Ajans Bakırçay

Dikili, Bergama ve Kınık’ta ‘pide’ fiyatları açıklandı

EKONOMİ

İftar sofralarının vazgeçilmezi Ramazan Pidesinin Dikili, Bergama ve Kınık’taki satış fiyatları açıklandı

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte akla ilk gelenlerden biri olan Ramazan Pidesinin fiyatı son dönemde yaşanan ekonomik koşullar sonrası merak edilenler arasına girmişti.

Bergama Ticaret Odası Başkanlığı (BERTO), Dikili, Bergama ve Kınık’ta ‘pide’ fiyatlarını yayınladığı bir mesajla açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre; 330 gr. Ramazan Pidesi 20 TL, 250 gr. Ramazan Pidesi ise 15 TL'den satılacak...

BERTO tarafından yayınlanan mesajda; "Türkiye Fırıncılar Federasyonu, İstanbul ve Ankara'da 250 gr. Ramazan Pide'sinin 15 TL'den satılacağını, İzmir'de ise 300 gr. Pide'nin 18 TL olarak satışının yapılacağı kararını aldı. Bunun yanında KG fiyatı 60 TL'yi geçmeyecek şekilde; fırınların 330 gr. Pide'yi 20 TL'den de satabileceğini, ilgili kararı il ve ilçelerde bağlı bulundukları odalarca alabileceğini de açıkladı"

"Üyelerinin bozuk para sıkıntısı yaşamak istemedikleri gerekçesi ile KG’ı 60 TL'yi geçmeyecek şekilde talepte bulundukları gramaj ve fiyat doğrultusunda TOBB 5174 sayılı Kanunun 12'nci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendine dayanılarak Bergama Ticaret Odası Meclisi; 11 Mart 2024'ten geçerli olmak üzere görev sorumluluk alanı olan Bergama, Dikili ve Kınık'ta; 330 gr. Ramazan Pidesi'nin 20 TL, 250 gr. Ramazan Pidesi'nin ise 15 TL'den satılması kararını aldı" ifadelerine yer verildi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.