Ajans Bakırçay

Ege'de şiddetli deprem!

GÜNDEM

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde saat 10.21’de 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İzmir, Balıkesir, Aydın ve Muğla'da da hissedildi. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi depremin büyüklüğünü 5.6 olarak verdi.

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre saat 10.21'de kaydedilen deprem, yerin 9 kilometre derinliğinde meydana geldi. Deprem özellikle İzmir, Aydın ve Muğla’da olmak üzere tüm Ege’de hissedildi.

AFAD'ın yaptığı son dakika açıklamasına göre Manisa'da şiddetli bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Saruhanlı olarak belirlenen depremin 5.5 büyüklüğünde olduğu belirtildi. Manisa'da yaşanan deprem İzmir ve İstanbul'da da hissedildi. Kısa süreli bir panik yaşan vatandaşlar depremin korkusu ile kendisini sokağa attı. Manisa'daki depremin ardından İstanbul'da yaşayan vatandaşlarda sosyal medyadan sallantıyı net bir şekilde hissettiklerini dile getirdi. 

Depremin şiddeti 5.5 olarak açıklandı. Deprem sadece Manisa'da değil İzmir, Bodrum, Balıkesir ve İstanbul gibi yerlerde de hissedildi. 

Depremin merkez üssünün Manisa'nın Saruhanlı ilçesi olduğu ifade edildi. Depremin saati 10:21, derinliği 9.29 km olarak bildirildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.