Ajans Bakırçay

Bergama Cemevi'nin çağrısına destek yağıyor

ÖZELHABER

Bergama'da 2019 yılında hizmete açılan Bergama Cemevi, kapılarını barınma ve yemek sorunu yaşayan öğrencilere açtığını duyurdu.

Bergama Cemevi, son zamanlarda basına yansıyan öğrencilerin ekonomik nedenlerden ötürü yemek ve barınma sıkıntısı haberlerine kayıtsız kalmadı.

Sosyal medya hesaplarından yaptığı “Barınma ve yemek sorunu yaşayan tüm öğrencilerimize kapımız sonuna kadar açıktır” paylaşımına ülke çapından büyük destek geldi.

GENEL MERKEZ’DE AÇIKLAMA YAPTI

Paylaşım sonrası Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi’de (PSAKD) yazılı bir açıklama yaparak öğrencilere çağrıda bulundu. Her türlü ihtiyaçlar için Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi’ne, şubelerine ve Cemevlerine başvurabilecekleri kaydedildi. Açıklamada; “Bir tas aşımız varsa sizlerle paylaşırız” denildi.

KAPIMIZ ARDINA KADAR AÇIK

Konuyla ilgili açıklama yapan Bergama Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Aytaç Ural; “Dernek olarak kurulduğumuz günden bu yana ihtiyacı olan herkesle dayanışma içerisindeyiz. Sesimizi daha da yüksek duyurmamız gerektiğini hissettik. Yaptığımız çağrı hemen karşılık buldu. İki gündür toplumun her kesiminden vatandaşlar, ‘Çorbada bizim de tuzumuz olsun’ diyerek Cemevimizi arayıp ihtiyaç sahiplerine destek olmaya çalışıyor. Bu hem bizler hem de ülkemiz açısından umut verici. Her şeye rağmen bu toprakların insanları yürekli ve gönlü zengin. Bizlerle dayanışma içinde olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ural ayrıca Cemevinde öğrencilere yönelik çeşitli kurs çalışmalarının da yapıldığını belirterek; “Cemevimizde her branştan çeşitli kurslarımız devam ediyor. Bunlardan herhangi bir ücret almıyoruz. Tüm öğrencilerimize kapımız açık” dedi.

Bergama Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Aytaç Ural

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.