Ajans Bakırçay

Elinin lezzetini yemek kitabı ile taçlandırdı

GÜNDEM

Bölgenin tanınmış aşçılarından olan ve meslek hayatını Dikili'de sürdüren Şef Mustafa Dilki, elinin lezzetini yemek kitabı ile taçlandırdı. Dilki, kitabının gelirini ise SMA Tip1 hastası Kaan Efe Bebeğin tedavisi için bağışlıyor.

17 yaşında aşçılığa çıraklıkla başlayan ve kısa sürede usta olmayı başaran Mustafa Dilki’nin "Egeden" adlı yemek kitabı çıktı.

Kendi ürettiği spesiyalleriyle bölgede adından söz ettiren Dilki, 2019 yılında Türkiye Aşçılar Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu; Ege Şefler Yarışması'na katılarak birinci olmuştu.

Bölgede sayılı şefler arasına giren Şef Mustafa şimdi kendi yazmış olduğu yemek kitabını; “2019 yılında katıldığım Ege Şefler Yarışması'nda birinci olduktan sonra, kendi yemek kitabımı yazmaya karar verdim. Lezzet, yürekten ellere geçen bir beceridir. Ben bu beceriyi herkesle paylaşmak için bir kitapla taçlandırdım. Bu kitabın çıkmasında bana destek olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

17 Yaşında Akdeniz’den başlayıp kıyı kesimlerinden Ege’ye uzanan bir aşçılık hikayesiyle Dikili’de meslek hayatına devem eden Dilki, tariflerinin aşçılık mesleğine gönül veren gençlere ilham kaynağı olacağını belirtiyor. Çıraklıktan ustalığa uzanan serüvenini ise; “Çıraklığını yapmadığımız bir işin ustası olamayız” sözeriyle anlatıyor.

Kitapta Ahtapot Mücver’den Dil Balığı Salatasına, Haşhaşlı Balık Pastırması’ndan Kaşarlı Levrek Sarma’sına birçok deniz ürünü ile yapılan yemek tarifi bulunuyor. 

Dilki, kitabının gelirini ise SMA Tip 1 hastalığı teşhisi konulan ve valilik izniyle yardım kampanyası başlatılan Bergamalı Kaan Efe'ye bağışlıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.