Ajans Bakırçay

Aliağa Petrol-İş'te istifa depremi: "Yeterli mücadele edilmiyor!"

GÜNDEM

Petrol-İş Aliağa şube yönetiminden yedi iş yeri temsilcisi ‘işten atmaya karşı aktif mücadele edilmediği’ gerekçesiyle istifa etti.

PETKİM’de bir işçinin yaşanılan kaza nedeniyle işten atılmasının ardından, Petrol-İş Aliağa şube yönetiminden yedi iş yeri temsilcisi ‘işten atmaya karşı aktif mücadele edilmediği’ gerekçesiyle istifa etti.

Geçen ay ACN fabrikasında yapılan yanlış bir işlemin ardından bir reaktörde gerçekleşen patlamada, bölümde çalışan dört işçi bu kazadan sorumlu tutularak iş akitlerinin feshi talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti. Sendikayla işveren temsilcileri arasında yapılan görüşmelerin sonucunda üç işçiye uzaklaştırma cezası verilirken, formen olan işçi tazminatsız olarak işten atılmıştı.

Haber: Deniz Düzgün

Bu olayı takriben PETKİM’in sekiz temsilcisinden yedisi bu işten atmaya karşı kararlılıkla mücadele edilmediği gerekçesiyle Olağanüstü Genel Kurul talep etmiş, bu talepleri mevcut şube yönetimi tarafından karşılanmadığı için temsilcilikten istifa etmişlerdi.

İstifadan sonra dağıtılan bildiri de şu ifadelere yer verildi;

“Arkadaşımızın iş akti feshi sonrasında gereğini yapmayı, işçiye dönmeyi Olağanüstü seçim yapmayı söylemimize rağmen bulundukları konumda hiçbir sorun yokmuşçasına göreve devam etme kararı almışlardır.

Bu kararı uygun bulmadığımızı, işçiye dönüp güvenoyu alınması gerektiğini, tekrar mücadeleci bir sendika isteğimizi yapılan temsilciler kurulunda belirttik. Şube yönetimi kararında ısrarcı olunca bizler onurlu geçmiş, onurlu gelecek şiarı ile üzerimize düşeni yaptık. Bu demek değildir ki mücadelemizden vazgeçtik, sorumluluktan kaçtık. Var olan sorunları temsilcilik olarak ve sorumluluk alanımız içinde çözmeye gayret gösterdik. Fakat bizi aşan durumlarda şubemizden gerekli desteği alamadık. Şube yönetiminin üzerindeki ölü toprağının atılması için taban hareketine gerek olduğuna inanmaktayız.

Değerli PETKİM emekçileri, görev aldığımız süre içerisin de bizlere vermiş olduğunuz destek ve katkıdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ederiz.”

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.