Ajans Bakırçay

İzmir’li sanatçıdan bir ilk!

MÜZİK

İzmir doğumlu sevilen sanatçı Fide Köksal, müzisyen ve söz yazarı Erkin Arslan ile düet yaptı. Aynı anda her iki şarkıya da İstanbul Boğazı’nda video klip çeken ikili, dünya çapında da bir ilke imza attı.

Bestesi ve Türkçe sözleri Erkin Arslan’a, Yunanca sözleri Fide Köksal’a ait "Kalp / Ores Ores" 29 Mayıs’ta tüm dijital platformlarda yayınlanmaya başlandı. Aynı anda her iki şarkıya da İstanbul Boğazı’nda video klip çeken ikili, dünya çapında da bir ilke imza attı.

Bugüne kadar Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Ayşegül Aldinç, İrem Derici gibi pek çok sanatçıyla besteci, söz yazarı, piyanist ve aranjör olarak çalışan Erkin Arslan, ilk kez Fide ile Yunanca bir şarkı seslendiriyor. 2006’dan beri Yunanistan’da yaşayan ve Mimis Plessas, Maria Farantouri, George Dalaras, Ara Dinkjian gibi değerli isimlerle yorumcu, söz yazarı ve besteci olarak pek çok albüme imza atan Fide ise ilk kez bir Türk sanatçıyla düet yapıyor.

Erkin Arslan ve Fide’nin duru ve sakin vokal performansı ile hem Türk hem Yunan dinleyicisine aynı anda hitap ettiği "Kalp / Ores Ores (Zaman Zaman)" şarkısının klip yönetmenliği Osman Moustafa’ya, görüntü yönetmenliği ise Cem Balaban’a ait.

FİDE KÖKSAL

1982 İzmir'de doğan, Marmara Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler diploması almasına karşın müziğe duyduğu yoğun ilgi nedeniyle İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na giren Fide Köksal'ın yaşamını Yunan Antenna televizyonunun müzik yarışması değiştirdi. Köksal, 2006 yılında yarışmaya katılmak için gittiği Yunanistan'dan dönemedi. Yarışmada Yunanlıların büyük sempatisini kazanan Fide Köksal müzik kariyerini burada geliştirdi. Yunanistan'daki kulüplerde, gazinolarda, halk konserlerinde 'Zeytinyağlı Yiyemem', 'İzmir'in Kavakları', 'Telli Turna' gibi şarkılarla Anadolu havası estiren Köksal; Atina'da, Selanik'te, Rodos'ta ülkenin popüler müzisyenleriyle sahneye çıktı.

ERKİN ARSLAN & FİDE; "KALP / ORES ORES"

TÜRKÇE VERSİYONU:

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.