Ajans Bakırçay

İzmirli yazar Avram Ventura, Ajans Bakırçay'da...

ÖZELHABER

İzmirli şair/yazar Avram Ventura, yazılarıyla Ajans Bakırçay'da...

Kendine özgün anlatım dili ve tümce kurmaktaki ustalığı ile okurlarında şiirsel bir tat bırakan, şair/yazar Avram Ventura, yazılarıyla Ajans Bakırçay'da...

(Avram Ventura’nın ilk yazısı için linki açabilirsiniz: (https://www.ajansbakircay.com/kim-oldugumu-sorgulamak-makale,1524.html)

Avram Ventura kimdir?

1949 yılında İzmir’de doğdum. Tüm öğrenim yıllarım bu kentte geçti. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi Muhasebe ve Finansman Bölümünü bitirdim. Altı ay süre ile Londra’da dil kursuna katıldım. Bu arada o kentte yaşayan kimi yazarlarla söyleşiler yaptım. Yedek subaylığımı Topçu olarak tamamladım. Beş yıl öncesine kadar farklı işkollarında ticaret yaptım. Şimdi okuyup yazarak emekliliğimi sürdürüyorum. Bir oğlum, bir kızım, dört de torunum var.

Şiir ve denemelerim 1968 yılında yayımlanmaya başladı. 1969 yılında Şalom Gazetesi’nin açtığı şiir yarışmasında birincilik ödülünü kazandım. Daha sonra Varlık, Yeditepe, Güney, Soyut gibi birçok dergide yer aldım. Şimdi yalnızca deneme yazıyorum. Bunlar Şalom’un Düşündükçe, İzmir Life’ın da Öykülerin Işığında başlıklı köşelerinde yayımlanmaktadır.

Yayımlanmış altı şiir on iki deneme kitabım bulunmaktadır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.