Ajans Bakırçay

Bergamalı bisikletçiler; ’Arabadan İn Bisiklete Bin’

ULAŞIM

Bergamalı bisikletçiler, trafiğin sıkışık olduğu caddelerde ulaşımın önemine vurgu yapmak için eylem gerçekleştirdiler. Araç sahiplerine ’Arabadan İn Bisiklete Bin’ dediler.

Bergama Aktif Bisikletçiler, bisikletli ulaşımın önemini vurgulamak için Bergama caddelerinde ‘Bisikletle olsan çoktan varmıştın’ yazılı pankartla eylem yaptı.

Bergama Aktif Bisikletçiler, Bergama caddelerinde bisikletli ulaşımın önemini vurgulamak için dikkat çeken bir eylem gerçekleştirdi. Trafik sıkışıklığının yoğun olduğu noktalarda ve Covid-19 salgını nedeniyle pandemi kurallarına uyularak gerçekleştirilen eylemde ‘Bisikletle olsan çoktan varmıştın’ pankartı açıldı. Kuyrukta bekleyen araç sahiplerine ise bisiklet üzerinden kolonyalı araç kokusu hediye edildi.

VAKTİ YOLLARDA, SIKIŞMIŞ TRAFİKTE GEÇİRMEYİN!

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ise; “Artık o kadar önemli ki… Ailenizle, sevdiklerinizle geçireceğiniz vakti yollarda, sıkışmış trafikte geçirmeyin! Dur-Kalklarla değil pedallayarak, stresten uzak, mutlu bir şekilde evinize varın” denildi.

BİSİKLETLE OLSAN ÇOKTAN VARMIŞTIN

Açıklamada ayrıca; “Bugün tam da bayram arifesi trafiğinde, uygun zamanda, uygun yerde açtık el emeği göz nuru ‘Bisikletle Olsan Çoktan Varmıştın’ pankartımızı... ’Arabadan İn Bisiklete Bin’ dedik ve BUGEP’in bastırdığı "Trafikte Bisikletlileri Fark et" araç içi askıları şoförlere dağıttık. Trafikte sıkışmış, çaresiz bakışların bizlere ve bisikletlerimize nasıl imrenerek baktıklarına bir kez daha şahit olduk. Artık düşünmeyin, ’haklısınız’ demeyin, icraata geçin ve trafikte bisiklet kullanın” sözlerine yer verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.