Ajans Bakırçay

Dikili’de sözsüz Las Tesis dansıyla 8 Mart kutlaması

GÜNDEM

Dikili’de 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü, kadınlara yönelik şiddet ve tacizleri protesto etmek amaçlı “Las Tesis” dansıyla kutlandı.

Dikili Kadın Platformu organizasyonu ile düzenlenen Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Dikili Bülent Ecevit Meydanı’ndan Atatürk Meydanı’na kadar yapılan “Kadın Yürüyüşü” ile başladı. Dikili’de ki demokrasi güçlerinin destek verdiği etkinlikte basın açıklaması okundu. Ayrıca, sözleri yalnızca Türkiye’de yasaklanan ve erkek şiddetine karşı yapılan Las Tesis dansı, yasak nedeniyle sözsüz gerçekleştirildi.

BÜTÜN KAYGILARA RAĞMEN BİR ARADAYDIK

Gerçekleştirilen etkinlikle ilgili bilgi veren Dikili Kadın Platformu üyesi Arzu Pek; “Bu yıl 8 Mart Dikili’de çok farklıydı. Son dönem ülke gündemi nedeniyle daha az dans ettik. Şarkı da söyleyemedik. Las Tesis dansı gerçekleşti ama o da yasaklar nedeniyle sözsüzdü. Bu yıl 8 Mart çok farklıydı çünkü tamamıyla bize aitti. Erkekler korteje son derece saygılı davrandılar. Sesleriyle sesimizi bastırmadılar. Kendi günümüzde kendi sesimizi duyabilmek çok anlamlı oldu. Bütün hüzne, bütün kaygılara ve yasaklara rağmen bir arada olmak çok güzeldi” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.