Ajans Bakırçay

Herkese bir an önce koruyucu maske!

SAĞLIK

Türkiye'de her geçen gün koronavirüs testi pozitif çıkan vakalar artarken, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri toplumun her kesimine ücretsiz maske dağıtılmasını talep etti

Türkiye'yi etkisi altına alan koronavirüs salgınının geldiği aşamada, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, özellikle fabrika ve marketlerde herkesin maske takması gerektiğini açıkladı. Geçtiğimiz hafta yapılan açıklamayla Türkiye'de maskelerin ücretli bir şekilde satılması yasaklandı.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri herkese bir an önce maske verilmesini talep ederek yazılı açıklama yaptı. Açıklamada salgın sürecinde çok sayıda PTT kargo emekçisinin enfekte olduğu belirtilirken, "Yerel yönetimlerin daha önce sağlık çalışanları ve belediye çalışanlarına sınırlı olanaklarıyla maske dağıtımı olsa da tüm bir kente maske dağıtılması mümkün olamayacaktır. Halkın maskelerini kendilerinin evde üretebilmesi için yöntemler tanımlanmaktadır" denildi.

Maskelerin toplumun tüm kesimlerine ücretsiz dağıtılması gerektiği talep edilen açıklamada, "Hastalığın yayılmasının önlenmesi için dışarı çıkacak olanlara acilen maske gerekmektedir. Bunun daha önce ifade edildiği gibi devlet tarafından tüm vatandaşlara sağlanması gerekmektedir. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak salgının daha da yayılmasına neden olabilecek plansız ve ani kararlar alınmasından çok, herkes için koruyucu önlemlerin alınmasını talep ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.