Ajans Bakırçay

Çandarlı'daki 8 kız öğrenciye taciz davası ertelendi!

GÜNDEM

Dikili’deki Çandarlı Mehmet Dilsiz Ortaokulunda 8 öğrenciyi taciz eden matematik öğretmeninin yargılandığı davanın duruşması 25 Ocak 2022 Salı Gününe ertelendi.

Kasım 2019 tarihinde Dikili’nin Çandarlı Mahallesi’ndeki Mehmet Dilsiz Ortaokulu öğretmeninin 8 kız çocuğuna istismarı iddiası ile açılan dava Bergama Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

25 Ocak 2022 Salı Gününe ertelenen davaya Veli-Der Bergama, UCİM, Bergama ve Dikili Demokrasi Platformu üyeleri, Eğitim-Sen Dikili ve Bergama Temsilcileri, Dikili Kadın Platformu, Bergama Çevre Platformu ile CHP Bergama Meclis Üyesi Hasan Yaşar ve İYİ Parti Bergama Meclis Üyesi Av.Olgu Altuğ Kemaller destek verdi.

Mahkeme öncesi "Çocuk istimarı önlenebilir, sen de destek ol", "Çocuklarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz", "Çocuklarımıza, okullarımıza, geleceğimize sahip çıkıyoruz" pankartı ile "Çocuk istismarı insanlık suçudur", "Çocuk istismarına hayır", "çocuk bedenime dokunma" ve "Saklama ihbar et, utanma utandır" yazılı dövizler açıldı.

"İYİ HAL GÖRÜLDÜ DENİLEREK TAHLİYE EDİLİYORLAR"

Veli Derneği Bergama Şube Temsilcisi Fikret Ali Parlas tarafından okunan basın açıklamasında; “Mahkemeler istismarcılara ağır ceza vermek yerine, ‘iyi hali görüldü’ diyerek tahliye ediyor, ceza indirimine gidiyor. Çandarlı’da 8 çocuğumuzu taciz eden ahlak yoksunu kişiye de aynı muamele yapıldı ve tahliye edildi. Buradan sesleniyoruz; Çandarlı’da tacize uğrayan 8 kız çocuğumuzun ve ülkemizin hemen her bölgesinde tacize, istismara, şiddete uğrayan çocuklarımızın geleceği için istismarcıların, zalimlerin karşısında duruyoruz” denildi.

"2002’DEN BU YANA 444 BİN KIZ ÇOCUĞU DOĞUM YAPTI"

Basın açıklamasında ayrıca; “Gün geçmiyor ki, ülkemizin herhangi bir yerinde çocuklarımızın başına bir kötülük gelmesin. Canlarımız, en kıymetlilerimiz tacize, istismara uğramasın. Sadece 2002’den bu yana 444 bin kız çocuğu doğum yaptı. Mahkemelerde 2013-2020 yılları arasında 143 bin dosya incelendi. 2020 yılında mahkemeler 12,064 mahkûmiyet kararı verdi. 2020 yılı verilerinde 12,942 hükümlü, 2550 tutuklu bulunuyor”

"TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ YAPILIYOR"

“Bu yaşananların temel nedeni eğitimin bilimsellikten uzaklaşarak, toplumu dinselleştirme çalışmaları ile çocuklarımızın üzerinde uygulanan toplum mühendisliğidir. Demokratik, laik, bilimsel, parasız ve kamusal eğitimden uzaklaşılarak ikame edilen yeni eğitim sistemiyle, çocuğun, insanın kişiliğine önem vermeyen, baskıcı, cinsiyetçi, gücü ve sadakati dayatan, sorgulamayan, sadece inanan bir toplum profilinin yaratılmak istenmesidir” sözlerine yer verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.