Ajans Bakırçay

Dikili Zümrüt için ağladı

ÖZELHABER

Dikili’de, 2 çocuk annesi Zümrüt Er (20), eski eşi Ertan K.(21) tarafından darp edildi, kayınpeder Özkan K. (45) tarafından ise vurularak öldürüldü.

Cinayetle ilgili gözaltına alınan kayınpeder Özkan K. ile eski eş Ertan K. tutuklandı. Toprağa verilen Er’in cenaze törenine katılan Dikili Kadın Platformu üyeleri, yeni bir kadın cinayetinin daha işlenmesine tepki gösterdi.

Dikili’de İsmetpaşa Mahallesi’nde yaşayan Zümrüt Er ile Ertan K. anlaşamadıkları gerekçesiyle yaklaşık 4 ay önce boşandı. İddiaya göre Perşembe gecesi eski eş Ertan K., Zümrüt Er’in evine gelerek kendisini önce darp etti, ardından 4 metre yüksekliğindeki merdivenlerden aşağı attı. Ayağı kırılan Zümrüt Er yerde yüzüstü yatarken, iddiaya göre kayınpederi Özkan K. yanına gelerek sırtı dönük kadına pompalı tüfek ile 4 el ateş etti. Ailesi tarafından Dikili Devlet Hastanesine götürülen Zümrüt Er tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay sonrası Zümrüt Er’in eski kayınpederi Özkan K. ve eski eşi Ertan K. polise teslim oldu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen baba ve oğlu çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.

KUZENİ YAŞANANLARI ANLATTI

Olayı Zümrüt Er’in amcasının oğlu Orhan Er anlattı; “Boşanmalarının ardından Zümrüt’ün babası çok sık tehdit telefonları alıyordu. Olay gecesi kayınpeder ve üç oğlu ilk önce arabayla Zümrüt’ün evinin önünden birkaç kez geçiyorlar. O sırada arabada olan eski eş Ertan K. evin anahtarını evde unutan ve annesinin eve dönmesini bekleyen Zümrüt’ü merdivenlerde otururken görüyor. Arabadan inip merdivenlerden çıkarak Zümrüt’ü darp etmeye başlıyor. Sonra Zümrüt’ü yaklaşık 4 metre yükseklikten yan taraftaki boş arsaya atıyor. Zümrüt buradan düşünce ayağı kırılıyor. Kayınpederi ise arabadan inerek yerde yüz üstü yatan Zümrüt’e sırtından 4 el ateş ediyor ve arabaya binerek hızla uzaklaşıyorlar. Daha sonra biz ailesi olarak Zümrüt o halde bulunca hemen hastaneye götürdük. Ancak tüm çabalara rağmen kurtaramadık” dedi.

CENAZESİNİ KADINLAR TAŞIDI

20 yaşında öldürülen iki çocuk annesi genç kadının cenazesi öğle namazına müteakip Dikili Merkez Cami’sinden kaldırıldı. Cenazeye katılan yakınlarının gözyaşları dinmedi. Cenazeye katılan Dikili Kadın Platformu ve Dikilili kadınlar cinayeti lanetledi. Zümrüt’ün cenazesi cenaze aracına kadınların ellerinde taşındı.

KADINLAR HAYKIRDI; “ADALET İSTİYORUZ”

Cenazeye katılan kadınlar Dikili Kabristanlığına kadar cenaze aracının önünde yürüdüler. Yürüyüş sırasında sık sık “Kadın Cinayetlerine Son”, “Adalet İstiyoruz” ve “Kadına Uzanan Eller Kırılsın” sloganları atıldı. Zümrüt’ün cenazesi daha sonra Dikili Kabristanlığında gözyaşları arasında defnedildi.

Dikili Kadın Platformu üyesi Gülay Demir; “Üzüntümüz derin, acımız büyük. Gözyaşları içinde Zümrüt’ümüzü toprağa verdik. Yaşanan bu cinayetin hesabını soracağız. Süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Adalet istiyoruz” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.