Ajans Bakırçay

Bergamalı kadın işçiler direnişe Dikili’den devam etti

GÜNDEM

Geçen hafta Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bergama’ya gelişi nedeniyle direnişlerine 1 hafta yasak getirilen kadın işçiler eylemlerini komşu ilçe Dikili'ye taşıdılar.

Geçen hafta Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bergama’ya gelişi nedeniyle direnişlerine 1 hafta yasak getirilen kadın işçiler eylemlerini komşu ilçe Dikili'ye taşıdılar.

Bergama’nın AKP’li Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun işten çıkardığı 3 kadın işçinin direnişlerine Dikili ve Bergama’da ki demokrasi güçleri destek verdi. Eylemlerinin 17’inci gününde Atatürk Meydanı’nda yapılan eylemde Dikili Kadın Platformu tarafından basın açıklaması okundu.

HAKSIZ VE HUKUKA AYKIRI

Dikili Kadın Platformundan Avukat Ekin Urcun Baran Kabakbaş’ın okuduğu basın açıklamasında; “Kimsenin ekmeğiyle oynamam, ben Bergamalıyım. Herkes beni tanır’ diye basına demeç veren Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, DİSK üyesi 3’ü kadın 4 kişinin işine haksız gerekçelerle son verdi. Arkadaşlarımız Deniz, Alev ve Gonca bu tarihten itibaren Bergama Belediyesi’nin önünde mesai saatleri arasında haklarını aramak için eyleme başladılar. Ancak direnişlerinin 12.gününden sonra Bergama Kaymakamlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçeyi ziyaret edeceği gerekçesiyle eylemlerini bir hafta süreyle yasakladı. Anayasal hak ve özgürlükleri tanımayan, demokratik hakları, haksız ve hukuka aykırı kısıtlayan OHAL anlayışını sürdüren bu kararı Dikili Kadın Platformu olarak kınıyoruz” denildi.

ASLA YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Basın açıklamasında ayrıca; “Bize her yer mücadele alanı, her yer direniş diyen onurlu 3 kadını, nerede olursa olsun, ister Bergama’da, ister Dikili’de, isterse İzmir’de asla yalnız bırakmayacağız. Ve diyoruz kisendikalı olmak bir yasal haktır. Sendikalı olduğu için işten çıkarmak suçtur. Ekmek,emek,gelecek mücadelesi memleket meselesidir” cümlelerine yer verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.