendileriyle ve ortak aşklarıyla olan hesaplaşmalarını konu ediniyor.

Kendinizle ne kadar barışıksınız ya da küs?… Hiç düştünüz mü içinizdeki terk edilişin tuzağına? Gittiğiniz her ortamda, hayatın en ortasında yüzünüze iliştirdiğiniz bir Mona Lisa gülüşüyle sıyrılabildiniz mi tüm olumsuzluklardan, aşktan, sevdadan? Oyun, kadın psikolojisini anlamak adına da içinde güçlü analizler barındırıyor.

Kendinizden çok şey bulacağınız muhteşem bir kahkaha tufanına hazır olun...

Seyircilerine unutamayacağı dakikalar vadeden "Plastik Aşklar", sezonun en iyi komedi oyunu olmaya aday.

Yazar: Ali Cüneyd Kılcıoğlu - Mitos yayınları Yönetmen: Orçun Ucal Reji Asistani: Sebahat Ok Genel Koordinatör: Fatih Küçük Dramaturg: Nevra Ayşem Savaşçı Oyuncular: Oya Başar - Begüm Birgören Yapımcı: Latif Koru Halkla İlişkiler: Sevinc Özer Anatolia Entertainment Görsel Sanatlar
Organizasyon
: Berkan Öz

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.