Ajans Bakırçay

Bergama'da mali müşavirler sessiz eylem yaptı!

EKONOMİ

Bergama Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan sessiz eylem sonrası; Türkiye’de mali müşavirlerin yaşadığı sorunlar hakkında “Mali müşavirlerin sorunlarının çözümü ekonomiyi etkiliyor” denildi.

Bergama’da serbest muhasebeci ve mali müşavirler, Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak sorunlarını dile getiren basın açıklaması yaptılar.

İzmir Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Bergama Temsilciliği, Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan; 'mali müşavirlerin yaşadığı sorunlar' hakkındaki ortak basın açıklamasına destek verdi. Yapılan açıklamada; "Mali müşavirlerin sorunlarının çözümü ekonomiyi etkiliyor" denildi.

Bergama Oda Temsilcisi Melih Demirel öncülüğünde yapılan sessiz eylem sonrası yazılı olarak yapılan açıklamada; “Mali müşavirlik mesleği, veriye dayalı bilimsel bir mesleki faaliyettir. Mali müşavirler ekonomik faaliyetleri finansal veriler aracılığıyla yönlendirmektedirler. Ancak Türkiye’de mali müşavirlik mesleği son yıllarda bir dizi zorluklarla karşı karşıya kalmıştır. Bu zorluklar, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sistemsel altyapısındaki kesintilerden, arızalardan, karmaşık beyanname altyapısından, vergi mükellefleri adına talep edilen her türlü bilginin mali müşavirlerden istenmesine kadar çeşitli unsurlardan kaynaklanmaktadır” sözlerine yer verildi.

Açıklamanın tamamı:

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.