Ajans Bakırçay

Dikili: "Öğretmenlerin yaşamını tehlikeye atmayın!”

EĞİTİM

Dikili Eğitim-Sen tarafından Covid-19 salgını nedeniyle seminerlerin online yapılmasına ilişkin basın açıklaması yapıldı.

İzmir’in Dikili İlçesi’nde Eğitim-Sen tarafından Covid-19 salgını nedeniyle seminerlerin online yapılmasına ilişkin basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında; "1 milyon öğretmenin yaşamı tehlikeye atılmamalı ve yılsonu mesleki çalışma programı uzaktan yapılmalıdır" denildi.

Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün arka kapısı önünde yapılan basın açıklamasına DİSK, KESK, Dikili Demokrasi Platformu, Kadın Platformu ve Dikili Kültür ve Çevre Platformu da destek verdi. Basın açıklaması sırasında “Öğretmenlerin sağlıkları önceliğimizdir”, “Okulların toplantı salonlarında fiziki mesafe sağlanamaz”, “Salgın devam ederken yüz yüze seminer olmaz”, “Israr etmeyin seminerleri uzaktan yapın”, “Mesleki çalışmalar uzaktan da olur” yazılı dövizler açıldı.

TATİL DEĞİL UZAKTAN EĞİTİM

Eğitim-Sen Baş Temsilcisi Mehtap Yurtsever Ateş tarafından okunan basın açıklamasında ise; “Ülkemizde ilk vakanın tespitinden sonra 16 Mart 2020 tarihi itibariyle okullar eğitime ara verdi ve tehlikenin ciddiyeti gereği bu ara 19 Haziran 2020ye kadar uzatıldı. ‘Tatil değil uzaktan eğitim’ sloganıyla her kademeden her türden okullarda bakanlığın EBA üzerinden bir öğretim süreci başlatıldı. Canlı dersler anlatarak, testler ödevler göndererek, bu çalışmaları kontrol ederek biz eğitim emekçileri, uzaktan eğitimin de asıl unsuru olmaya devam ettik. Maalesef birçok öğrencimiz ise fırsat eşitsizliği nedeniyle uzaktan eğitime hiçbir koşulda katılamamıştır. Ancak 19 Haziran 2020 tarihine kadar eğitim öğretim faaliyetleri uzaktan yapılması kararlaştırılmıştır”

VİRÜSÜN HALA CİDDİ ŞEKİLDE TEHLİKE ARZ EDİYOR

“Bu arada 1 Haziran 2020 itibariyle başlayan normalleşme programı ile sokağa çıkma ve seyahat sınırlamalarının kalkması, işletmelerin açılması ile Pandemi kurallarındaki esnemeler sonucunda vaka sayısında hemen artmış ve sayının 900 küsürlere ulaşması virüsün hala çok ciddi şekilde tehlike arz ettiğini ortaya koymuştur. Durum bu kadar ciddiyken; MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı; 05 Haziran 2020 de yaptığı açıklamayla 2019/2020 Eğitim –Öğretim yılı sene sonu mesleki çalışmalarının 22-30 Haziran tarihleri arasında ve okullarda yapılacağını duyurmuştur”

YAŞAM HAKKI TEHLİKEYE ATILMAKTADIR

“19 Haziran’a kadar yürütülen çalışmalar, eğitim öğretim faaliyetleri uzaktan eğitim ile sürdürülmüşken yılsonu seminerlerinin salgının hala devam etmesine rağmen uzaktan değil de yüz yüze, kurumlarımızda yapılmasını anlamak bizim açımızdan anlaşılır değildir. Bu kararla bazı okullarda yüzlerce öğretmenin biraya geleceği bir ortamda salgın tehlikesi ortadan kalkmadan fiziksel mesafenin korunacağının ve maske takmanın sağlanacağının garanti altına alınmadığı, özellikle büyük şehirlerde yaşayan birçok öğretmen arkadaşımız toplu taşım aracı kullanmak zorunda olacağı, farklı illerden gelen öğretmenlerin bir araya gelmesi ile yeni bir temas grubunun oluşturacağı bunun da başlı başına bir risk olduğu, bilim insanlarının Covid-19 virüsünü taşıyan binlerce gizli taşıyıcın bulunabileceği yönünde uyarılar yaptığı koşullarda bu çalışmalara katılan öğretmen, eğitici tüm ilgililerin yaşam hakkı tehlikeye atılmaktadır”

YAŞAMLARIMIZIN RİSKE ATILMASI KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİLDİR

“Öte yandan, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı; ‘yaz boyunca okulların açılacağı tarihe kadar 500 bin öğretmen ve okul yöneticisi için Türk eğitim tarihinin en büyük uzaktan eğitim mesleki gelişim programı yürütülecektir’ şeklinde bir açıklaması varken biz eğitim emekçilerinin yaşamlarının riske atılması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu nedenle sendika olarak adı geçen genel müdürlüğe başvuru yaparak 2020 yılı öğretmenlerin yılsonu mesleki çalışmalarının uzaktan eğitimle yapılmasını talep ettik”

1 MİLYON ÖĞRETMENİN YAŞAMI TEHLİKEYE ATILMAMALI

“Aslolan insan yaşam hakkıdır, Pandemi devam ederken 1 milyon öğretmenin yaşamı tehlikeye atılmamalı ve yılsonu mesleki çalışma programı uzaktan yapılmalıdır. Pandemi döneminde yapılacak seminerin öğretmenlerde oluşturacağı kaygı ve endişeden dolayı mesleki çalışmalar istenilen hedefe ulaşmayacaktır” denildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.