Ajans Bakırçay

Bergama’da İzenerji işçilerinden 1 Mayıs çağrısı

GÜNDEM

İzmir Bergama Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapan belediye işçileri, talepleri için 1 Mayıs’ta alanlarda olma çağrısı yaptı.

DİSK'e bağlı Genel-İş 2 No’lu şubeye bağlı Bergama Fen İşleri, Mezarlıklar, İZSU, Yerel Hizmetler ve İlaçlama birimlerinde çalışan işçiler, Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaparak talepler için 1 Mayıs’ta alanlarda olma çağrısı yaptı.

Sendikanın açıklamasını okuyan Gülay Bahadır, yüksek enflasyon yüzünden her geçen gün yoksullaştıklarını dile getirerek, "Çalışanlar açlık sınırının bile altındaki asgari ücrete mahkûm ediliyor. Emeklilere bir asgari ücret bile çok görülüyor" dedi.

Dünyanın en uzun çalışma saatlerinin Türkiye'de olduğuna dikkat çeken Bahadır, "Üstelik iş cinayetleriyle, meslek hastalıklarıyla cebelleşiyoruz. Türkiye dünyada işçi haklarının en kötü olduğu 10 ülke arasında" dedi.

‘MÜCADELEMİZ SADECE EKMEK MÜCADELESİ DEĞİL’

Demokrasinin işçiler için ekmek kadar önemli olduğunu, hukuk ve adaletin de işçinin güvencesi olduğunu ifade eden Bahadır, "O yüzden 1 Mayıs'ta hukuk ve adalet için de mücadele ediyoruz. Ülkemizde örgütlenme özgürlüğü, ifade özgürlüğü, hak arama özgürlüğü büyük bir baskı altında. Sendikalı olmamız, demokratik yollardan hakkımızı aramamız engelleniyor. Böylece ekmeğimiz kolayca çalınıyor, gelir dağılımı bozuluyor. Bizler işçiler, emekçiler, emekliler bu ülkenin büyük çoğunluğuyuz. Bizler üretiyoruz, bizler çalışıyoruz, insanca yaşamak istiyoruz" dedi.

Bahadır, 1 Mayıs alanlarında birleşme çağrısı yaptı. (Evrensel)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.