Ajans Bakırçay

Bergama: “Direnen Filistin Halkının Yanındayız”

GÜNDEM

Bergama Demokrasi Platformu, İsrail'in Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırılarını kınayan bir açıklama yayınladı.

İsrail’in düzenlediği hava saldırılarında dokuzu çocuk 24 Filistinlinin hayatını kaybetmesi üzerine Bergama Demokrasi Platformu tarafından İsrail’i kınayan basın açıklaması yapıldı.

İsrail ordusu Gazze'nin kuzeyini vurdu. Saldırıda 9'u çocuk 24 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 95 kişinin de yaralandığı açıklandı. Sivil Savunma ekiplerinden bir yetkili yaptığı açıklamada, son saldırılardaki can kaybının Gazze'nin batısındaki bir evde yaşandığını, ev halkından hayatını kaybeden 3 kişiden birinin kadın, bir diğerinin de engelli bir Filistinli olduğunu belirtti.

Tüm bu yaşananlara dünyanın çeşitli yerlerinden tepkiler yükselirken Bergama Demokrasi Platformu da Filistin halkının yanında olduklarını belirten basın açıklaması yayınladı.

SALDIRILAR 70 YILDIR SÜRMEKTEDİR

Yapılan açıklamada; “İşgalci katil İsrail, Filistin halkına karşı saldırılara devam ediyor. Yaşlı, genç, çocuk demeden savunmasız halka karşı yapılan katliama varan saldırıların bir an önce sona erdirilmesini istiyoruz. Bu saldırıların sorumlusu Ortadoğu’yu kana bulayan emperyalist ABD işbirlikçisi İsrail ve onların taşeronu ülkelerdir. Soykırıma varan saldırılar 70 yıldır sürmektedir. Bu saldırılar bağımsızlık mücadelesi veren Filistin halkına boyun eğdiremedi” denildi.

FİLİSTİN HALKINI YOK EDEMEZSİNİZ

Açıklamada ayrıca; “Filistin direnişi ve mücadelesi bir halkın ölümcül silahlarla bile yok edilemeyeceğini göstermektedir. Katil ABD, İsrail ve taşeronu devletler Filistin halkının bağımsızlık mücadelesini engelleyemeyecektir. Doğu Kudüs'te savunmasız halka saldırarak meşruiyet sağlanamaz. Katil İsrail'in direnen Filistinlilerin mücadelesini kırmak için sürdürdüğü saldırılar ve bu saldırılara ses çıkarmayan ABD ve AB emperyalistleri de susan ortağıdır”

İSRAİL'LE ASKERİ VE EKONOMİK ANLAŞMALARI İPTAL EDİN

“Ayrıca göstermelik açıklamalarla İsrail karşıtlığı yapan, ama İsrail'le askeri ve ekonomik anlaşmaları yapmaya devam eden AKP'ye ve siyasi iktidara sesleniyoruz. İsrail ile yapılan tüm ikili anlaşmaları iptal ediniz ve gerçekten Filistin halkının yanında olduğunuzu gösteriniz. Ortadoğu'ya kan ve gözyaşından başka bir şey getirmeyen Emperyalist ABD ve ortakları derhal Ortadoğu’dan çekilmelidir. Direnen Filistin Halkının Yanındayız. Direnen Filistin Halkına Selam Olsun” sözlerine yer verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.