Ajans Bakırçay

Dikili’nin ilk kadın öğretmenlerinden Sucuoğlu hayatını kaybetti

GÜNDEM

Dikili’nin ve Cumhuriyetin ilk kadın öğretmenlerinden Sucuoğlu 100 yaşında hayatını kaybetti.

Dikili'nin ve cumhuriyet tarihinin ilk kadın öğretmenlerinden, Kuva-yi Milliye Kahramanı Halil İbrahim Zeyrek’in büyük kızı Emine Fikret Sucuoğlu 100 yaşında yaşamını yitirdi.

Ayvalık, Bergama ve Dikili cephesinden Kuva-yi Milliye Kahramanı, Dikili’nin ilk başöğretmeni, İstiklal Madalyası sahibi Halil İbrahim Zeyrek’in altı çocuğundan birisi olan Emine Fikret Sucuoğlu, Balıkesir’in Burhaniye İlçesinde hayatını kaybetti.

15 Temmuz 1920 Dikili doğumlu olan Sucuoğlu, Cumhuriyet tarihinin ilk kadın öğretmenlerindendi. Öğretmenlik mesleğine Dikili’nin köylerinde başlayan Sucuoğlu, İzmir Karşıyaka Öğretmen Okulu mezunuydu.

Atatürkçü ve Cumhuriyetçi kişiliğiyle de bilinen Sucuoğlu’nun cenazesi 27 Ağustos Perşembe Günü Balıkesir’in Burhaniye İlçesi Börülce Camii’nden ikindi namazı sonrası kaldırılacağı ve Burhaniye Şehir Kabristanlığında defnedileceği öğrenildi.

Hayırsever kişiliğiyle bilinen Sucuoğlu iki çocuk dört torun sahibiydi.

Yorumlar (2)

Harika Özmen 4 Yıl Önce

Önünde saygıyla eğiliyorum.Yakınlarına sabır diliyorum.Diliyorum n kendin Işıksın ama yine de Işıklarda uyu....

Binnur Dikmen 4 Yıl Önce

Tanımaktan mutlu olduğum nadir insanlardan biriydi Fikret öğretmenim,Gerek hanımefendi kişiliği,gerek yardımseverliği,gerekse Atatürkçülüğü ile örnek bir Cumhuriyet kadını ve öğretmeniydi,yaşı ne olursa olsun,herhali ile genç kalmayı başarabilmiş değerli öğretmenimizin mekanı cennet olsun,rahmet ve şükranlarımı sunuyorum.Ailesine ,sevenlerine,Yardım Sevenler Derneği mensuplarına sabırlar diliyorum

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.