Ajans Bakırçay

Çandarlı'da halk talana izin vermeyecek!

ÖZELHABER

Çandarlı Halk Meclisi gönüllüleri, Cennettepe'nin talan edilme olasılığına karşı tohumlama çalışması başlattı.

Çandarlı Halk Meclisi gönüllüleri, Çandarlı halkının yeryüzü cenneti olarak tanımladığı, ziyaretçilerinin deniz manzaralı piknik ve kamp alanı olarak yararlandığı Cennettepe'nin talanına izin vermeyeceklerini açıkladı.

Yeşiliyle maviyi birarada izleme olanağı tanıyan Cennettepe ile ilgili iddialar, Çandarlı Halk Meclisi'ni harekete geçirdi.

Tepe'nin kadastro ve imara açılma iddiaları üzerine bölgede tohumlama çalışması yapan eski belediye başkanı Mehmet Dilsiz'in kızı, Ayşe Harman Koç'a, üyesi olduğu Çandarlı Halk Meclisi gönüllülerinden destek geldi. Halkın göz bebeği olan bölgeyi savunmak için ne gerekirse yapmaya hazır olduklarını belirten Çandarlı Halk Meclisi, birde basın açıklamasında bulundu.

ÇIKARILAN YANGINLARDAN NASİBİNİ ALDI

Çandarlı Halk Meclisi gönüllüleri tarafından yapılan açıklamada; "1946-1950/1978-1980 yıllarında belediye başkanlığı yapan Mehmet Dilsiz'in fıstık çamlarıyla ağaçlandırıp koruya ve mesire yerine dönüştürdüğü Cennettepe süreç içinde Çandarlı ile özdeşleşmiş bir mesire alanına dönüştü. Çamların rüzgar akortlu müziği; insanı hafifleten, rahatlatan atmosferi ve hele hele Çandarlı'nın ve körfezin mest edici seyirliği salt Çandarlıları ve konuklarını bağımlısı yapmakla kalmamış; rant peşinde koşanların, talancıların da iştahını kabartmış. Tesadüf müdür bilinmez; zaman zaman alevler yükselmiş, söndürülmüş. Son yangında ise Cennettepe'nin yeşil yeşil gülümseyen yüzünü alevler yutmuş; kararmış çehresi Cennettepe'nin"

ESKİ BAŞKAN'IN KIZI DİRENİŞİ BAŞLATTI

"İşte bu cennetten bir köşe, kadastro ve imara açılma bütün acımasızlığıyla gündeme gelince, Cennettepe'nin yaratıcısı eski belediye başkanı Mehmet Dilsiz'in kızı, aynı zamanda Çandarlı Halk Meclisi gönüllüsü Ayşe Harman Koç harekete geçti. Cennettepe'yi savunma adına, eşiyle birlikte yaptığı tohumlama ile direnişi başlattı"

ÇANDARLI HALK MECLİSİ DİRENİŞİ SAHİPLENDİ

"Bizlerde Çandarlı Halk Meclisi gönüllüleri olarak bu direnişi sahipleniyoruz. Alandaki ağaçlardan derlenmiş tohumları kendi toprağıyla buluşturarak; yine yeşil yeşil baksın diye, imar oyunlarına karşı, talana karşı Cennettepe'yi sonuna kadar savunma kararlılığını ilan edip haykırıyoruz. Çandarlı Halk Meclisi, Cennettepe'nin imara açılmasına, talan edilmesine asla izin vermeyecek" denildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.