Ajans Bakırçay

CHP Bergama, Dikili, Kınık: "Zamlar geri alınsın"

GÜNDEM

CHP, Bergama, Dikili ve Kınık'ta akaryakıt ve elektrik başta olmak üzerine yapılan tüm zamları protesto etti, zamların geri alınmasını talep etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir'in tüm ilçelerinde olduğu gibi Bergama, Dikili ve Kınık'ta akaryakıt ve elektrik başta olmak üzerine yapılan tüm zamları protesto etmek için eş zamanlı basın açıklaması düzenledi. “Yoksullukla mücadele eden milyonlarca insanımız sadece kira, fatura ve vergi ödeyebilmek için çalışmaktadır” denilen açıklamalarda zamların geri alınması talep edildi.

Bergama ve Kınık'ta CHP İlçe Binaları önünde, Dikili'de ise Atatürk Meydanı'nda yapılan açıklamalarda; “Elektrik, doğalgaz ve akaryakıt fiyatlarının artık mücadele edilemez boyutlara geldiğini görmemek için kör olmak, yaşam için elzem olan enerji fiyatlarının altında ezilen, yoksullaştırılan halk yığınlarının feryadını duymamak için ise sağır olmak gerekli. İşte tam da bu noktada görmeyen, duymayan AKP ve Erdoğan’a buradan sesleniyoruz; enerji fiyatlarına 2022 itibariyle getirilen zamları geri alın” denildi.

“ZAMLARIN ORTALAMASI YÜZDE 100 VE ÜZERİNDEDİR”

2021- 2022 Ocak ayı arasındaki akaryakıt, doğal gaz ve elektrik fiyatlarının karşılaştırıldığı açıklamalarda ayrıca; “Bir yıllık enerji fiyatlarındaki kıyaslamanın da gösterdiği gibi tüm enerji kalemlerindeki zamların ortalaması yüzde 100 ve üzerindedir. 4 kişilik bir ailenin aylık asgari elektrik tüketiminin 230 kilovat saat, aylık doğalgaz tüketiminin 89 metreküp, aracına ayda bir kere, 50 litre benzin aldığını varsayarsak bu üç kalemin aylık faturası sadece 2022 yılında yapılan son zamlarla 541 TL artmıştır. Bu durum 4 kişilik bir ailenin elektrik, doğalgaz, telefon, internet ve su faturalarını aylık 1025 TL’ye çıkarmış, asgari ücretin 4’te 1’ine tekabül eden bu rakam verilen son zammı tamamen eritmiştir” 

“İşte bu kara tabloda, halkımızın büyük bir bölümünün açlık ve yoksulluk içinde, sadece fatura ödemek için yaşadığını, aslında yaşmak yerine hayatta kalmaya çalışan bir toplum haline getirildiğini görüyoruz” denilen açıklamada, zamanında ya da erken yapılacak seçimlerde iktidarı değiştirecekleri ifade edildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.