Ajans Bakırçay

Üç kuruşluk çekyat yayları yangına neden oldu!

ÖZELHABER

Dikili'nin Çandarlı Mahallesi'nde, otluk ve makilik alanda çıkan yangın kısa süreli paniğe neden oldu.

Çandarlı'da öğle civarında otluk ve makilik alanda çıkan yangın civardaki evlere sıçramadan itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

Edinilen bilgiye göre yangın, Dikili'nin Çandarlı Mahallesi'nde çıktı. Dolaplı Mezarlığı Çörlü mevkiinde bulunan tepelik alanda çıkan yangının yayları için tutuşturulan bir çekyat yüzünden çıktığı tespit edildi.

1 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Bugün öğlen civarında çevredeki vatandaşların yangını ihbar etmesi üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Şefliği ekipleri bölgeye intikal etti. Otluk alanda çıkan yangın, şiddetli rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. İtfaiye ve orman ekibinin söndürme çalışmalarına havadan da 1 helikopter destek oldu. Yangın yaklaşık 1 saatlik çalışma sonrası çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Yangında itfaiye çalışanlarından birinin hafif yaralandığı belirtildi. Yangında 20 dönümlük alan bulunan bazı zeytin ağaçları zarar gördü.

KAVRULAN BİR KARINCANIN DAHİ HESBINI VEREMEZLER

Çandarlı Çevre Platformu Üyesi Erdem Üzmez çıkan yangın ile ilgili olarak; “Bugün Dolaplı Mezarlığı Çörlü mevkiinde bulunan tepelik alanda çıkan yangının yayları için tutuşturulan bir çekyat yüzünden çıktığı tespit ettik. Henüz kimliği tespit edilemeyen biri rüzgârın şiddetli olduğu bir tepede üç kuruşluk yayları için bir çekyatı yakıyor. Ve bu hareketi birçok canlının canına mal oluyor. Daha da büyük tehlikelere sebep olabilirdi. Üstelik o yaylardan kazanacağı üç kuruş yüzünden itfaiye erlerinin ve vatandaşların yoğun mücadelesine sebep olmasının yanında bir itfaiye çavuşu yaralanmasına sebep oldu. Birinin yaptığı bu eylem yüzünden birçok canlı telef oldu. Kavrulan bir karıncanın dahi hesabını veremezler” dedi. 

ALANA HARFİYAT DÖKENLERİN DE SUÇU VAR

Üzmez; “Ayrıca Dikili Belediyesi'ne ait uyarı levhasının dibine dalga geçer gibi çöp, hafriyat dökenler, bu biraz da sizin eseriniz! Dikili Belediyesi'nin o bölgeyi temizleyerek bundan sonrası için takibini arttırması, ilan yoluyla uyarmanın yanında hafriyat işiyle uğraşanlarla birebir görüşerek karşılaşabilecekleri cezai yaptırımları yüzlerine hatırlatmaları tek çözüm gibi görünüyor. Umarım son olur” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.