Ajans Bakırçay
2020-05-29 14:42:41

En Hızlı, En Ucuz, En Eğlenceli Ulaşım Aracı!

Bergama Aktif Bisikletçiler

29 Mayıs 2020, 14:42

Bergama Aktif Bisikletçilerden herkese merhaba.

Bizler günlük ulaşım aracı olarak bisiklet kullanıyoruz. Neden mi?

Birkaç maddede açıklayalım:

Hızlı…

Evet, belki şaşırdınız ama gerçekten dünyanın birçok şehrinde olduğu gibi güzel şehrimiz Bergama’da da trafik sıkışıklığında en hızlı araç gerçekten de bisiklet. Düşünsenize, herkes arabasında tek elleri direksiyonda diğer elleri de başlarında “Bu trafik neden tıkandı?” diye söylenirken siz çoktan alışverişinizi yapmış ve trafikte sıkışıp kalan araçların yanlarından geçip gidiyorsunuz. Hatırlayalım; kaplumbağa tavşanı her zaman geçer.

Ucuz…

Yakıta gelen zamlardan, vergilerdeki artışlardan, araç bakım masraflarından en az etkilenen araç yine bisiklet. Vergisi yok, kaskosu yok, aylık bakım masrafları yok, hatta park ücreti bile yok. Bedava ulaşım aracı yani.

Eğlenceli…

Hiç düşündünüz mü arabanızın içinde sıkılmamanız için türlü icat varken(Multimedya araçları, vites kolu tesbihi, ayna CD leri, kafalarını sallayan oyuncak köpekler) neden bisiklette böyle araçlar yok. Çünkü bisiklet zaten başlı başına bir eğlence kaynağı. Üzerinde kendinizi hür ve huzurlu hissedeceğiniz bir araç.

İşte saydığımız tüm bu nedenlerden bisikletli ulaşımı ilk planda değerlendiriyoruz. İşimize, okulumuza, bankaya, bakkala, manava, markete, müzeye, spor salonuna, eczaneye, kasaba bisikletle gidiyoruz. Sizleri de şehir içi ulaşımında bisiklet kullanmaya çağırıyoruz.

Gel vatandaş geeeelll, hızlı, ucuz, eğlenceli ulaşıma geeeelll.

Hayat bisikletle güzel, hayat bisikletin üstünde daha da güzel.

Sağlıkla kalın, bisikletle kalın.

Yorumlar (1)

Servet Toker 4 Yıl Önce

Bisikletli yaşamı yaygınlaştırmak için verdiğimiz mücadelede , yerel basınımız olan Ajans Bakırçay'a bize bu güzel köşeyi ayırdığı için çok teşkkür ederiz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.