Ajans Bakırçay

Bergama'da işten çıkarmalara tepkiler sürüyor

GÜNDEM

Bergama Belediyesi’nin üçü kadın olmak üzere dört çalışanı işten çıkarmasına CHP Bergama İlçe Başkanlığı ve Bergama Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'de tepki gösterdi. Yapılan açıklamada; "Tüm Performansları; İşten Çıkarma, Sürgün, Baskı ve Mobbing" ve "İnsanlık dışı uygulamaları kınıyoruz" denildi.

Bergama Belediyesi'nin DİSK’e üye üçü kadın olmak üzere dört çalışan mesai bitiminde işten çıkarmasına tepkiler sürüyor.

31 Mart yerel seçimleri sonrası AKP’ye geçen Bergama Belediyesi daha önce çalışanlarına uygulanan mobbing ve nitelikli memurların sürgün edilmesi gibi iddialar ile sıkça gündeme gelmişti. Bergama Belediyesi bu defa DİSK’e üye üçü kadın olmak üzere dört çalışan mesai bitiminde işten çıkardı. Haberin duyulmasıyla tepkiler çığ gibi büyüdü. Bergama Belediyesi’nin kararına CHP Bergama İlçe Başkanlığı ve Bergama Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'de tepki gösterdi.

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’ya ise ilk tepki DİSK Genel Sekreteri Şükret Sevgener’den gelmişti. Sevgener; “AKP’li belediye dört tane arkadaşımızı aşsız, yemeksiz bırakmıştır. Bunların gerçek yüzünü Temmuz 2019’dan bu yana gördük. Biz bunları ifşa etmeye devam edeceğiz. Başta Hakan Koştu olmak üzere bir Bergamalı olarak bunları emek düşmanı ilan ediyorum. Bu kararı alanları lanetliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

TÜM PERFORMANSLARI; İŞTEN ÇIKARMA, SÜRGÜN, BASKI VE MOBBİNG

CHP Bergama İlçe Başkanlığı ise sosyal medya üzerinden karara tepki göstererek bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada; “Bergama Belediyesi AKP’li yönetimince Cuma günü mesai bitimi 4 belediye işçisinin işine son verildiği tebliğ edilmiştir. Tüm performansını göreve geldiği günden bu yana çalışanlarına mobbing uygulamaları, sendika değiştirmeye zorlamaları, sürgünler ve işten çıkarmalarla kamuoyuna gösteren Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ve yönetimini kınıyoruz. 4 işçinin isten çıkarılma gerekçesi olarak gösterilen verim düşüklüğünü bizzat kendisine ve yönetimine ait olduğunu hatırlatıyoruz” denildi.

BELEDİYE EMEKÇİLERİNİN YANINDAYIZ

Açıklamada ayrıca; “Bergama halkı adına evine yarın ekmek götüremeyecek 4 işçinin hesabını örgütümüz olarak her platformda soracağımızı, takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz. AKP’li Belediye yönetimine çağrımız: Gönül Belediyeciliği adı altında işçilerin gönlünü kırıp ekmeğini elinden alacağına, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilçemize yaptığı yatırımları kendisine mal ederek yol almaya çalışacağına yine sosyal belediyeciliğin mükemmel örneklerini işçisine emekçisine gösterdiği değerle de örnek olan İzmir Büyükşehir Belediyesini ve diğer tüm CHP’li Belediyeleri kendisine rehber edinmesidir. Ülkemizin ekonomik yönden geçirdiği bu zor dönemde, hakkıyla işini yapan, evine ekmek götürmek için çabalayan belediye emekçilerinin, ihbarsız olarak bir gün içinde adeta işyerleri olan belediyeden kapı dışarı edilmesi hiçbir siyasi gerekçe ile açıklanamayacak acı bir durumdur. Gerekçe tamamen siyasidir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu gün işten siyasi nedenlerle çıkarılmış olan emekçilerin ve tüm belediye emekçilerinin daima yanındayız” ifadelerine yer verildi.

İNSANLIK DIŞI UYGULAMAYI KINIYORUZ

Bergama Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından yapılan açıklamada ise; “Bergama Belediye'si Emekçilerinden DİSK Genel İş Sendikası Üyesi Pir Sultan Abdal Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Tahtacı Kültür Derneği Kadın Kolları Başkanı Gonca Çetin, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Üyesi Alev Çakır ve Deniz Tan bu kış kıyamet günü Bergama Belediye Başkanı Hakan KOŞTU tarafından ‘Ben kimsenin ekmeği ile oynamam’ demesine rağmen işinden ekmeğinden edilmiştir. Alevi Kurum Temsilcileri olarak Cemevleri’nin ibadethane statüsü kazanması önergesinin oy birliği ile reddedilmesinin hemen arkasından yapılan bu insanlık dışı uygulamayı kınıyoruz. Tüm mağdurlara yapılan haksızlığın karşısında durmaya ve emekçi kardeşlerimize destek olmaya devam edeceğiz” denildi.

Yorumlar (1)

bir dost 4 Yıl Önce

BILIYORMUSUNUZ!!!! 07.02.2020 tarihinde Bergama Belediyesince bildirimsizce is akti sona erdirilen Mert Kutlu'nun Bergamimizin yetistirdigi cok kiymetli bir yuzme antrenoru oldugunu , Bolgenin ve Bergama'nin tek kidemli yuzme antrenoru oldugunu , Bergama Belediyesi Yuzme takimini Temmuz 2020 Fransa Olimpiyatlarina hazirladigini, 07.02.2020 Cuma aksami hicbir gerekce olmaksizin isine son verildigini Biliyor musunuz ????

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.