Ajans Bakırçay

Midilli Adası'nda büyük yangın!

GÜNDEM

Rüzgarın etkisi ile hızla büyüyen yangında oteller, tatil köyleri ve bir köy boşaltıldı,...

Yunanistan'da Midilli Adası'nın Vatera Bölgesi'nde çıkan orman yangınının bir köye sıçraması sonucu bazı evler hasar gördü.

Yunan basınındaki haberlere göre, kontrol altına alınamayan yangın, geniş ormanlık alanın bulunduğu Vrisa Bölgesi'ne doğru yayılmaya başladı. 

Rüzgarın etkisi ile hızla büyüyen yangında oteller, tatil köyleri ve bir köy boşaltıldı, diğer köylerin boşaltılması ve tahliyeler için vatandaşlara mesajlar atılmaya başlandı. Bazı ev ve restoranların da yandığı öğrenildi.

Adanın Livadia kenti yakınlarındaki ormanlık alanda başlayan yangında Vatera Polictiho Köyü boşaltıldı. Batı Midilli Belediye Başkanı Taksiharis Verros, “Köydeki insanları hayvanları tahliye ettik ev ve iş yerlerini kurtarmaya çalışıyoruz, diğer köyleri de tahliye edeceğiz” dedi.

Şu ana kadar üç ev ve iki restoranın yandığı felakete 50 orman işçisi, 17 arazöz, 5 uçak,2 helikopter, 3 traktör ve vatandaşların müdahale ettiği ve Atina ile Semadirek başta olmak üzere diğer adalardan yardım istendiği belirtildi.

Havadan ve karadan devam eden söndürme çalışmalarına Yunan Silahlı Kuvvetleri de destek verdi. İhtiyaç halinde yerleşim alanlarının denizden tahliyesi için Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Birimleri de hazır hale getirildi. 

Bölgedeki otel ve evlerde kalan 450 kişi tahliye edildi.

Otellerin bulunduğu sahile kadar ulaşan alevler nedeniyle 6 otel ve tatil köyünün tamamen boşaltıldığı turistlerin Midilli merkezine götürüldüğü belirtildi. 

Yangın söndürme çalışmalarında hafif yaralanan bir itfaiye görevlisi Sağlık Merkezinde tedavi altına alındı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.