Ajans Bakırçay

Bergama Bağlar’da sorun çözülmüyor!

GÜNDEM

Bölgenin en verimli tarım alanı olan Bağlar mevkii ile Bergama'nın bağlantısı kesildi. Defalarca dile getirilen soruna henüz çözüm bulunulmadı..

Bergama'da çevre yolu yapılırken bağ ve tarla ulaşım yolları unutuldu. Yörenin en verimli tarım alanı olan Bağlar mevkii ile Bergama'nın bağlantısı kesildi. 

Arazi ve evlerine bağlantı yolu yapılmamasına tepki gösteren ve hapsedildiklerini söyleyen vatandaşlar duruma itiraz etti. Karayolları Genel Müdürlüğü ilk önce "Yapacak bir şey yok" yanıtını verdi, daha sonra durumu düzelteceklerini söyledi ancak öyle olmadı.

SU MENFEZLARİ, BÖLGEDE SU BASKINLARINA NEDEN OLDU

Konuyla ilgili yaşananları dile getiren Akın Yasa; “Bu yolun projeleri hazırlanırken yanlış hesaplamalar yapıldı. Hatta hesap edilemeyen sorunlar baş gösterdi. Yolun yükselmesi sonucunda yapılan su menfezleri, bölgede su baskınlarına neden oldu. Yıllardır burada yaşayan vatandaşlar evlerine ulaşamaz oldu. Çiftçilik yapanların üretim yolları kapandı. Hâlbuki burası Bergama Krallığı'ndan beri var olan, 2 bin yıllık kullanılan ova yolu. Şimdi 40 metre genişliğinde yol yapıyorlar ama ara bağlantı yollarını planlamıyorlar. Bergama'nın 2 bin yıllık mesire alanını ve bağları Bergama'dan koparıldı” 

“Çocuklar nasıl okula gidecekler. Tüm bu sorunları dile getirdiğimizde bize durumu düzelteceklerini söylemişlerdi. Ancak henüz hiçbir iyileştirme yapılmadı. DSİ kanaletinden için bir servis yolu yapılacaktı. Buradan geçiş sağlayabilecektik ancak onu da yapmadılar. Bu işin biran önce halledilmesini istiyoruz” dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.