Ajans Bakırçay

Başkan Soyer Dikili’den seslendi; "Halkın iktidarına çok yakınız"

SİYASET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dikili’de vatandaşlarla bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 14 Mayıs genel seçimleri öncesi yaptığı saha çalışmalarına Dikili'de devam etti.

Başkan Tunç Soyer'in Dikili’deki halk buluşması, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlarla yapılan kısa toplantı ile başladı. Başkan Soyer'e burada Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Dikili İlçe Başkanı Emre Kırlı ve belediye meclis üyeleri eşlik etti.

HALKIN İKTİDARINA ÇOK YAKINIZ

Toplantıda konuşan ve genel seçimlere ilişkin fikirlerini söyleyen Başkan Soyer, seçimi kazanacaklarını söyledi. Soyer; "Ben şahsen inanılmaz heyecanlıyım. Bu değişim halkın iktidarını getirecek bir değişim. Şimdi diyeceksiniz ki bana; şimdiki halkın iktidarı değil mi? Değil. Şimdi iktidarda olan halk değil. Bir tane rakam söyleyeyim. Kur korumalı mevduat hesabı diye bir şey çıkardılar değil mi? Sadece 125 bin kişiye 1 sene içinde 170 milyar lira para ödendi. Bunlar bir milyon liranın üzerinde o hesaba para yatırmış vatandaşlarımız. O hesaplara bu faizler ödenmeseydi de bizim çocuklarımıza okul yapılsaydı, işsizlerimize iş bulacak fabrika yapılsaydı, vatandaşımızın nefes almasını sağlayacak spor alanları, tesisler yapılsaydı daha iyi olmaz mıydı? İşte o zaman halk iktidarı olurdu. Yani eğer bu memleketin ürettiği refah, halkın refahını büyütecek, yaşam kalitesini artıracak, güzelleştirecek yere harcanıyorsa işte o zaman halkın iktidarı olur. Şimdi değil. Şimdikine halk iktidarı denmez. Şimdikine oligarşi denir, bir zümrenin iktidarı denir, adını siz koyun ama halk iktidarı değil. Ben muazzam heyecanlıyım çünkü halk iktidarına ilk defa bu kadar yakınız" dedi.

Soyer ayrıca; "Ben 10 sene Seferihisar Belediye Başkanlığı yaptım, 4 senedir İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Biliyoruz. Ne yapılması gerektiğini biliyoruz. Bu kaynakların daha adil nasıl dağıtılacağını biliyoruz. İzmir, Türkiye’de hükümet desteği olmadan metro yapan tek şehir. Bununla da gurur duyuyoruz. Çünkü İzmir, senelerdir kendi göbeğini kesti, kendi ayakları üzerinde durmaya çalıştı. Ama göreceksiniz iktidarın belediyesi olduğumuz gün Dikili’ye bugüne kadar bir yaptıysak bundan sonra on yapmak mümkün. O kadar çok hakkımızı elimizden aldılar ki, gasp ettiler ki içim içime sığmıyor. Çünkü gün sayıyorum. Bitecek bu hikaye. Bizim iktidarda olduğumuz bir belediyecilik dönemi başlayacak. İşte o zaman göreceksiniz bu şehre yatırımı. İşte o zaman göreceksiniz bu anlattığım hikayenin hayal, kader olmadığını ve değiştirilebilir olduğunu" sözlerine yer verdi.

Başkan Soyer ve beraberindekiler toplantı sonrası Dikili esnafını dolaştı. Daha sonra Çandarlı’ya geçen Başkan Soyer, burada da esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Burada Başkan Soyer, Dikili'nin eski Belediye Başkanı Osman Özgüven ve Ege'de Barış ve İletişim Derneği Başkanı Bülent Tanık ile de bir araya geldi.

ÖZGÜVEN: "BU İKTİDARDAN BİRLEŞEREK KURTULACAĞIZ"

Bülent Tanık, Soyer'e bir kitap hediye ederken Osman Özgüven ise; "14 Mayıs'ta bu iktidardan kurtulacağız. Bunuda birleşerek başaracağız" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.