Ajans Bakırçay

Dikili'de pedallar köy çocukları için çevrildi!

ÖZELHABER

Dikili Bisiklet Kulübü, ‘Her Şey Çocuklar İçin’ projesiyle köy çocuklarına kırtasiye yardımında bulundu.

Dikili Bisiklet Kulübü, 21-29 Eylül tarihleri arasında, toplam 483 kilometre süren rotası ile düzenlediği bisiklet turunda köy çocuklarına kırtasiye yardımında bulundu.

Dikili Bisiklet Kulübü, 3 yıldır sürdürdüğü ‘Her Şey Çocuklar İçin’ adlı projesinde örnek bir dayanışma sergiliyor. Bu yıl 21 Eylül’de başlayıp 29 Eylül’de son bulan bisiklet turunda toplamda 20 yerleşim yeri ziyaret edildi.

Haber: Murat Solmaz - Yakup Şahin

BERGAMA, KINIK, SOMA, DARKALE...

Dikili Bisiklet Kulübü Başkanı Ozan Yılmaz’ın önderliğinde 21 Eylül günü başlayan bisiklet turunun rotasında ilk gün Bergama, Kınık, Soma ve Darkale’nin köyleri vardı. ‘Her Şey Çocuklar İçin’ Projesi bisiklet turu 2. Gününden itibaren rotasına Akhisar, Gölmarmara, Salihli üzerinden Kula yönünde devam etti. Son olarak Uşak ve köylerine ulaşan etkinlik 29 Eylül’de Dikili’de sona erdi. Ozan Yılmaz’ı Dikili’de Bisiklet Kulübü’nün üyeleri karşıladı.

HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN

‘Her Şey Çocuklar İçin’ Projesi, Dikili Bisiklet Kulübü ve yardım sever vatandaşların imece usulü dayanışması ile gerçekleştirildi. Üyelerin başlattığı kampanya ile 163 silgi, 322 kalem, 117 not defteri, 87 kalemtraş toplandı ve köy çocuklarına ulaştırıldı.

Dikili Bisiklet Kulübü Başkanı Ozan Yılmaz şunları söyledi; "Dikili’de 2006’dan bu yana faaliyet yürüten Dikili Bisiklet Kulübü olarak, kendi sosyal etkinliklerimizi kendimiz yaratmak adına bir araya geldiğimizden bu yana bir çok projeye imza attık. Bizler bisiklete gönül vermiş, doğayı seven, insanı seven yurttaşlarız. Pazardan pazara gezi amaçlı tur yapan bisiklet kulübü olmak yerine farkındalık yaratan projelere imza atmak istedik. Bu kapsamda Dikili’de önceleri yakın köy okullarından başladık. Örneğin, geçen yıllarda Deliktaş’taki okulumuza oyuncak ve kırtasiye yardımında bulunduk. Bir zaman geldi İlçe Tarım Müdürlüğü’nün desteği ile fidan dikimine katıldık. İnsanlarımıza bisikleti sevdirmeye çalıştık. Çünkü doğayı seviyorduk. Duyarlı ve toplum bilinci öne çıkan üyelerimizle zamanla ‘Her Şey Çocuklar İçin’ projemizi olgunlaştırdık. Şehirde yaşayan çocuklar bir şekilde ihtiyaçlarına ulaşabiliyor ancak köy çocuklarının böyle bir şansı yok. Bu proje ile onlara ulaşmak istedik. 2016, 2018, 2019 ve son olarak 2020 yılında ilk defa bölgesel düzeyde projemize imza attık. Bu yıl pandemi nedeniyle okullar kapalı. Okullara yardım götüremiyoruz ama köy çocukları merkezli olarak projemizi 21-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdik.’’

Son olarak ‘sağlıklı yaşam için ve özellikle pandemi sürecinde en faydalı işlerin başında bisiklet sürmenin geldiğini’ vurgulayan Ozan Yılmaz, önümüzdeki dönemlerde de çalışmalarının süreceğini ve herkesi bisiklet kullanmaya davet ettiğini belirtti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.