Ajans Bakırçay

İzmir'de Cumhuriyet coşkusu

GÜNDEM

Cumhuriyetin kuruluşunun 97. yıldönümü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı resmi törenle başladı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle İzmir Valiliği tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk töreni düzenlendi.

Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır, Özcan Purçu, Atila Sertel, Murat Bakan, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir'deki üniversitelerin rektörleri ve askeri yetkililer katıldı.

Törende Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İzmir Valiliği, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çelenkleri konuldu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından son buldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen kutlama turunda sekiz yelkenli tekne Körfez’den İzmirlileri selamladı.

İzmir Marina’dan Bostanlı’ya kadar Körfez’de tur atan Türk bayraklı ve yelkenlerinde Atatürk’ün fotoğrafları bulunan tekneler Cumhuriyet coşkusunu denize taşıdı.

Sertap Erener’le 97. Yıl Cumhuriyet Konseri
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Sertap Erener ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası 29 Ekim 20.30’da Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda dev bir konser verecek.

97. Yıl Konseri Kültürpark’ta

Ayrıca saat 19.00’da İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde “Güneyli Bayan” ve Çiğli Fakir Baykurt Salonu’nda 20.00’de “Kuvayı Milliye Destanı” tiyatro severlerle buluşacak. Saat 20.30’da Üçkuyular ve Bostanlı sahilinde lazer gösterisi yapılacak. 97. Yıl Konseri ise Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda olacak. 20.30’da başlayacak konserde Sertap Erener ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sahne alacak. Cumhuriyet’in İzmir’i açıkhava sergisi de 29 Ekim’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası’nın altındaki alanında ziyarete açılacak.

Cumhuriyet Bayramı haftasında okunacak kitaplar APİKAM'da

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Kitaplığı’nın yayımladığı Cumhuriyet Dönemi'ne ilişkin araştırmalar içeren eserler, Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde (APİKAM) okurlarını bekliyor. Bülent Durgun'un kaleme aldığı "Erken Cumhuriyet Dönemi İzmir Ekonomisi (1923-1938)", Mehmet Emin Elmacı ve Sevi Şeneken'in çalışması "Atatürk Dönemi'nde İzmir'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları" ve Ahmet Gürel'in yazdığı "Gazi'nin İzmir Anıları" isimli eserler, APİKAM'da satışa sunuldu. Öte yandan Cumhuriyet’in ruhu arşivden sayfalarla APİKAM’ın duvarlarına yansıtıldı. APİKAM Satış Birimi hafta içi her gün mesai saatleri içinde hizmet veriyor.

İptal edilen programlar

İzmir Valiliği tarafından pandemi önlemleri kapsamında 29 Ekim’de Bergama Antik Tiyatro’daki Feridun Düzağaç ve Gülce Başer’in katılacağı Cumhuriyet kazanımlarını anlatan şiir dinletisine izin verilmedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.