Ajans Bakırçay

Dikili ve Bergama’dan ‘Su ve Vicdan Yürüyüşü'ne destek

ÖZELHABER

Bergama ve Dikili’den yola çıkan grup Ayvalık’ta düzenlenen mitinge katılacak. Ardından Gömeç ve Burhaniye’ye devam edilecek.

Efem Çukuru'ndan Kaz Dağları’na yürüyüş başlatan çevreciler Bergama ve Dikili’ye vararak basın açıklaması yaptılar.

Kaz Dağları’nda Kanadalı Alamos Gold Şirketi’nin yapmak istediği altın ve gümüş madenciliğine ve yaşanan çeşitli doğa tahribatlarına karşı başlatılan “Su ve Vicdan Nöbeti” gün geçtikçe büyüyor. 9 Ekim Perşembe günü Efem Çukuru’ndan başlayan ve Edremit ve Kaz Dağları’na kadar 20 ayrı noktada gerçekleşecek olan kitlesel yürüyüşte grup bugün Çiğli ve Foça’nın ardından Bergama’nın Ovacık Köyü’ne geldi. Grubu burada Bergama Çevre Platformu, Bergama Demokrasi Platformu üyeleri ile çevreciler karşıladı.

BERGAMA’DA DOĞA TAHRİP EDİLMEYE DEVAM EDİYOR

Bergama Çevre Platformu Başkanı Erol Engel tarafından yapılan basın açıklamasında Bergama’da yaşanan çevre sorunları da dile getirildi. Yapılan açıklamada; “Bergama Ovacık’taki Koza şirketi tarafından işletilen altın madeni, altın cevheri bittiği halde faaliyetini sürdürüyor. Çevredeki madenlerden getirilen altın cevheri burada işletilmeye ve doğayı tahrip etmeye devam ediyor. Diğer yandan yöre halkında kanser vakaları daha sık görülmeye başlandı. Doğa savunucularının ısrarlı taleplerine rağmen bölgede sağlık taraması yapılmıyor. Kapasitesi dolmuş bulunan 2 adet siyanürlü arıtma havuzun yanı sıra üçüncü havuz yapılıyor. Yapılan üçüncü atık havuzu için yürütmeyi durdurma davası açılmış olup süreç devam etmektedir" denildi.

DİKİLİ’DE ÖZGÜVEN’E SEVGİ VARDI

Daha sonra yola çıkan grup Dikili Atatürk Meydanı’nda, Dikili Demokrasi Platformu tarafından karşılandı. Yapılan basın açıklamasına Dikili’nin eski belediye başkanı Osman Özgüven’de katıldı. Gelen grup adına açıklama yapan Burhaniye Çevre Platformu’ndan Süleyman Eryılmaz; “İzmir’de Efem Çukuru’ndan başlayan ve Çanakkale’de sona erecek olan ‘Su, Vicdan ve Yaşam Yürüyüşü’ dolayısıyla buradayız. Bu yürüyüşümüz Çanakkale’ye kadar devam edecek. Bütün ekolojik yıkım olan yerlerde durup basın açıklamaları yapıyoruz. Aramızda Dikili’nin eski belediye başkanı Osman Özgüven’de var. Kendisi yaşam savunucuları için ışık olmuş, örnek olmuş bir kişidir. Daha önceden kendisini ziyaret etmeyi planlıyorduk. Bu açıdan gelmişken kendisine saygı ve sevgilerimizi iletiyoruz” dedi.

Basın açıklamasından sonra Dikili’den yola çıkan grup Ayvalık’ta düzenlenen mitinge katılacak. Ardından Gömeç ve Burhaniye’ye devam edilecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.