Ajans Bakırçay
2023-08-20 09:55:57

Olimpos'ta 8.Gökyüzü ve Bilim Festivali

Av. Elifsu Dilek Şen

info@turkishlegalcentre.com 20 Ağustos 2023, 09:55

SİZ HİÇ URANÜS’Ü GÖRDÜNÜZ MÜ?

Tübitak’ın gözlem etkinliğine kurayla katılım alınması sonrasında halkın gökyüzü bilimiyle ilgisini devam ettiren bir festival Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali.

Bilim tutkusu olan gönüllülerden ve Kozmik Anafor yazarlarından oluşan bir festival komitesi düzenliyor festivali.Kollektif işlerin ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatıyor festival.Keşke hayat bir festival olsaydı sorusunu tekrar gündeme getiriyor.Olimpos’ta ışık kirliliğinin az olduğu bir noktada Likyalılarla aynı gökyüzünü paylaşmş olmanın keyfiyle teleskopları gökyüzüne çeviriyoruz.

Prof. Dr. Lokman Kuzu ve Prof. Dr. Mehmet Emin Özel çeşitli başlıklarda konuşmalar yaptı festivalde, birçok astronom da yer aldı.

8 yıldır Antalya Olimpos’ta gerçekleştirilen Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali, bu yıl da Türkiye’nin her yanından astronomi ve uzay bilimleri tutkunlarını ağırladı.

Etkinliğin ana düzenleyicisi olan Kozmik Anafor farklı meslek gruplarından gelen insanların gökyüzü tutkusuyla zorlu koşullarda festivali büyük başarıyla tamamladılar.

Olimpos Gökyüzü ve Bilim Festivali, bir gözlem ve bilim şenliği olmasının yanı sıra, aynı zamanda oldukça kapsamlı bir “eğitim” etkinliği.Uzay bilimleri alanında hemen her disiplini ele alan sunum ve söyleşiler gerçekleştirildi. Evrenin Tarihi, Evrendeki Temel Parçacıklar, Yıldızların Oluşumu gibi başlıklar vardı.

Katılımcılar çıplak gözle binlerce yıldızın görülebildiği gökyüzü altında uzman astronomlar ve profesyonel teleskoplar eşliğinde gökyüzünü gözlemledi, yıldızları, galaksileri, nebulaları tanıdılar.

Bunun yanında etkinlikte astrofotoğrafçılar gök cisimlerini fotoğrafladılar ve bu fotoğraflama işlemlerinin nasıl yapıldığını katılımcılara uygulamalı derslerle anlattılar.

Siz hiç Jupiter’i gördünüz mü?

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.